Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GM70

pusttiu

Postări Recomandate

... e o mare diferenta intre a teoretiza si punere in practica ,....

Domnule dumneata costat ca probabil nu realizezi ce putere utila in sarcina sinus nelimitata se poate obtine din GM70-SE ?!, atunci cind Ua=1000V-1200V(asa cum sustii) si grila de comanda GM70 nu ajunge NICICUM pozitiva in regim dinamic=ramine permanent in regim negativ=excursia pe dreapta de sarcina facinduse decit pina la Ug=0V (in regim dinamic-asa cum sustin ca se inimpla in schema dumneata si un exemplu se poate vedea aici download/file.php?id=53335&mode=view ) in raport cu catodul GM70 ,ii tot dai cu practica aia-fara suport(am spus ca si eu apreciez lucrarile dumneata ca aspect comercial sau ritm...)...,pina la urma poze frumoase pot vedea si pe internet-cite vreau... ,esential nu este poza/img..., in opinia mea rezultatul primeaza si cum ajung la el (se poate,nu se poate,cum se poate,etc).

__Pozele(img.) pot intregi mai mult sau mai putin un rezultat ,cel mai important fiind Know-how domnule gabriele ,nu este suficient sa "insir zilnic" fara sa stiu ce fac chiar daca "insir frumos si mult"(similar cu situatia dumneata).

__Cred (desigur nu sint sigur) ca "lumea" din aceasta sectiune forum este mai degraba interesata de acest Know-how in cazul GM70 si mai putin de poze(img.) care reflecta anumite realizari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

21

• pusttiu

9

• hpavictor

8

• gabrielbecheanu

6

Ma indoiesc ca lumea aici pe forum ar fi interesat asa de mult doar de teoriile dumitale "palpabile" sa mai lasam si ochiul sa se bucure....ca in cea ce priveste realizarile dumitale practice totul se rezuma la obisnuitele deja foto cu osciloscopul cu ecran rotund un generator....si citeva montaje in aer(care toate merg perfect unda e perfect sinusoidala ...parca mereu aceasi indiferent de montaj ....sinus continuu fara sfirsit..) :rade: imi cer scuze dar poate anumite persoane vor sa vada si altceva.....teoria are cu adevarat un sens doar atunci cind are o finalitate practica ....Vorbesc in nume propriu ....si nu inpun nimanui ce sa aleaga/vada in definitiv asta e partea frumoasa a forumului cauti si daca-ti place te uiti daca nu NU !!

Link spre comentariu

...(care toate merg perfect unda e perfect sinusoidala ...parca mereu aceasi indiferent de montaj ....sinus continuu fara sfirsit..) ...

Asa si trebuie sa fie , nu caricaturi (factor de umplere diferit,forme sinus-"deformate",limitate asimetric, etc),sau montaje care scot N_spe zeci-sute de watti din "parti" in sarcina(practica bate teoria dupa uni , dupa alti practica si teoria sint strins legate)... ,si ca sa stii si dumneata eu nu traiesc din chestia asta(constructii audio vacuumtube),-am alte surse de venit...,desigur uneori cind se spun anumite inepţii nu ma pot abţine...,as fi postat si eu o schema cu GM70-SE(40W-true RMS) dar momentan ma abţin datorita "Know-haw_ului slab" raportat la GM70 dovedit aici.De Know-haw cam duce lipsa acest internet (in schimb diletanti cu "duiumul") si poze/img.foarte multe nimic de zis.
Link spre comentariu

...(care toate merg perfect unda e perfect sinusoidala ...parca mereu aceasi indiferent de montaj ....sinus continuu fara sfirsit..) ...

Asa si trebuie sa fie , nu caricaturi (factor de umplere diferit,forme sinus-"deformate",limitate asimetric etc),sau montaje care scot N_spe zeci-sute de watti din "parti" in sarcina... ,si ca sa stii si dumneata eu nu traiesc din chestia asta(constructii audio vacuumtube),-am alte surse de venit...,desigur uneori cind se spun anumite ineptii nu ma pot abţine...,as fi postat si eu o schema cu GM70-SE(40W-true RMS) dar momentan ma abţin datorita "Know-haw_ului slab" raportat la GM70.
Decit sa mai dati cu buzduganu-n stinga si-n dreapta mai bine fi-ti constructiv si puneti ceva sa mor de invidie.....dar legat de subiect :rade: ca zau nu ma supar (capitalist inrait ce sunt numa' la afaceri ma gindesc....ce vina am eu ca lumea vine sa cumpere amplificatoare de la mine :jytuiyu .)
Link spre comentariu

Sa faci si mai multe amplificatoare...__Si eu tot capitalist sint si tot inrait dar nu ma "joc asa..." oricum cu KNOW-HOW,si nu caut sa comercializez amplificatoare-cel putin momentan/merge bine "bisnisul/business actual".(prefer sa ramin la buzdugan-dar un buzdugan constructiv,eu arat ce se intimpla alti_mi sar la "cap/git/ocara"...),initial voiam sa postez ceva cu GM70-SE ,pregateam terenul ,dar acum constat ca NU se merita...(pot face in schimb motaj dupa acea schema a dumneata sau a cui o fi-va functiona desigur-si chiar bine atit ca uni doresc <35W-40W din acest tub GM70-SE=o chestiune de know-how>, consider ca am dat destule indicii pentru aceasta putere si GM70-SE pentru cine le poate intelege).

Link spre comentariu
:aplauze Domnilor , felicitari !Aveti un umor subtil de mare valoare , si ma bucur ca v-ati destins , era cam incordata treaba cu GM ul , dar de ONGAKU nu spuneti chiar nimic....macar viziunea Dvoastra despre cum credeti ca ar trebui facut un trafo out home made , de calitate acceptabila , care sa nu compromita un asemenea amplificator SE......
Link spre comentariu

Galeti domnule in plan axial si radial(desigur si o sectiune mare miez-greu saturabila fiind vorba de SE nu putem neglija presaturatia data de componenta continua si un Na relativ mare,ne ajuta oarecum si la inductanta primar/ prin diminuare Na/) astfel incit sa se obtina un compromis optim intre inductanta de pierderi si capacitatea parazita chiar pentru o inductanta mare in primar avind in vedere un Ra-mare in cazul GM70-SE.( a bobinat un traf SE in asa "zisi galeti virtuali"-luati legatura cu el..., pentru ONGAKU-211-SE ce sa spun ?!, oricum 211-SE ONGAKU este "inpins"/ fara curenti de grila prin Telefunken 6463/ http://www.scottbecker.net/tube/sheets/030/6/6463.pdf ...).In ciuda faptului ca este de curent mare nici atacul din schema gabriele(6SN7-paralel) NU furnizeaza curenti de grila GM70(grila NU poate deveni pozitiva in raport cu catodul GM70 datorita "arhitecturi" schemei-din acest motiv NU recunosc puterea invocata GM70-SE din acea schema).

Link spre comentariu

Gabriele, se pare ca ai intrat si tu pe teava, Guru nu prea accepta ca se poate scoate 35-40w cu 1000v/100-125mA si 8-9Kohm, mai bine fa ceva cu EL84 ,de pilda un PP de 40w :101

Domnule dumneata NU PREA INTELEGI SAU TE PREFACI ?!, EU SPUN TOT TIMPUL CA NU SE POATE OBTINE 40W fara curenti de grila comanda(ca grila de comanda sa intre in regim pozitiv pe zona 25W-40W dinamic in sarcina secundar trafo-out) in cazul GM70-SE ,dumneata rastalmacesti aceasta spunere dupa cum vrei sau iti convine asadar te acuz de minciuna sfruntata/mizerabila/ordinara (si pot demostra oricind ca minti cu NE_rusinare,_in ce scop ?!),am si dat exemplu de dreapta de sarcina care sa satisfaca 40W GM70-SE,mai ia un exemplu foarte sugestiv sa fie mai multe exemple si mai usor de inteles si pentru dumneata...,citeste ce scrie acolo-in noul exemplu cu rosu sau cu negru mare,practic sint doua situatii una fara curenti de grila si alta dupa o anumita putere in care apar curenti de grila (grila devine pozitiva in raport cu catodul peste o amplitudine de atac de 220Vvv in acest ultim exemplu pentru care i_mi rezerv dreptul intelectual).

__Cer scuze pentru off-topicul pe care il fac mai jos(dar sint obligat-ca drept la replica).

__Si da acel PP-6P14P-EV se poate obtine 40W in conditiile specificate (am precizat expres acest lucru si am mai spus ca este reproductibila ! acea situatie -ne_fiind unica si sigulara ,cine are curiozitatea si satisface conditiile de acolo poate verifica...)

...Si ca sa inchei "recitalul" in asta seara iata si 50Vvv cu 450 la anod(am umplut ecranul osciloscopului ca sa fie ceva frumos !, NU ?).Puterea mi_e jena sa o mai specific o calculati voi :rade: ,deja am ars parchetul in dreptul rezistentei de sarcina (nu stiam ce miroase).

__Il declar record absolut pt. doua 6P14P-EV pina si pentru acest moment !(Si lucru cel mai important este ca_i reproductibil 100% !!! de "oricine")...

Link spre comentariu

Am citit cu foarte mare interes acest topic. Am si eu o intrebare. Ce diferente din punct de vedere auditiv se percep atunci cand grila de comanda functioneaza in regim pozitiv? (clasa de functionare A2, daca nu gresesc).Am intrebat ca sa stiu daca se merita sa "storci" din lampa si restul de watti.

Link spre comentariu

Era cit pe aci sa iasa un avort spontan..... :rade: pina la urma a iesit ceva : 30W fara curenti de grila ....ce-i drept se apropie f mult de ce am optinut eu in realitate cu ultimul montaj ...in aceasta configuratie si unde am declarat 35W :limb: am folosit atit trafo home made cit si modelul cumparat de la Lundall ....bineinteles Lundall se" duce" mai jos cu frecventa pastrind liniaritatea dar al meu (zicea clientul)e mai" muzical"....baieti recomandau pt Lundall sa nu se depaseasca 80mA..!? ca sa nu intre in saturatie zic eu ,daca curentul e mic trebuie marita tensiunea de alimentare pt a pastra raportul de putere in sarcina ...si lampa suporta lejer si 1500-1600v. In concluzie declar ca singura solutie pt a stoarce 40w si peste e folosind transformator pe driver cum de fapt am obtinut si eu cca 42w sinus folosind trafo out luat de la o firma din sankt petesburg si driverul din hong kong(model silk) cu primar pilotat de 300B....(proiectul ma costat peste 3000 euro)

Link spre comentariu

... pina la urma a iesit ceva : 30W fara curenti de grila ....ce-i drept se apropie f mult de ce am optinut eu in realitate cu ultimul montaj ...in aceasta configuratie si unde am declarat 35W ....

Daca acest ultim montaj este executat in conformitate cu schema prezentata de dumneata(fara curenti de grila) cred ca e invers avind in vedere ca asa cum reiese din acea schema nu poate furniza curenti de grila GM70 (acel etaj 6sn7-paralel de atac).Vad can_ai inteles in ultima prezentare situatia (fara curenti de grila) este specificata puterea Pw0 la (anod) asadar in sarcina secundar sinus-nelimitat undeva la 25W sau si dumneta ai randament unitar ca trafo-out ,Asadar eu spun ca acea schema prezentata (diletant) poate furniza maxim 28W in sarcina sinus-nelimitat.Sa vedem de ce ?se intimpla acest lucru !:

Indiferent ce curent va circula prin circuitul anodic 6SN7-paralel potentialul anodului 6SN7 poate atinge cel mult potentialul catodului GM70 sau poate fi in urma potentialului catod GM70 asadar acel etaj de atac constituit cu 6SN7-paralel poate furniza numai tensiuni negative pe grila de comanda GM70 in raport cu catodul GM70 ,in concluzie cu aceasta schema nu pe poate aduce grila de comanda in regim pozitiv in raport cu catodul GM70.Aadar prin intermediul schemei dumneata nu se poate intra in regim pozitiv cu grila de comanda GM70 in raport cu catodul astfel afirmatia dumitale de 35W obtinuti este falsa ca sa nu zic altfel(cu alte cuvinte-faci da nu stii ce !)Cum poti afirma ca ai obtit 35W cu GM70 fara curenti de grila si in sarcina sinus nelimitat ?!din acea schema !.Spun ca in cel mai fericit caz se poate obtine in situatia data 28W la iesire din GM70 in sarcina sinus nelimitat ,dar datorita diletantismului de care dati dovada sustineti aberatii in continuare.In prezenta curentilor de grila GM70-SE se poate ajunge la 40W in sarcina la iesire trafo-out sinus-nelimitat dar dumneavoasta NU sinteti in aceasta situatie !,cu schema prezentata,si introduceti informatii false sau nu stiti ce_i ala Watt si cum se obtine(poate aflati acum ?!).

__Poate furniza sau nu aceasta schema curenti de grila GM70 ???(poate devni grila de comanda pozitiva in raport cu catodul GM70-intrebare/chestiune simpla si raspunsul la fel).

Link spre comentariu

Hai sa lamurim odata pt todeauna povestea cu wattii... eu nu am vazut nici o firma constructoare de amplificatoare sa declare de ex. 32,5---33,9 sau 47,sau 89,0004w sau nu stiu ce intodeauna se pune o cifra intraga/rotunda chiar daca am 27,7w in realitate scriu pe amp 30w din o mie de motive ca sa nu spun ca un amp pe tuburi este influentat si de fluctuatiile tensiuni de retea ...o diferenta de 5% in primar duce la o diferenta de zeci de volti in secundar aceasi poveste si GM70 hai sa presupunem prin absurd ca alimentez etajul final la +1500v curent 85mA ....cu configuratia cuplaj direct de care am tot discutat pina acum ce se poate obtine teoretic dar mai ales practic ....cu alte cuvinte cum influenteaza tensiunea de alimentare acest gen de configuratie ? sau care ar fi raportul ideal tensiune/ curent pentru acest gen de cuplaj si atunciam lamurit problema si am eliminat discursurile inutile si totul devine clar si constructiv.Si asfel trecem la o alta modalitate de atac ...sa zicem pe catod ,cu transformator de ce nu si cu un tranzistor ...stil music man ...ca sa devina mai accesibil ...si sa impingem discutia spre alte configuratii mai putin ortodoxe....dar viabile ,comandat in curent pe catod :freaza: cu grila la massa...hmmm. suna excitant :rade:

Link spre comentariu

...__Poate furniza sau nu aceasta schema curenti de grila GM70 ???(poate devni grila de comanda pozitiva in raport cu catodul GM70-intrebare/chestiune simpla si raspunsul la fel).

Domnule dumneata nu poti sa raspunzi la aceasta intrebare ?!,sau NU vrei ?, acum ai aflat ce construiesti ?!(pentru ca in situatia in care ai raspuns cade tot ce ai spus pina acum referitor la putere GM70-SE si schema dumneata),uite o schita simplificata poftim a schemei dumneata(explicane si noua cum poate deveni grila de comanda pozitiva in raport cu catodul GM70-daca poti !,dupa care revenim si la puterea declarata asa la "OHA"...,-daca va mai fi cazul/necesar...) care nu poate furniza curenti de grila comanda(grila de comanda GM70 nu poate deveni pozitiva in raport cu catodul indiferent de regimul dinamic,asa cum lesne se poate observa grila de comanda GM 70 ramine permanent in urma catodului GM70,m_am gindit ca cel mai bine ar fi sa lucrez cu "materialul clientului")...Ati trecut deja la alte "povesti" ?! vad.

__V1 sursa aia din schita de mai jos=o sursa negativa in raport cu catodul GM70,asadar potentialul din anod 6SN7=respectiv grila de comanda GM70 poate atinge cel mult 0V in raport cu catodul GM70 sau MINUS "mult" in raport cu catodul GM70.(toata tensiunea de atac pe grila de comanda GM70 indiferent de regimul dinamic se va manifesta numai intr_o zona negativa in raport cu catodul).

__Vad ca "practica" dumneata depaseste orice limita "toretica" in cazul GM70-SE (vezi , nu toata lumea poate fi de acord ! :rade: ).

Link spre comentariu

Valderama, in ultima schita ai minusul de la sursa V2 conectat la plusul sursei V1 (deci ar fi 1400V fata de masa) . Intr-o schema de mai sus in format PDF apare doar +1000V si +400V deci banuiesc ca fata de masa este si +1000V si +400V. In schema desenata de gabriele nu se vad tensiunile. Deci pina la urma cum este schema? :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări