Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Router + PC + Laptop = net... NU

adi_0106

Postări Recomandate

eu nu am mai citit ce ati postat voi aicimi-am luat router Edimax - cu 4 canale pe cablu + wireless si am rezolvat problemaa mers din startacum merge treaba perfect atat pe PC cat si pe laptopPS: nu cumpara nimeni un router Asus ??? - il dau ieftin .... e in cutie .... tot pachetunu a mers la capacitate maxima decat 15 secunde :rolleyes:daca e cineva interesat sa ma contacteze pe privat .... ca nu prea am timp sa rasfoiesc forumu`

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

13

• MifTy

7

• Blind

5

• ghimpe--

4

Top autori în acest subiect

adi_0106, ce vrea blind să spună e că multe modele de rutere wireless pot fi "aranjate" cu firmware neoficial, şi să meargă fenomenal!!!deci s-ar putea să fi cheltuit degeaba banii pe edimaxul ăla!!! :smt005

Link spre comentariu

adi_0106, ce vrea blind să spună e că multe modele de rutere wireless pot fi "aranjate" cu firmware neoficial, şi să meargă fenomenal!!!

pt mine termenul de firmware e necunoscut .... :goodman: modelul routerului este BR-6204WG

deci s-ar putea să fi cheltuit degeaba banii pe edimaxul ăla!!! :smt005

nu eu .... fratemiu :smt003
Link spre comentariu

Mai pe romaneste, firmware este un soi de update pentru softul routerului Daca intri via browser pe router ..http://192 .. . .. .. vei gasi la sectiunea de Tools si optiunea de firmware unde poti selecta un fisier local cu care sa rescri routerul, fisier ce il cauti pe net in funtie de modelul de router pe care il ai.

Zilele trecute am instalat un Edimax, ce da net la 2 PC-uri la aprox. 30 de metri unul de celalat. Netul era de la PI net, deci DHCP si recunostere de mac, asadar am legat netul la router in WAN, PC-ul pe care mergea netul la portul 1, am intrat pe router si am dat Clone mac ... , dupa care netul a mers. Am legat al doilea pc la portul 2, si a mai trebui sa dau o data clone mac ... din nu stiu ce motive, la legare celui de-al doilea s-a modificat macul memorat si routerul nu mai funtiona, dupa care totul a fost ok. Acelasi workgroup si se vad si intre ele, si au si net fiecare.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator florinlemnaru

dragi forumisti ... in ultima saptamana am albit cat au albit altii in 30 de ani de viataam si eu un PC cu net acasa .... ca toti cetatenii moderni ai UEsi ... daca tot merg afacerile de ce sa nu isi faca aparitia si un laptop .... toate bune si frumoasedar daca tot am net pe PC de ce sa nu am si pe laptop (am gandit eu) .... si ma duc bucuros sa-mi iau router ..... il aduc acasa .... pun cabluri, mufe, configurez ce am de configurat ... si net pe laptop ... NUpe PC merge treaba perfect ..... isi ia IP din router ... merge netu (in comfiguratia asta postez chiar acum)pe laptop .... kancki :toimonster: nu vrea de nici un fel sa-si ia IP .... cand dau Enable la conexiune ..... apare aia cu Requering network bla bla bla .... si dupa aia imi da Limited or No Connectivity .... am fost cu routeru` la provider ... l-am lasat la configurat .... m-au chemat dupa el si mi-au zis ca merge .... il aduc acasa ...... aceeasi problemaam reinstalat winu` pe laptop .... m-am gandit eu ca poate are ceva gandaci ..... tot asa facema duc cu routeru si laptopu` la provider ..... mestereste un omulet ceva pe acolo si merge ....... aduc acasa - nu mai merge :confuz1 daca conectez cablul ce uneste routerul cu laptopul in locul celui de la router la PC - merge netu pe PC, si invers ..... pe laptop tot nu mergedaca pun MAC-ul, pe care merge netu, pe laptop si bag cablul care vine de la provider in laptop - merge netu pe laptop .... da` la ce folos daca pe PC nu am nimicrouteru e un Asus RX3041am incercat toata combinatiile de cabluri ... de setari ... si tot la ce m-a dus capu si tot nu merge .... au fost pe la mine si vre-o 2 delegati de la provider ... si s-au lasat pagubasi :smt102 nu mai stiu ce sa fac ....... mai dati-mi idei :smt021 tin sa specific ca la mine netu merge pe MAC - adica pe orice placa de retea daca o setez cu MAC-ul xxxxx - merge netu

Link spre comentariu

si de ce trebuie sa iti apara in local area connection ?ai intrat pe ip-ul routerului sa ii faci setarile cum zice la manual ? ce net ai ? spune mai exact ce ai facut si nu iti merge, probabil ca nici nu e configurat routerul.deci setarile se fac in router nu in vindox ca ala se conecteaza la net, in vindox faci doar setarile la placa de retea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări