Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

URT Durres Iliria: piese IPRS, carcasa Tehnoton (?)

Sorin2015

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• franzm

2

• flomar60

1

• Sorin2015

1

• Sorin - Viorel Mares

1

Top autori în acest subiect

Asta e Milcov românesc... din poza pare ca ar avea finalii audio pe germaniu... EFT 322...denumit altfel fiind pt export.... ale noastre aveau UL-UM... 

Link spre comentariu

Din ce stiu...Milcov-uri sub alt nume s-au fabricat sub licenta in fosta Iugoslavie sau statele anexe. Practic respectiva fabrica asambla totul cu piese romanesti si isi punea literele in limba propie pe carcase (daca nu or fi venit deja si marcate de la noi)...

Poate altcineva are date mai complete si concrete, istoricul lor se pierde incet in negura timpului.

Editat de Sorin - Viorel Mares
Link spre comentariu

Milcov a fost un aparat longeviv în producție. A fost masiv exportat în toată lumea. La vremea respectivă chiar mă miram cum de se vinde alaturi de aparate cu performante mai bune, dar se pare că aveau cerere.  Erau apreciate pt robustețe fiabilitate și autonomie mare pe baterii, mai ales în zone rurale sau zone izolate. Nu a avut nici o legătură cu Atlantic, care era de fapt un Pacific fara pikup, in forma in care îl cunosc eu. De Atlantic 2 nu am auzit, dar la cate variante se fabricau, nu neg că ar fi putut exista.

Aparatul în discuție probabil a fost livrat sub forma de kit și asamblat in alte tari. Personal nu am auzit denumirea asta nici în discuții. Probabil a fost o colaborare minoră ce nu a fost prea mult popularizată. E lăudabil că a fost găsit un asemenea exemplar. Totdeauna m-am întrebat care a fost traseul unui aparat de la ieșirea pe poarta fabricii până în zilele noastre.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Saptamana trecuta am vazut imaginea de mai jos la Muzeul Comunismului din Tirana:

52289140946_ae2180790b_k.jpg

Ulterior in orasul Berat am vazut si aparatul intr-o carciuma :

52289641070_1047221391_k.jpg52289156948_6aeb32340d_h.jpg

Editat de yo9hnf
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări