mihai 7 Postat Martie 29, 2023 Autor Partajează Postat Martie 29, 2023 Revin. După ce am mai studiat fișa tehnică a lui MQ-4, am văzut că acesta se alimentează la 5V stabilizat. O soluție ar fi să folosesc 2 acumulatori Li-ion înseriați (7.4 V) și să stabilizez această tensiune cu stabilizatorul L7805. Dacă aveți soluții mai bune, vă rog să mi le împărtășiți. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 29, 2023 Partajează Postat Martie 29, 2023 Se poate folosi un convertor step down cum este cel de mai jos reglat pentru 5V la iesire. Cred ca ai citit ca rezistenta interna a senzorului este de 33ohmi, deci ai un consum de curent de 150mA, in mod continuu. https://cleste.ro/modul-coborare-tensiune.html?utm_medium=GoogleAds&utm_campaign=&utm_source=&gclid=Cj0KCQjww4-hBhCtARIsAC9gR3Zbf6tvAw6ppYTisaqTov2Mw3rYX6vgkJnHK3oafVEfFRy_sY2jCzkaAoAgEALw_wcB Link spre comentariu
mihai 7 Postat Martie 29, 2023 Autor Partajează Postat Martie 29, 2023 Mulțumesc pentru sugestie, @cristi7521. În acest caz este eficient și un modul rirdicător de tensiune (de la 4.5 V (3 baterii alcaline) la 5 V)? Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 30, 2023 Partajează Postat Martie 30, 2023 Nu vad de ce nu ar merge si modul ridicator, sarcina este rezistiva, dar bateriile nu or sa reziste mult timp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum