Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare lampa

iulker

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulker

5

• feri.visky

4

• Kosmin

1

• d2134

1

Top autori în acest subiect

Judecand dupa cele 5 fire rosii(in suportul de sticla) plus cele doua arcuri care intind filamentul (lampa are filamentul bun! si nu are katoda!) este o pentoda pe baterie, foarte probabil KL4=3P2=BLP61 etc.

Faptul ca sunt doua intinzatoare la filament inseamna ca mijlocul lui este legat la grila supresoare.

Este o finala!!!

Link spre comentariu

Judecand dupa cele 5 fire rosii(in suportul de sticla) plus cele doua arcuri care intind filamentul (lampa are filamentul bun! si nu are katoda!) este o pentoda pe baterie, foarte probabil KL4=3P2=BLP61 etc.

Faptul ca sunt doua intinzatoare la filament inseamna ca mijlocul lui este legat la grila supresoare.

Este o finala!!!

multumesc, mai exact nu se poate afla ?
Link spre comentariu

Nu stiu daca se poate face ceva cu ea, nu gasesc nici o schema de amplificator ... aveti vreo schema, sau e useless ?

cel mai probabil daca o sa cauti in vreo carte cu scheme de radiouri din perioada interbelica sau chiar 2RM poate ca vei gasi o schema, oricum nu e useless cum spui tu, mai ales pt colectionari si cei care restaureaza radiouri, vezi si tu poate o dai la schimb cu altceva :yawinkle:
Link spre comentariu

Nu ar fi problema schema pentru un amplificator, daca te uiti in datascheet gasesti toti parametri si poti face o schema. Eu zic ca nu renteaza din mai multe motive:

1. Are putere foarte mica (dupa standardele de azi), 0.44 W - clasa A, 0.8W - clasa B

2. Daca este folosita poti avea surpriza ca te lasa dupa citeva ore sau sute de ore

3. Ti-ar trebui o lampa de preamplificare de aceeiasi virsta (KFx sau KCx), greu de gasit

4. Poti sa o schimbi pe doua bucati ECL82, ECL86 sau 6F3P, 6F5P cu care faci un amplificator stereo de mai mare dragul (2 - 3 W pe canal). Astea chiar daca sunt uzate si te lasa dupa un timp se mai gasesc, chiar sunt in productia curenta, si poti sa le inlocuiesti.

5. E mai bine pusa in valoare daca e folosita la locul ei, un aparat de radio vechi, pe baterii.

Datasheet-uri pt KL4 gasesti aici: http://tubedata.tigahost.com/tubedata/sheetsK.html

Link spre comentariu

am renuntat la idea de a face amp cu ea, daca cineva o vrea (apropos, mai am vreo 2 de astea vechi, incapsulate in bronz, asa ceva, tot cu K, n-am facut poze la alea), i le dau gratis, daca-si asuma transportul.Poate domnul Visky sau colegii cu radiouri vechi, daca au nevoie, sa-mi spuna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări