Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Router + PC + Laptop = net... NU

adi_0106

Postări Recomandate

dragi forumisti ... in ultima saptamana am albit cat au albit altii in 30 de ani de viataam si eu un PC cu net acasa .... ca toti cetatenii moderni ai UEsi ... daca tot merg afacerile de ce sa nu isi faca aparitia si un laptop .... toate bune si frumoasedar daca tot am net pe PC de ce sa nu am si pe laptop (am gandit eu) .... si ma duc bucuros sa-mi iau router ..... il aduc acasa .... pun cabluri, mufe, configurez ce am de configurat ... si net pe laptop ... NUpe PC merge treaba perfect ..... isi ia IP din router ... merge netu (in comfiguratia asta postez chiar acum)pe laptop .... kancki :toimonster: nu vrea de nici un fel sa-si ia IP .... cand dau Enable la conexiune ..... apare aia cu Requering network bla bla bla .... si dupa aia imi da Limited or No Connectivity .... am fost cu routeru` la provider ... l-am lasat la configurat .... m-au chemat dupa el si mi-au zis ca merge .... il aduc acasa ...... aceeasi problemaam reinstalat winu` pe laptop .... m-am gandit eu ca poate are ceva gandaci ..... tot asa facema duc cu routeru si laptopu` la provider ..... mestereste un omulet ceva pe acolo si merge ....... aduc acasa - nu mai merge :confuz1 daca conectez cablul ce uneste routerul cu laptopul in locul celui de la router la PC - merge netu pe PC, si invers ..... pe laptop tot nu mergedaca pun MAC-ul, pe care merge netu, pe laptop si bag cablul care vine de la provider in laptop - merge netu pe laptop .... da` la ce folos daca pe PC nu am nimicrouteru e un Asus RX3041am incercat toata combinatiile de cabluri ... de setari ... si tot la ce m-a dus capu si tot nu merge .... au fost pe la mine si vre-o 2 delegati de la provider ... si s-au lasat pagubasi :smt102 nu mai stiu ce sa fac ....... mai dati-mi idei :smt021 tin sa specific ca la mine netu merge pe MAC - adica pe orice placa de retea daca o setez cu MAC-ul xxxxx - merge netu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

13

• MifTy

7

• Blind

5

• ghimpe--

4

Top autori în acest subiect

tin sa specific ca la mine netu merge pe MAC - adica pe orice placa de retea daca o setez cu MAC-ul xxxxx - merge netu

Acel mac trebuie atribuit routerului. Apoi faci routarea catre ip-urile interne unde nu te mai intereseaza macurile (dar ai grija sa nu ramai cu mac-urile clonate).Laptopul vrei sa il conectezi prin wireless?? :smt003
Link spre comentariu

Acel mac trebuie atribuit routerului. Apoi faci routarea catre ip-urile interne unde nu te mai intereseaza macurile (dar ai grija sa nu ramai cu mac-urile clonate).

da .... probabil asta au facut cei de la Provider cand am fost cu routeru la ei .... sa-l configurezein acest moment postez de pe PC .... care e legat prin router .... si merge netueu la PC acum am IP de genu` 192.168.0.2 - care vine de la router, ca routeru primeste alt IP de la server (de genu` 10.10.xx.x)

Laptopul vrei sa il conectezi prin wireless?? :smt003

ei sufletu` ....... prin cablu .... numai sa am net si acolo ca nu-mi mai dau rand cu fratemiu la PC :smt024
Link spre comentariu

Routerul are un ip pe extern, dar nu de forma 10.10...ala e tot ip din clasa C. Pe intern e corect sa ai ip de forma 192.168....Routerul l-ai configurat pe DHCP sau setezi ip-uri manual??Atentie:Routerul trebuie sa aibe macul pe care ai tu net. Nici un alt PC nu trebuie sa mai aibe acest mac.

Link spre comentariu

Intrebarea era daca are si wireless sau routerul (si prin wireless te conectezi cu laptopul).Ca sa scapi de probleme, atribuie manual ip pentru laptop (192.168.1.3 de ex) subnetul se va completa automat, la gateway pui 192.168.1.1 (ca deh, ala e ip-ul local al routerului) si la primary dns, din nou, 192.168.1.1.Si pe wireless poti face aceeasi chestie, altfel exista posibilitatea sa nu iti functioneze..Mie mi-a mers prost rau de tot pe wireless fara configurare ip manuala; si daca tot sunt la capitolul asta, wireless-ul imi merge infect. A avut o perioada cand nu a vrut sa mearga deloc (la inceput) pe urma a mers fara probleme, iar acum face figuri si cu toate ca are semnalul excelent...netul abia se misca (daca bag cablul se schimba situatia). Imi vine sa ma urc pe pereti...Sfat: NU luati routere wireless Asus.Verifica daca nu cumva placa de la laptop are acelasi mac cu cel atribuit acum routerului...this might be the problem :yawinkle: PS: Daca nu vrei sa mai stai sa atribui la fiecare pc ip, fa lista de atribuire pe router (imi scapa acum denumirea) in functie de mac. N-o sa mai ai surprize de genul celor descrise de tine la inceput :yawinkle:

Link spre comentariu
Routerul are un ip pe extern, dar nu de forma 10.10...ala e tot ip din clasa C. Pe intern e corect sa ai ip de forma 192.168....

poza din link-ul asta cred ca te poate ajuta sa-ti dai seama despre ce e vorba ..... eu unu` is cam in plop

http://i6.tinypic.com/8fynbkk.jpg

Routerul l-ai configurat pe DHCP sau setezi ip-uri manual??

poza:

http://i6.tinypic.com/7x4ejo5.jpg

Atentie:

Routerul trebuie sa aibe macul pe care ai tu net. Nici un alt PC nu trebuie sa mai aibe acest mac.

am avut (pana cand am citit postul tau) acelasi MAC si pe PC cat si pe router - cred ... ca de cand l-am adus de la configurat nu am mai umblat prin el

in fine ..... orice MAC pun la PC - tot merge netu, pe cand pe laptop - sufletu`

Link spre comentariu
Intrebarea era daca are si wireless sau routerul (si prin wireless te conectezi cu laptopul).

nu are wireless .... pe cabluri vreau sa fac conexiunile

Ca sa scapi de probleme, atribuie manual ip pentru laptop (192.168.1.3 de ex) subnetul se va completa automat, la gateway pui 192.168.1.1 (ca deh, ala e ip-ul local al routerului) si la primary dns, din nou, 192.168.1.1.

asta se face din meniul din poza asta: ?

http://i5.tinypic.com/71c2bew.jpg

Verifica daca nu cumva placa de la laptop are acelasi mac cu cel atribuit acum routerului...this might be the problem :yawinkle:

am incercat intr-un timp sa le pun la toate (router, PC si laptop) Mac-ul care-l recunoaste serveru si la care da NET ... am facut asta la nebunie - in lipsa de alte idei .... si nu merge, adica pe laptop nu merge ca pe PC tot merge

PS: Daca nu vrei sa mai stai sa atribui la fiecare pc ip, fa lista de atribuire pe router (imi scapa acum denumirea) in functie de mac. N-o sa mai ai surprize de genul celor descrise de tine la inceput :yawinkle:

asta se face din meniul din poza de mai sus ?

la mine in cap e o mare varza ... is zapacit total :toimonster:

Link spre comentariu

Intrebare:In poza: http://i6.tinypic.com/7x4ejo5.jpg se pot observa 2 macuri, sunt acelea macurile PC-ului si laptopului?? sunt corecte?

da - acelea sunt MAC-urile corecte ale placilor de reteadupa cum se poate vedea .... PC-ul numit ADI - apare acolo ok ... pe cand laptopul nu apare calumea ... nu-i detecteaza numele ... apare conexiune cu timp 0
Link spre comentariu

Debifezi acel static si dai save/apply setings la router ;)

am incercat sa atribui IP la mac-ul laptopului ..... iar la laptop sa pun acelasi IP ..... dar nu mergedupa ce am anulat setarea asta - problemele au revenit acolo de unde plecasem doar ca nu mai apare bifat acel staticpana la urma tot nu am net pe laptop
Link spre comentariu

stai s-o luăm băbeşte:1. ip-ul lui ADI e 192.168.1.3, da??? al cui e ip-ul 192.168.1.5??? al leptocului??? dacă da, nu se văd între ele???2. la setările de firewall şi, eventual, nat ai umblat???3. a mai fost o discuţie asemănătoare, însă acolo era aceeaşi treabă, însă calculatoarele se vedeau între ele, însă, tot aşa, unul avea net, altul nu. rezolvarea a fost micşorarea lui TTL (time to leave)... eşti sigur că "dai suficient net" ca să se poată lega şi leptocul???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări