Noobsound Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Cu suruburile acelea vrei sa fixezi placa din spate,demontabila a incintei? Buna idee ,sharky cand si-a confectionat incintele VTP a avut ceva probleme cu fillu de material fonoabsorbant si stiu ca le-a demontat de cateva ori pana a gasit solutia cea mai buna. Ai legat difuzoarele la vreun amplificator asa fara cutie sa le auzi cum suna? Urca chiar atat de bine pe inalte incat nu mai e necesar un tweeter? Zic asta pentru ca am vazut pe ceva siteuri mai multe proiecte facute in regim diy si aveau montate phaseplug'uri in fata difuzoarelor. Spor al treaba Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Eu tot i-as pune un supertweeter de la 10 kHz in sus. Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Inca nu am ascultat difuzoarele, iar ceea ce priveste supertweeterele este recomandat sa-se foloseasca, dar oricum momentan nu am de gand sa folosesc. Am ridicat MDF-ul. Acum o sa incep sa construiesc incinta. Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 10, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2007 In weekend nu am putut lucra pt ca am gresit masuratorile (altfel se vor imbina fetele de MDF decat era in proiect, pastrand totodata volumul interior), astazi m-am dus sa mai debrideze putin din material (nu au facut bine, nu au socotit grosimea fierastraului, asa ca m-am trezit cu 2 mm in minus, bine ca le pot rezolva si asa). Astazi am asamblat incintele, fara adeziv, maine o sa demontez totul, o sa le lipesc si voi incerca sa finisez elementele din interiorul incintelor. Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 Felicitari!Un lucr nu-mi place, dar care este din cauza proiectului: nu-mi place ca sunt prea late. Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 11, 2007 Partajează Postat Decembrie 11, 2007 Foarte fain.Ai grija cu amplasarea materialului fonoabsorbant pe interior.Deasemenea ai acolo ceva crapaturi la asamablarea cu holzsuruburi.Fa in asa fel incit sa intaresti pe interior in locul respectiv (chit auto....etc).Latimea incintei asigura un raspuns optim datorita constructiei interioare. Practic sunt doua Voigt-uri pliate.Design-ul lat are rolul lui si aduce mult cu realizarile clasice de referinta si mai putin cu incintele comerciale. Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 11, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2007 Iata ce am realizat astazi. Fanta care se vede intre peretele anterior (la a doua debridare nu au socotit grosimea lamei de fierastrau) si lateral va fi astupat cu chit, iar apoi marginile vor fi finisate si rotunjite. maine sper sa termin si celelalte doua placi care vor fi in interior, mai trebuie sa cumpar un echer. Toate cele bune. Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 11, 2007 Partajează Postat Decembrie 11, 2007 Inca ceva....Dupa ce se intareste aracetul,dubleaza pe interior cu chit auto din abundenta(peste aracet)....pe toate imbinarile,intre toate placile de mdf,deasupra si dedesubt...lipiturile sa fie cit degetul aratator.O cutie mica de chit costa cam 7lei cu tot cu intaritor.Amesteca foarte bine si lucreaza pe portiuni ca sa nu se intareasca prea devreme. Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 12, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2007 Multumesc lui Felixx pt sfaturi. Intre timp incepe sa arate a incinta. Iata ce am realizat astazi: Intre timp am renuntat la suruburile celelalte care vor fixa peretele din spate (nu se putea strange suficient si era greu sa pozitionez suruburile), astfel ca iata noul "mecanism" de prinrere a placii posterioare (care are 447x989 mm, adica dimensiunea exterioara a incintei). Voi folosi cate 14 suruburi pt fiecare incinta. PS: ca material fonoabsorbant oare pot folosi lana? As putea face rost de ea, as steriliza si dezodoriza ca sa nu miroasa a oaie :a: . Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 12, 2007 Partajează Postat Decembrie 12, 2007 VTP recomanda lana ca fiind cea mai buna pt vtp-uri. Din moment ce incinta aceea reprezinta 2 vtp-uri lipite eu sunt de parere ca ar merge fara probleme. :smt001 Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 Partea proastă e că lîna se umple de molii, incinta nefiind închisă. Plăcile înclinate nu veneau puse invers? Mă refer la partea ascuţită de jos. Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 13, 2007 Partajează Postat Decembrie 13, 2007 Se refera la lana tratata impotriva moliilor.Se poate folosi fara probleme acel "minet" folosit la captusirea imbracamintei de iarna sau la pilote.Este material alb,rar ca aspect,se gaseste la cooperativele sau atelierele de croitorie sau acele care fac pilote sau perne....care au mai ramas.....Se gaseste in diferite grosimi si se poate tasa usor,deasemenea se poate lucra usor cu el pentru a avea diferite grosimi.De ex. daca ai de 3cm se poate imparti in doua fara probleme.Imi place f. mult cum ai lucrat ....pina acum....nu uita de chit auto-f. important. Link spre comentariu
dividivus Postat Decembrie 14, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2007 Minet am deja (am folosit la instalatia din masina http://www.be-loud.ro/forum/dacia-1410-tlx-din-89-t1186.html ). La imbinari am folosit chit auto si dupa aceea am aplicat Moment Super Fix cu gosimea de 8-10 mm, acuma se intareste si sper ca astazi sa pot incepe finisarea exterioara a incintelor, maine as dori deja sa le vopsesc. Revin cu fotografii mai spre seara. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 Frumos lucrat pana acum.La cata munca si timp ai depus,sper sa merite si sa fii multumit.Habar nu am cum suna acele difuri,dar eu unul,si am incercat cu difuri mult mai bune si nu am fost multumit ,sincer,nu ma apucam de asa lucratura.Oricum,Bafta in continuare,ca nu mai e mult pana la sarbatori :smt030:2loser: Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 Orice difuzor necesita timp de rodaj.Uneori treaba asta se face separat... .afara din cutie.Pina acum varianta asta de incinta a dat cele mai bune rezultate la acest tip de difuzor(in general banda larga)....si aici ma refer mai mult la incarcarea la joase,ceea ce la incintele de tip horn sau Voigt unele urechi nu erau multumite.Cit priveste finisarea:-incearca prima data sa asculti incintele si apoi sa incerci a regla materialul in interior prima data dupa fografiile de mai sus si apoi dupa preferintele tale.Eu sunt convins ca e suficient cum este in fotografie.-abia dupa ce reusesti sa faci cele de mai sus si obtii ceea ce doresti gindeste-te si la aspect.Daca esti 100% multumit as zice sa nu te grabesti cu finisarea si sa incerci sa obtii ceva de calitate foarte buna in materie de finisaj.Ti-as recomanda varianta cu furnir si lac(multe straturi) sau vopsea inchisa la culoare si lac(multe straturi) sau varianta cu melamina....insa tre sa o cumperi din afara.Se aplica la cald.Multe firme high end de incinte folosesc melamina....ex.Dynaudio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum