Sorin2015 Postat Iunie 22, 2022 Partajează Postat Iunie 22, 2022 Pe youtube am gasit, intamplator, un tip pletos din Holland, depanand un radio UM - US fabricat in Albania (conform Radiomuseum), piese romanesti din anii '70, carcasa plastic tip 'Tehnoton'. Ce stim despre acesta? https://www.radiomuseum.org/r/urt_iliria.html Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 22, 2022 Partajează Postat Iunie 22, 2022 Asta e Milcov românesc... din poza pare ca ar avea finalii audio pe germaniu... EFT 322...denumit altfel fiind pt export.... ale noastre aveau UL-UM... Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Iunie 23, 2022 Partajează Postat Iunie 23, 2022 (editat) Din ce stiu...Milcov-uri sub alt nume s-au fabricat sub licenta in fosta Iugoslavie sau statele anexe. Practic respectiva fabrica asambla totul cu piese romanesti si isi punea literele in limba propie pe carcase (daca nu or fi venit deja si marcate de la noi)... Poate altcineva are date mai complete si concrete, istoricul lor se pierde incet in negura timpului. Editat Iunie 23, 2022 de Sorin - Viorel Mares Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Iunie 23, 2022 Partajează Postat Iunie 23, 2022 Va salut, la Tehnoton sau produs Rr. Atlantic 2 pentru export (carcasa Milcov și schema) exista Caiet Service cu stima Soldan Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 23, 2022 Partajează Postat Iunie 23, 2022 Milcov a fost un aparat longeviv în producție. A fost masiv exportat în toată lumea. La vremea respectivă chiar mă miram cum de se vinde alaturi de aparate cu performante mai bune, dar se pare că aveau cerere. Erau apreciate pt robustețe fiabilitate și autonomie mare pe baterii, mai ales în zone rurale sau zone izolate. Nu a avut nici o legătură cu Atlantic, care era de fapt un Pacific fara pikup, in forma in care îl cunosc eu. De Atlantic 2 nu am auzit, dar la cate variante se fabricau, nu neg că ar fi putut exista. Aparatul în discuție probabil a fost livrat sub forma de kit și asamblat in alte tari. Personal nu am auzit denumirea asta nici în discuții. Probabil a fost o colaborare minoră ce nu a fost prea mult popularizată. E lăudabil că a fost găsit un asemenea exemplar. Totdeauna m-am întrebat care a fost traseul unui aparat de la ieșirea pe poarta fabricii până în zilele noastre. Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 (editat) Saptamana trecuta am vazut imaginea de mai jos la Muzeul Comunismului din Tirana: Ulterior in orasul Berat am vazut si aparatul intr-o carciuma : Editat August 16, 2022 de yo9hnf Link spre comentariu
franzm Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 În monografia Nonei Millea despre industria electronica româneasca se dau detalii despre unitatile de productie înfiintate în strainatate. BTW, stie cineva, de unde as putea descarca vol 2-5? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 https://pdfcoffee.com/qdownload/electronica-romaneasca-2pdf-pdf-free.html Link spre comentariu
franzm Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 Mare multzam. Am vrut sa scriu vol. 3-5. Ca un link pt vol 2 l-am pus si eu (nu mai stiu daca si functioneaza). Link spre comentariu
PINTI Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 Multumim @Traian B pentru acest volum deosebit. Nu il aveam.. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 Vol. 3-5 nu am gasit nici eu pdf. Am comandat acum vol 5 la AGIR (are doua parti); era specificat "stoc limitat", sper sa le trimita. Link spre comentariu
okean Postat August 16, 2022 Partajează Postat August 16, 2022 Alte lucruri interesante si istorii mai putin stiute se pot lectura - aici - Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum