Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC eShapeoko, suprafata utila ~ 350x350mm

rotten

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am de vanzare un CNC eShapeoko (https://amberspyglass.co.uk/store/eshapeoko-cnc-milling-machine-mechanical-kit.html)

Varianta de pe site este "500x500mm, motoare NEMA23 pe X si Y, NEMA17 pe Z"

Pretul este de  200 euro pt masina.

Extra: 3 drag-chains si 3 suruburi de precizie + piulite pentru inlocuirea curelelor (trebuie facute niste adaptoare + mici modificari ale sasiului)

Masina este in Bucuresti, sectorul 6/Rosu dar o pot  trimite oriunde in tara

CNC-ul are suprafata utila de ~ 320x320 mm

Sasiul are o amprenta de ~700x500mm, din care 160mm sunt ocupati de motoarele care angreneaza axa Y

O vedere generala a masinii:

vedere_generala_1.thumb.jpg.1419e98d886c1ab3b1916b137363250c.jpg

Axa Y este angrenata de 2 motoare + curea, si este ghidata de role pe profilul ce formeaza cadrul masinii.

Axa X are un singur motor central, pe care se fixeaza rolele de ghidare si piulita axei X.

detaliu_angrenare_y.thumb.jpg.fb1996c574eccc9ef03f4fcb9bc6d397.jpg

detaliu_sistem_ghidare.thumb.jpg.845bdb959f617d297230b0a7b3ef4920.jpg

Axa Z are in fata un profil 20x40 => 2 canale pentru fixarea frezei.

Inaltimea maxima de lucru este de aproximativ 100mm:

vedere_axa_z.thumb.jpg.1e9adbf324b1631d8a4ae0d08a014072.jpg

Z-ul este angrenat printr-un surub de precizie + piulita anti-backlash din teflon sau delrin (nu stiu daca e materialul corect):

detaliu_axa_z_2.thumb.jpg.0a5b063e244e43fabdc2a7d3211b361b.jpg

Patul de lucru este facut dintr-o placa de MDF pe care am planeizat-o si in care am montat apoi insert-uri filetate, cu filet interior M6

Ar trebui re-planeizat, pentru a ascunde "accidentele" pe care le-a avut de-a lungul timpului.

detaliu_pat_mdf_inserturi.thumb.jpg.ec7d57916395122209d8c949d190ae0e.jpg

Toate axele au 2 microswitch-uri pentru gasirea pozitiei de 0 si a capetelor de cursa

Am prelucrat cu ea: MDF / aluminiu / alama / lemn dur (cele 4 cleme care apar in poza sunt facute cu ea, din fag), foarte rar plastic, si PCB-uri

In MDF / lemn merge cu viteze si adancime de taiere decente - de exemplu, pt o freza de 3.175mm, ball-end cu 2 muchii, taie confortabil cu 80-100mm/s la 2-3mm / trecere

In aluminiu si alama se pot pastra vitezele mari, dar adancimea de taiere trebuie sa fie mica - 0.1mm - in functie de freza, si de materialul respectiv.

Pentru PCB am folosit varfuri V cu unghi de 15 grade, si o adancime mica - 0.1 sau 0.2mm + burghie "reconditionate" din carbura, de pe Aliexpress / Bangood (sunt f bune la nivel de amator)

De asemenea, am si driverele pentru motoare (3x DM556) + spindle brushless (200W chinezesti) cu set de pense ER11(parca) + ESC-ul lui - daca e cineva interesat pot sa le vand o data cu masina.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rotten

3

• Zoltanh

2

• mihaighe

1

• stereobit

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 13 minute, mihaighe a spus:

tinand cont ca mai este de munca ,ofer 500 lei si transportul prin curier ,o zi buna .

Buna ziua, v-am raspuns via PM.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Zoltanh a spus:

Buna ziua,

Spindle-ul + pensete + ESC = cat este pretul. Multumesc.

Buna ziua

150 ron pt ce e in poza.

carcasa ESC-ului si cea din spatele motorului au fost distruse cand mi-au fost livrate.

ventilatorul motorului si elicea de ventilatie sunt refacute, 3D print din PET-G

pensele si piulitele sunt adunate din mai multe seturi, din care am selectat ce era mai bun / concentric

20220726_161014.thumb.jpg.a08bf806bea468f414bd2678f1bfebc4.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări