Blind Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Si...de unde se micsoreaza TTL-ul? Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 din firewall!!!după cum bănuiesc eu, routerul are pe post de sistem de operare un linux, ceva, so, firewallul e un iptables, şi interfaţa aia jmecheră e un webmin belit, la care au modificat faţa, şi adăugat peste tot extrem de importantul cuvânt "asus".va trebui să aflaţi singuri... din păcate eu n-am router, nici asus, nici altă marcă, însă am configurat destule servere linux până acum... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 1. ip-ul lui ADI e 192.168.1.3, da??? al cui e ip-ul 192.168.1.5??? al leptocului??? dacă da, nu se văd între ele??? da .... cam asa ceva ... xxxx.3 la PC si xxxxx.5 la laptop asa vede routeru` ..... ca laptopu nu-si ia IP apare Limited or no connectivity 2. la setările de firewall şi, eventual, nat ai umblat??? eu nu m-am bagat acolo ..... daca s-or fi bagat cei de la provider ... nu stiu .... dar faza e ca la ei a mers netu pe laptop rezolvarea a fost micşorarea lui TTL (time to leave)... eşti sigur că "dai suficient net" ca să se poată lega şi leptocul??? asta ar fi problema daca ar laptopu` si-ar lua IP si nu ar merge netu ..... dar nu-si ia IP si nu am ce sa fac mai departe Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Doar daca pe laptop ai "Obtain an IP adress automatically" acesta isi ia singur IP . Si asta numai daca ai DHCP activat pe router. Un motiv pentru care ar putea sa nu-ti mearga netul simultan pe PC si pe Notebook ar fi sa ai acelasi IP ( setat manual) si pe unul si pe altul . Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Doar daca pe laptop ai "Obtain an IP adress automatically" acesta isi ia singur IP . asa are ..... si nu-si ia IP din router Si asta numai daca ai DHCP activat pe router. nu e activat ...... de exemplu in seara asta PC`ul are IP cu xxxx.2 (2 in coada si nu 3 cum era ieri) Un motiv pentru care ar putea sa nu-ti mearga netul simultan pe PC si pe Notebook ar fi sa ai acelasi IP ( setat manual) si pe unul si pe altul . nu ...... totul e pe automat atat la PC cat si la laptop Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 îmi pare rău că n-am router ca ăla acasă, că aş fi spus exact ce şi unde ai greşit la setări...n-o fi existând vre-un "router virtual", bun de adăugat la vmware, de pildă??? :smt017 Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 nu-i nimic MifTy ..... las` ca ma duc iar la provider cu tot cu router si cu tot cu laptop ... si daca merge iar il iau pe baitzasul ala cu mine acasa sa faca "magii" Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 De doua zile am inceput si eu o epopee asemanatoare, numai ca laptop-ul va comunica cu router-ul wirless. In prima zi am reusit sa fac sa mearga atat laptopul cat si desktopul pe conexiunea de la RDS satisfacator. Nefiind multumit, am studiat azi mai cu atentie manuale alea si am reusit sa fac ca desktopul sa mearga din nou perfect, dar laptopul ...nu mai serveste net. Dupa vreo 4 ore de nervi, renunt pe ziua de azi si maine ma apuc din nou cu forte proaspete de treaba . Adi, vezi ca pe Softpedia , la retelistica sant cateva topicuri legate de acest subiect. Maine inainte de a ma apuca iar de cosmar, am sa citesc mai intai acele postari, ca cine stie cati au mai trecut prin asta si au gasit saracii solutia. :yawinkle: :smt003 :smt003 Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 preasfinte, luminează-ne: ce router??? :prayer: (mă paşte şi pe mine asemenea achiziţie, însă din motive de buget limitat, parcă mă văd chinuindu-mă cu un obiect fabricat în singapore după patent taiwanez, şi asamblat în vietnam...:axe: ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 preasfinte, luminează-ne: ce router??? :prayer: (mă paşte şi pe mine asemenea achiziţie, însă din motive de buget limitat, parcă mă văd chinuindu-mă cu un obiect fabricat în singapore după patent taiwanez, şi asamblat în vietnam...:axe: ) Am gasit o promotie destul de ieftina, marca MSI , fabricata in China : RG54SE II Wirless Router US54SE II Wirless Stick Pe cablu UTP merge foarte fain, cel putin pe desktop nu am nici o limitare, down. la greu la serialul Dexter si merge struna. In schimb , cu laptopul , respectiv cu wirless-ul am cam dat-o in bara , asta dupa ce cu doua zile inainte ma dadeam mare scula in fata nevesti-mii ca ce meserias sant eu si cum am reusit din prima sa-l faca sa mearga fara cabluri. Mergea prost....dar mergea. Dar sant optimist, in o zi, doua il fac , mai ales ca nevasta-mea face mari presiuni asupra mea. Maine mai incerc o data , dar repet, dupa ce citesc tot ce gasesc pe Softpedia si pe Xtrem PC referitor la acest subiect.. :partyman: :smt006 Link spre comentariu
Blind Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 MifTy nu-ti lua asus, vei regreta..cand il apuca faci tot ce vrei insa tot nu reusesti sa il faci sa mearga cum vrei... M-am convins inca odata ca echipamentele asus sunt un mare mare gunoi. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 ... deci o ieftinăciune, sub 100 ron, sau maximum 100 de roni...în total!!!la banii ăştia nu cred că-mi iau wireless... :goodman: Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 la banii asta gasesti sh. nou,nu stiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Am gasit o promotie destul de ieftina, marca MSI , fabricata in China : RG54SE II Wirless Router US54SE II Wirless Stick Pe cablu UTP merge foarte fain, cel putin pe desktop nu am nici o limitare, down. la greu la serialul Dexter si merge struna. In schimb , cu laptopul , respectiv cu wirless-ul am cam dat-o in bara , asta dupa ce cu doua zile inainte ma dadeam mare scula in fata nevesti-mii ca ce meserias sant eu si cum am reusit din prima sa-l faca sa mearga fara cabluri. Mergea prost....dar mergea. Dar sant optimist, in o zi, doua il fac , mai ales ca nevasta-mea face mari presiuni asupra mea. Maine mai incerc o data , dar repet, dupa ce citesc tot ce gasesc pe Softpedia si pe Xtrem PC referitor la acest subiect.. :partyman: :smt006 Am reusit sa fac sa mearga prin cabluri, atat desktop-ul cat si laptopul foarte bine, cu routerul de mai sus. N-am avut asa mult timp la dispozitie , deoarece niste musafiri inoportuni mi-au fu*ut juma` de duminica. Acum m-apuc sa reancerc sa-i dau de cap conexiunii wierless. Mai @Mifty, promotia asta nu-i chiar asa de scumpa , e 1,7 milioane cu timbru ala verde cu tot si cel putin pana acum , i-mi place mult cum merge. :supz: :yawinkle: LE. Dupa circa o ora am reusit sa pun ,, pe picioare '' si reteaua wierless. Acum merg ambele calculatoare pe net INCREDIBIL de bine !!!!! RECOMAND PROMOTIA DE MAI SUS !!!! Acum stau si ma gandesc mai bine ...si stiti care-i secretul ca mi-a reusit atat de bine operatiunea astazi ???? AM CITIT CU ATENTIE CARTEA TEHNICA, pe cand ieri nici nu m-am ostenit s-o rasfoiesc !!!!!!!! Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 @dalu ştiu, chestia e că am şi un copil, şi-o nevastă... şi ceva neamuri...sper să fac rost de parale FSN, şi în promoţia aia îi bag... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum