Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GM70

pusttiu

Postări Recomandate

Valderama, ...(deci ar fi 1400V fata de masa)... Deci pina la urma cum este schema? :jytuiyu

Da raportat la masa 1400Vcc in schema @gabriele(chiar spune undeva dl gabriele ca nu recomanda aceasta abordare incepatorilor si pe buna dreptate-din acest motiv).

Schema domnului gabriele este asa cum este prezentata si in schita ,schem din pdf @Lazaroiu poate fi gresita ca interpretare-reprezentare am facut vorbire aici :

...Ar trebui specificat-expres ca in acest PDF ,postat de dumneavoastra SCHEMA GABRIELE GM70.pdf +400Vcc ala este in acelasi timp si -1000Vcc (sau masa pentru 1000Vcc ,asa cum explica gabriele in citeva rinduri/),altfel se poate intelege,-asa cum e reprezentat acum in schema ca "saracul" GM70 ramine cu doar 600Vcc ! anod-catod...

__Practic si teoretic discutam de 1400Vcc-1500Vcc in raport cu masa asa cum este prezentat in schita sau schema @gabriele.Acum va e clar ?.

PS.Eu ma "cert" cu gabriele pe "putere"(watti) in general (si nu provoc eu aceste discutii in antifaza...)... ,asta nu exclude "sa dam cezarului ce_i al cezarului".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

21

• pusttiu

9

• hpavictor

8

• gabrielbecheanu

6

Eu zic ca am fost cit se poate de clar "sunt 2 tensiuni distincte+400V p.t driver si 1000-1200V p.t lampa finala care datorita acestui tip de conexiune se ajunge la +1400-1600V fata de massa ....."Dar dumneata ca de obicei vrei sa cauti nod in papura in loc sa sa avem un dialog productiv care sa concretizeze ceva adica domne' ia zi mie daca avem pe grila -100V poate sa devina pozitiva...!? :rade: sau avem curenti de grila ...si alte intrebari de gradinita grupa speciala:ritardatii :ras: Dumneata esti apreciat pt profesionalitate,experienta .....pai lumea doreste solutii viabile nu vanitate personala si discutii sterile ....Mai spuneti si ceva ce nu stim..... :limb:

Link spre comentariu

Am dat o solutie mai mult decit viabila/eleganta(cred) Recomandare PSF-Valderama-GM70-SE.zip (o pagina in urma.un Ra mic raportat la GM70 si tot ce trebuie...),-vad ca tot ce spun nu prea stiu "anumite personaje" :ras: ...

__ Acum ca tot veni vorba spune dumneata-drept-fara exagerari :rade: ,cit ai obtinut din GM70-SE ca putere in sarcina prin intermediul acelei scheme pe care o tot discutam ?

Link spre comentariu
Am gasit schema (driverul)de la care am inceput constructia ampului cu GM70

functioneaza perfect e necesar initial doar reglajul biassului cu ajutorul semireglabilului din catodul primului tub.........singurul dezavantaj ar fi necesitatea folosiri a 2 tensiuni 400V pt driver si 1000-1200v pt finala .......deci un traf facut ca la carte si ff bine inzolat pt ca se insumeaza tensiunile fata de massa :nebunrau: si se ajunge la 1400-1600V

PT< adrian_pic >

Asa spune ,deci sunt doua surse inseriate asa dupa cum bine ai intuit.Schema pdf. pe care am redesenat-o eu este exact schema lui .Dar tot acolo unde am pus acel pdf. am mai pus unul(cu 6C33C) dar care functioneaza pe acelasi principiu:DCMB si unde se vede foarte clar cum sunt inseriate cele doua surse.

In acel pdf. am pus cele doua tensiuni de 400V pentru driver si cei 1000V pentru anodul lui GM70 ( specifica 1000V-1200V,a se vedea mai sus!).Deci suma celor doua tensiuni fata de masa este de 1400-1600V (!!),dar GM70 "descarca" si foloseste numai sursa de 1000V-1200V,urmariti circuitul +1000V(1200V),trafo OT,anod GM70, katod GM70 si minusul sursei de 1000V (1200V).

Corect ce spune ,niciodata nu va functiona GM70 cu tensiune pozitiva pe gria (curenti de grila),NICIODATA, imposibil in astfel de configuratie (arhitectura).....

L-as ruga pe ,daca se poate sa puna aici si o schema testata de d-lui cu trafo-interstage si eventual ceva caracteristici ale acestui transformator.Nu vreau sa ma injurati dar sunt un fan al constructiilor TOTAL DIY.Am mai spus chestia asta: in cazul in care cumparam totul,pana si schema este copiata,ce naiba profesionisti mai suntem??????.......

Link spre comentariu

...dar GM70 "descarca" si foloseste numai sursa de 1000V-1200V,...

Foarte buna precizarea , as mai adauga sursa de 400V se constitue in sursa negativa in raport cu catodul GM70 si din aceasta sursa descarca 6SN7/ pe rezistenta de sarcina de 7k5 numai tensiuni negative in raport cu catodul GM70(ca sa fiu in ton cu precizarea).
Link spre comentariu

Aaa...,asa da , incepe sa semene a putere GM70-SE -curenti de grila ,negativare automata PSF in extremis(dreapta de sarcina tangenta la curba de putere maxima disipata anod)...

Daaaa dar cu ce costuri...... :cry: am mai spus...3000 de euro doar pe componente....transformatoare, socluri in teflon, condesatoare mundorf...De acea ne zbatem sa obtinem ceva cu cheltueli decente....
Link spre comentariu

Asa cum sa initiat si continuat acest subiect consider ca era/este inportant in ce coditii se poate obtine "putere"(watti multi) din GM70-SE("know-haw_ul")...,dupa care apreciem cit ne tine buzunarul si ne orientam catre ceva suportabil conditiei date.

Link spre comentariu

Multumesc pentru schema,cred ca din acest pdf. vom afla mai multe date despre traful interstage.Ma intreb daca s-ar putea realiza asa ceva in regim DIY ?!?!....mai ales ca spuneti;cat de mari sunt costurile pentru acest amplificator,am in vedere ca cele mai scumpe piese sunt transformatoarele (presupun!)Si OT in celalalt pdf.(pagina 5-6)

Link spre comentariu

Si tubul E88CC cat rezista in configuratia din desen?Dupa un timp nu apar pocnituri sau zgomote?Din datele de catalog rezulta ca tensiunea maxima intre filament si catod este de 150V, iar in configuratia prezentata este depasita cu brio.

Link spre comentariu

Si tubul E88CC cat rezista in configuratia din desen?Dupa un timp nu apar pocnituri sau zgomote?Din datele de catalog rezulta ca tensiunea maxima intre filament si catod este de 150V, iar in configuratia prezentata este depasita cu brio.

Tubul E88CC poate rezista "bine mersi" intr_un anume fel (solutie/modalitate) , am sa va explic cum ,de regula fiind vorba de un amplificator stereo implica doua astfel de tuburi asadar se poate folosi primul tub E88CC asa:< 1/2 din E88CC pentru partea inferioara a etajului SRPP (cadod cuplat la masa prin 4k7) pe un canal si celalat 1/2 din acelasi balon E88CC pe celalalt canal>, urmind ca filamentul acestui tub sa fie decuplat la masa , partea superioara a etajului SRPP este echipta cu E88CC numarul doi (1/2 un canal si 1/2 celalalt canal) ,de aceasta data filamentul acestui tub din partea superioara a etajului SRPP se conecteaza la un +150V sa zic.
Link spre comentariu

Mea culpa: am descarcat doar pdf-ul cu GM70 din cele puse de user-ul lazaroiu si m-am uitat doar la acesta (basca ca user-ul fcon a scris despre DCMB, dar .... fiind cu ochii doar pe GM70 :jytuiyu n-am deschis bine ochii).Sunt curios la noi la ce pret reuseste cineva sa faca ceva cu acest GM70.

Link spre comentariu

In schema nu apare si sistemul de alimentare a filamentelor din primul etaj .....insa fizic a fost realizat in maniera prezentata de valderama ....dar cu o tensiune pozitiva de +80v care satisface perfect raportul catod filament mai ales ca am realizat 2 blokuri separate....dat fiind dimensiunile 80x40x10 cm si cca 36kg /buc....pot sa intru in arhiva sa le "scot"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări