ddeliciu Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Salut, am un dvd/rw SONY, si de o bucata d evreme nu mai vrea sa citeasca cd-urile de nici un fel, dvd citeste, e in regula dar cd-uri ba, ori bag cd ori nu bag tot aia e pentru elCe poate sa aibe?Din cate am inteles de la altii.......ar trebui rescris bios-ul lui, este adevarat?Cum sa il rescriu ?Ms anticipat, Bafta! :rock: Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 In unitatea optica exista 2 lasere, unul pentru DVD si unul pt CD. Foarte probabil ca cel pentru CD nu mai functioneaza.Daca ai norocul ca cel de pe CD sa functioneze dar la o putere prea mica il poti readuce la viata pentru "scurt" timp marindu-i puterea dintr-un mic potentiometru aflat pe placa de baza a unitatii optice. Link spre comentariu
ddeliciu Postat Noiembrie 29, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Si nu pot sa schimb doar lentila aia ?Sau.....nah ...sa il pot rezolva comva ?Ms ! Link spre comentariu
Vizitator mariusradulescu1990 Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 incearca in primul rand sa reinstalezi sistemul de operare apoi daca tot nu merge fa-i un update de firmware la dvd-rw, am patit lafel doar ca nu citea dvd-uri, si la mine probleme au fostde la niste programe de scris cduri\dvduri Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 poate ai probleme la lentila de focalizare. partea optica este mobila si distanta de focalizare pentru un cd difera de cea pentru un dvd din cauza densitatii fizice a discurilor. In mod normal semireglabilul de care vorbeste ghimpe stiam ca regleaza focalizarea ansamblului optic. La cd-roamele vechi erau 2 semireglabile unul pentru focalizare altul avea o treaba cu turatia motorului, nu mai tin minte exact ce facea. In orice caz ma indoiesc ca astea noi mai au asa ceva, poate doar lipit direct pe o parte a unitatii optice. Nu stiam ca au 2 lasere, stiam ca e o singura dioda "acordata" diferit in functie de ce trebuie sa "citeasca". Link spre comentariu
ddeliciu Postat Noiembrie 29, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Dar problema e ca............cd/rw merge corect,(am si cd/rw si dvd/rw si cdrom, toate merg corect mai putin dvd/rw) deci ca si sistem de operare el indeplineste toate functiile are tot ce trebe..........nush ce sa zic......o sa imi bag nasu din nou in seara asta si sa vaz ce si cum are..... Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 daca nu e din software , eu zic sa nu te complici cu shimbat lentile si alte chestii, mai bine cumperi altul nou e 90ron Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 eu am mers doar pe tematica postului, omul vroia sa-si faca scula. am incercat cu toti sa explicam cum ne-am priceput si noi cam ce inseamna problema lui. Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 45-50 lei sh sau la schimburi :smt003 Link spre comentariu
ddeliciu Postat Noiembrie 30, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2007 Dar...nare rost sa il schimb, prefer sa il fac, mai bine imi bag nasu.....daca il stric stiu una si buna ca... tre sa il schimb si gata, asa folosesc si cd/rw si dvd-u dar, e mai nashpet, yo l-am luat moca, nu am nimic de pierdut daca il sau nu pot repara ! Link spre comentariu
adrian82 Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 daca tot il strici folosesti diodele laser pentru a te juca cu ele ... Link spre comentariu
Mesterul Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Sa nu fim rautaciosi....!Prietene, desfa-l si cauta sa stergi cu un pic de vata -pe un betishor de "urechi" pe care o inmoi in alcool(parfum, spirt medecinal....)- lupa. Ai grija sa nu apesi prea tare pe ea...doar s-o atingi cu vata. si abia dupa aceea... de reglat focalizarea (azimut mai precis) ai 2 smireglabile mici (smd) intr-o parte laterala a lupei, pe panglica de conexiuni, de care sa misti un pic, pe rand, stanga-dreapta foarte putin. spor la treaba si la bani! Link spre comentariu
ddeliciu Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Nici nu il mai am, nu mi-am mai batut capul cu el.Daca nu ma insel am luat butonul si l0am folosit de la el, ideea e ca nu il mai am:Dms de sfaturi oricum! Link spre comentariu
sorinpavel Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Apoi din 2007 s-au dus dreaq si diode si tot .Uita-te la ultima postare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum