Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator (switch) Boxe

Vizitator zg

Postări Recomandate

Am doua amplificatoare, unul pe tuburi unul tranzistorizat si as vrea sa pot comuta boxele intre cele doua, fara sa ma tot chinui sa dezsurubez/insurubez la mufe. Se poate realiza asa ceva fara sa am pierderi de calitate a sunetului???Astept sugestii!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• hip_hop7575

1

• danzup

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

un releu cu 2x contacte(nd+ni),sau 2 cu un singur set de contacte,care sa reziste la amperajul care trece prin elepoti folosi si un intrerupator dublu,cu contacte nd+ni(6 picioare in total),care sa reziste la amperaj

Link spre comentariu

Si crezi ca nu pierd la sunet deloc? industrial nu gasesc facut de nimeni asa ceva. Stiu e usor de facut, dar in ideea ca se cheltuie mult pe cabluri groase , impletite ar "gatui" sunetul asa ceva??

Link spre comentariu

Puterile sunt scazute, la AVR am 40W iar la cel cu tuburi 3W ( e o clasa A Single ended cu EL84, constructie proprie). Eu ma gandeam numai la faza cu scaderea performantelor (felul cum suna) pt ca inlocuind cablurile intr-o zi cu unele mai bune am sesizat o diferenta notabila in bine. Ma gandesc sa folosesc un comutator mai solid ca si contacte.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

sper ca ai rezolvat problema ... daca nu ... si daca am inteles bine,ca vrei sa comuti boxele de la un amplificator la altul, poti lua un intrerupator din ala cu 9 picioare si 2 pozitii , pe mijloc pui boxele si pe laterale pui amplificatoarele ... e cam tarziu ,dar poate se mai confrunta cineva cu problema asta. Nu o sa ai pierderi de sunet deloc

Link spre comentariu

Am doua amplificatoare, unul pe tuburi unul tranzistorizat si as vrea sa pot comuta boxele intre cele doua, fara sa ma tot chinui sa dezsurubez/insurubez la mufe. Se poate realiza asa ceva fara sa am pierderi de calitate a sunetului???Astept sugestii!

Mi-am facut asa ceva cu un microcontroler Atmel Avr si 3 relee ( cu cate 2 randuri de contacte ) ca sa comut mai multe amplificatoare si doar un rand de boxe .Nu modifica sunetul .E advarat ca releele sunt de curent mare iar sarmele sunt de 3,5 mm pana la banane .
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator spike

As dori sa fac si eu un switch pt un amplificator stereo Yamaha AX 750 (160W RMS la 6 ohms) si un amplificator multicanal Yamaha (mai slab ca putere) ca sa nu mai tot schimb boxele intre ele. Rog pe cineva care se pricepe dc nu este deranjul prea mare sa-mi spuna ce piese sa cumpar si sa-mi faca o mica schema de asamblare dc poate. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Switchboard...

Eu as face o foarte frumoasa placa de lemn, lacuita, etc., cu conectori spade, care poate sa arate exceptional.

12 conectori: 4 la un amp, 4 la alt amp, 4 la boxe si 4 cabluri cu conectori spade, la o lungime de max 20cm, pe care le muti in 3 secunde, de pe un amp pe altul... sper ca restul detaliilor sunt usor de inteles.

Posted Image

Iese o treaba d-aia ca la centralele telefonice vechi, evident mai restransa.

Posted Image

You can't beat that! Nici estetic si nici dpdv acustic...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări