Vizitator sionut Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Sunt incepator in ceea ce priveste electronica (si mai ales microcontrollerele). Din pacate formatia mea este de programator, nu de electronist asa ca va trebui sa invat singur multe lucruri din electronica. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: 1) Avind in vedere ca sunt inca la inceput considati ca merita sa cumpar clona de ICD2 ? Sau pot incepe cu un programator mai ieftin ? 2) Prin ce anume este mai bun ICD2 fata de alte programatoare ? Doar prin faptul ca poate programa mai multe tipuri de PIC-uri ? 3) Un proiect la care ma gindesc de mult timp ar fi un fel de scrolling text, asa cum puteti vedea aici: http://www.instructables.com/id/USB-LED ... quee-sign/ Acolo insa se vorbeste despre "8x8 LED arrays modules" si nu am gasit pe nicaieri pe la noi asa ceva.. Stie cineva cum se numesc in romana ? Poate din cauza asta nu am gasit nimic .. 4) As fi interesat de trimiterea textului de la calculator catre dispozitivul de scrolling text (mai intii prin cablu, pe urma wireless). Ma poate lamuri cineva daca asta inseamna reprogramarea PIC-ului ? Sau este doar o problema de primire a unor informatii de catre PIC ? Pentru moment sunt destule intrebari (desi as mai avea citeva..). Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Salut,1) Avind in vedere ca sunt inca la inceput considati ca merita sa cumpar clona de ICD2 ? Sau pot incepe cu un programator mai ieftin ? Daca vrei sa lucrezi cu pic-uri atunci iti trebuie un programator, daca pretul e bun, atunci merita, sunt si programatoare mai ieftine, cauta pickit debugg express 2, costa cam 30$(este in promotie)2) Prin ce anume este mai bun ICD2 fata de alte programatoare ? Doar prin faptul ca poate programa mai multe tipuri de PIC-uri ? Da, "stie" mai multe tipuri de PIC-uri.Led array = matrice de leduri, se gaseste si la noiAs fi interesat de trimiterea textului de la calculator catre dispozitivul de scrolling text (mai intii prin cablu, pe urma wireless). Ma poate lamuri cineva daca asta inseamna reprogramarea PIC-ului ? Sau este doar o problema de primire a unor informatii de catre PIC ?Nu trebuie reprogramat, se trimite prin serial, sau usb... si prelucreaza.Pentru inceput ia-o mai incet, intai sa aprinz un singur led, si dupa aia sa faci afisaje de leduri Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 ICD2 nu este doar un simplu progrmator, daca te inveti sa lucrezi cu el este cel mai tare uite aici unu ieftinake http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=631 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Nu-ti lua pickit. Am eu si acum imi pare rau ca nu am luat ICD2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum