Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta ML TL pentru Fostex FE167E

dividivus

Postări Recomandate

Am cumparat o pereche de Fostex FE167E (full range) si as dori sa construiesc o incinta tip mass loaded transmission line. M-am tot informat despre posibilele configuratii dar pana acum nu stiu cum sa proiectez incinta. De preferat ar fi o incinta cu inaltimea de 80-120 cm, cu pereti drepti, dar oricat m-am documentat tot nu am aflat dimensiunile optime ale incintei pentru difuzorul in cauza.

Site-ul unde m-am uitat mai mult este: http://www.quarter-wave.com/

Daca cineva are un proiect pentru difuzorul in cauza va rog sa ma ajute.

Toate cele bune.

PS: vad ca din gresala am nimerit la sectiunea "Difuzoare". Rog moderatorii sa-l transfere la "Incinte". Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dividivus

16

• felixx

9

• radue

3

• ratza

2

Top autori în acest subiect

Daca ai sa respecti intocmai masuratorile o sa ai in final o pereche de incinte excelente.Mai jos este un proiect de Mass Loaded Voigt care a fost muncit si a dat rezultate foarte bune.Difuzorul tau se potriveste manusa.Practic este cel mai bun compromis ce il poti face cu acest fostex.Felicitari pentru achizitie.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru proiect. Imi place designul, maine o sa ma duc sa cumpar materialele necesare, voi reveni cu fotografii atat in timpul constructiei cat si dupa.

Pana atunci iata "inima" proiectului.

Posted Image

Toate cele bune.

Link spre comentariu

Este acel plywood -placaj insa este din bambus.Destul de tare esenta.Are aplicat furnir din constructie.

Aici gasesti placaj de calitate insa se poate face si din mdf:

http://www.holver.ro/1983.0.html

Daca optezi pentru mdf si vrei sa faci acel aspect va trebui sa iti procuri si furnir (tot de la Holver) pe care o sa-l lipesti peste mdf si apoi urmeaza culoarea-bait iar apoi lacuirea.

Cele prezentate mai sus nu sunt realizate de mine.....

Astea sunt facute de mine:

http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=571.0

....da este captusit pina in dreptul orificiului insa trebuie sa fii atent la detalii....nu este burete.

Citeste pdf-ul cu atentie si observa cantitatea de material fonoabsorbant ce este specificata.

Se poate folosi acel minet rar ce inca se gaseste pe la atelierele de croitorii.

Aplicarea acestuia se face prima data conform pozei si apoi se poate ajusta in mici limite,in functie de preferinta/rezultat.

Acest proiect nu este unul usor insa daca respecti regulile nu se poate sa nu reusesti.

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri.PS: Felicitari, foarte frumos ai lucrat la incinte, se vede ca ai avut grija la detalii. Am ramas cu gura cascata. :prayer: Si la mine tot un amplificator pe lampi va pune in miscare difuzoarele.

Link spre comentariu

Am probleme cu procurarea materialului pentru incinta. Locuiesc in Tg.Mures, am fost prin atelierele de profil (productie mobila la comanda) si prin supermarketuri, dar nu am gasit placaj de grosimea necesara. In schimb am gasit la Baumax scanduri de fag de diferite latimi, arata bine, nu trebuie sa ma chinui cu lipirea furnirului (care tot nu am gasit), pare sa fie bine uscat, dar totusi nu as dori sa am surprize dupa ce voi termina incinta (sa-se formeze crapaturi). Oare pot sa-l folosesc pentru constructie?PS: La holver.ro am vazut materialul ideal, numai ca sunt din Brasov, ar fi mai greu cu comanda si transportul.

Link spre comentariu

Nu folosii lemn masiv pentru constructia incintelor.Oricat de bine uscar ar fii in timp lemnul"lucreaza" in functie de umiditatea din aer si asa mai departe si in final o sa te trezesti cu fisuri sau locuri neetansate la imbinari. Daca ai o masina poti venii aici in cluj. O sa gasesti TEGO sau MDF

Link spre comentariu

Am probleme cu procurarea materialului pentru incinta. Locuiesc in Tg.Mures, am fost prin atelierele de profil (productie mobila la comanda) si prin supermarketuri, dar nu am gasit placaj de grosimea necesara. In schimb am gasit la Baumax scanduri de fag de diferite latimi, arata bine, nu trebuie sa ma chinui cu lipirea furnirului (care tot nu am gasit), pare sa fie bine uscat, dar totusi nu as dori sa am surprize dupa ce voi termina incinta (sa-se formeze crapaturi). Oare pot sa-l folosesc pentru constructie?

PS: La holver.ro am vazut materialul ideal, numai ca sunt din Brasov, ar fi mai greu cu comanda si transportul.

Am vorbit eu cu cei de la holver si uite ce mi-au raspuns:

Buna ziua,

Avem pe stoc placaj fag de 18mm 2440*1220 la filiala din Cluj-Napoca

situata pe str. Calea Turzii nr. 184 tel.0364/104441.

Referitor la modalitatea de vanzare se vinde la bucata.

Chiorean Augustin

Sc HOLVER Srl

Cluj Napoca, Romania

Tel: 0364 / 101.441

Fax: 0364 / 101.442

Mobil: 0742 708.447

E-mail: [email protected]

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru ajutor, problema am rezolvat astazi, am gasit placa de MDF. M-am hotarat ca o voi finisa cu chit toata suprafata exterioara a incintei dupa care o voi vopsi si apoi voi aplica cateva straturi de lac bicomponent pe care o detin deja. Peretele posterior o sa fie demontabil (dar nu va scapa aer) pentru a putea acorda incinta conform gustului meu, am cumparat deja suruburile necesare (cate 10 pentu fiecare).

Posted Image

Link spre comentariu

MDF-ul nu necesita acoperire cu chit pe toata suprafata,fiind foarte neted.

Eu as zice sa astupi toate gaurile si eventualele crapaturi ce pot apare cu chit auto,slefuiesti manual si apoi sa acoperi toata suprafata cu spritz chit. Urmeaza din nou slefuirea.

Apoi dupa dorinta se va face aplicarea culorii si eventual a lacului sau a nenumaratelor straturi de lac.

De retinut poate si ceva de aici:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=24631

...insa pina la finisaj mai e mult de lucru......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări