Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o mica nelamurire :|

danijblbass

Postări Recomandate

salut ! as dori sa stiu daca am vre-o sansa sa imi fac o incinta pt un subwofer de 15 inch, din pal melaminat pe care deja l-am cumparat(incinta v-a avea in jur de 85L) si sa o "lipesc" cu aracet sau cu silicon ? bineinteles + holsuruburi pt lemn! Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danijblbass

5

• zal

3

• MifTy

1

• ddeliciu

1

Top autori în acest subiect

PAL de 16 e subtire, cel mai bine il pui in 2 straturi pe care le lipesti. Neaparat sa pui sipci de lemn pe colturi in interior, lipite cu prenadez si strinse cu holzsuruburi. Daca cutia e de forma alungita (gen paralelipiped, nu cub), trebuie sa-i faci o intaritura pe la mijloc, in interior. Sa nu uiti sa captusesti cutia cu material fonoabsorbant (burete, melana, vatelina, etc).Bafta!

Link spre comentariu

ar fi o chestie dar......nu prea arata bine o boxa din parchet, tot cu mocheta e mai misto, si in plus e subtire ala, e de 5mm , tre sa faci ceva micutz cu ea...Fa una si arata-ne si noua ce si cum ti-a iesit, poate chiar e buna metoda taP.S. Parchet nu poti sa iei la bucata.....doar un pachet

Link spre comentariu

PAL de 16 e subtire, cel mai bine il pui in 2 straturi pe care le lipesti. Neaparat sa pui sipci de lemn pe colturi in interior, lipite cu prenadez si strinse cu holzsuruburi. Daca cutia e de forma alungita (gen paralelipiped, nu cub), trebuie sa-i faci o intaritura pe la mijloc, in interior. Sa nu uiti sa captusesti cutia cu material fonoabsorbant (burete, melana, vatelina, etc).Bafta!

am deja placile taiate(6bucati,deci nu mai am de unde sa mai pun alte placi :smt009 ) numai trebuie decat asamblate, dar eu ma gandeam daca s-o lipi cat de cat aracetul de palul melaminat...oricum diful nu e foarte puternic.e un no nome sa-i zic asa , de 150RMS si 750PMPO dar eu o sa il amplific cu max50W si o sa fie in BR ca mi s-a parut cam mare incinta pentru sealad..incinta e in forma de cub.. :smt006
Link spre comentariu

O sa se ''umfle'' cutia la PAL de 16mm si in loc sa ai sunetul directionat de difuzor ai sa-l auzi pe toate laturile cutiei, adica vei pierde din putere. Mai bun e prenadezul decit aracetul, are o mica elasticitate dupa uscare si nu crapa.

Link spre comentariu

pal-ul meu e de 18 cred(oricum2mm nu-s nimic)..am mai vazut o incinta care avea tuburile bass reflex lipite de palul melaminat cu aracet...de crapat aracetul nu crapase ca era dat "gros"dar era mai mult ca o guma uscata greu de intins dar se intindea...(oare sa pun silicon in loc de aracet? prelandez-ul oricum nu stiu cat costa )

diful acesta fusese intr-un tub si am fost si asa multumit de el , dar am vrut o incinta cub ca se aseaza mai frumos in casa .

oricum aracetul nu mi se pare scump deloc, as baga si 2 cutii :rolleyes:

dar oare excesul de aracet "dauneaza" ?

oricum eu nu am urechea asa bine formata ca sa stiu cum e cel mai bine sa sune un subwoofer...

:smt006

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări