Vizitator Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 ... ajutorul pentru realizarea unui proiect cu GM70 !!!!...Ajutorul meu:__Am dat doua PSF posibile GM70-SE pina acum unul Pw0=38W(Ua=950V,Ia0=100mA,Ra=8k2,Pda=95W in repaos,in sarcina un 33W cu un trafo-out bun ,"mulat" pe Ua si Ia0 @Lazaroiu) posibil si altul Pw0=49W((Ua=1200V,Ia0=100mA,Ra=10k ,in sarcina 45W cu un trafo-out de super-exceptie !,"mulat" pe deHavilland) posibil unde dreapta de sarcina va fi tangenta la curba de sarcina(Pda va fi aproape maxim/120W in repaos fara semnal). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Dar fara sa modific Za,cam ce curent trebuie sa modulez prin tub (GM70) pentru a obtine 40W sinus -nelimitat si cam ce excursie trebuie sa aiba tensiunea de atac pentru G1 (bineinteles mergand pe alta caracteristica) ?.... Va rog sa-mi sugerati o schema anume pentru atac,tot m-ati chemat la meditatii!!! Fara sa modificati Za=Ra NU SE POATE !Pw0=40W se depaseste Pda...,uite meditatia pentru Ua=950V si Ia0=100mA ca in schema dumneavoastra:Aici se afla toate raspunsurile pe care le cereti inclusiv un Ra>8K !: __ Tensiune primar dinamic la puterea maxima 1700-110=1590Vvv=562Vef pentru puterea maxima sinus nelimitata in sarcina __Modulatie curent anodic la putere maxima 200mA-10mA=190mAvv __Tensiune de atac grila +40V cu -220V = 260Vvv=atac g1 91Vef pentru puterea maxima in sarcina la iesire sinus nelimitat. __Va las placerea sa calculati Ra si Pw0 __Am pastrat date din "propunerea" dumneavoastra pentru 40W ?!, NUMAI CARE SE PUTEAU PASTRA(respectiv Ua si Ia0). __Dadusem la un moment dat pe forum o formula simpla pentru cazul SE in care spuneam ca Ra=0,86(Ua/Ia0) cazul de fata Ra=8k2.(din grafic rezulta Ra=8k3 CA SA VEZI CE COINCIDENTA ?! domnule LAZAROIU !). __Un PSF adevarat ,nu pus asa din "burta"... __Astfel lesne se constata ca pentru Pw0=38W cazul GM70-SE este necesar un Ra=8k2-8k3(Nu "ce zic"unii diletantii pe internet...). Se obtine foarte bine cu "load line" de 5K in punctul de functionare 950V\100mA acei 40W teoretici fara sa se ajunga la tensiune pozitiva de grila , habar n-am cum ti-a iesit tie 20W ... Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 ... ajutorul pentru realizarea unui proiect cu GM70 !!!!...Ajutorul meu:__Am dat doua PSF posibile GM70-SE pina acum unul Pw0=38W(Ua=950V,Ia0=100mA,Ra=8k2,Pda=95W in repaos,in sarcina un 33W cu un trafo-out bun ,"mulat" pe Ua si Ia0 @Lazaroiu) posibil si altul Pw0=49W((Ua=1200V,Ia0=100mA,Ra=10k ,in sarcina 45W cu un trafo-out de super-exceptie !,"mulat" pe deHavilland) posibil unde dreapta de sarcina va fi tangenta la curba de sarcina(Pda va fi aproape maxim/120W in repaos fara semnal). Multumim d-le Vali,asteptam si de la alti useri care au mai lucrat sau nu cu astfel de tuburi cu Ua mare.Orice sugestie este binevenita.Vom gestiona toate sugestiile dv si la sfarsit vom finaliza o schema gandita pana in cele mai mici amanunte,nu este graba,vb. lui vine iarna si trebuie sa avem la ce ne incalzi in timp ce ascultam muzica.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Se obtine foarte bine cu "load line" de 5K in punctul de functionare 950V\100mA acei 40W teoretici fara sa se ajunga la tensiune pozitiva de grila , habar n-am cum ti-a iesit tie 20W ...__Mie ?!,da cit vrei tu?!............................................................................................................................................................................. __Nu stii dumneata cum se calculeaza puterea utila ?! la anod pe sarcina trafo-out (Pw0),ma mir... (sau ai intervenit doar asa..., ca sa mai "contrazici niţel"-neargumentat ?! ...). Ia arata dumneata cum se obtin in cazul Ra citat: "de 5K in punctul de functionare 950V\100mA acei 40W teoretici fara sa se ajunga la tensiune pozitiva de grila ". Sa vedem si noi minunea !,sau si mai simplu spus : cit este modulatia maxima/simetrica a curentului anodic ???!!! astfel incit pe un Ra=5k sa obtin acei 40W pe care_i sustii in conditiile date ...,si "fara sa se ajunga la tensiune pozitiva de grila". __Ce doriţi de fapt să induceţi/sugeraţi ???!!!. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Cred ca ar fi mai pedagogic sa studiem un amplificator echivalent , gen ONGAKU de la Audio Note facut de maestrul Kondo......exista posibilitatea de a descoperi mari surprize ( nu ma refer doar la pret sau greutate )Desigur , daca doriti sa continuati discutia ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Sper ca ONGAKU nu este un subiect tabu ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 ONGAKU no fi tabu , dar parca avea alta finala ceva 211-SE..., subiectul fiind aici GM70 cred...,(asa ca aspect..., in linii mari , seamana 211 cu GM70 ,dar sint "botezate" diferit si ar mai fi o "chestie" pt modulatie maxima la 27W 211 ala nu prea are nevoie de curenti pe grila de comanda-asadar un pic cam diferita "treaba"...,asta fiind si unul din motivele pentru care Audio Note a folosit 211 si nu GM70...). Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Pai eu ma refeream doar la problemele comune , nu numai la dimensionarea PSFului....mie imi place ONGAKU.....discutiile Dvoastra le privesc prin prisma acestei bijuteri japoneze Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Audio Note se respecta si de sine ........................................................................................................................................................................ Daca as(am) dori sa elimin pentru puterea maxima in sarcina curentul de grila in cazul GM70-SE trebuie un Ua mare cca 1500V o negativare pe masura un Ra foarte mare(in raport cu ce se poate executa decent "pe genuchi")...,pentru minim Hi-Fi("audiofili") cu GM70-SE am nevoie in primar de 120H-150H ca sa fie "tacimul complet"=greu de realizat trafo-out...,tot ce sare de 7k-8k=Ra devine deja o problema grea in cazul SE si puteri mari in sarcina. Si din aceste motive 211 sau 300B pot fi(sint) considerate foarte audiofile ...(posibilitatea functionari fara curenti de grila la puterea maxima in sarcina). __GM70-SE dupa o anumita putere in sarcina nu mai poate fi considerat audiofil ("portiunea" de putere cind apar curenti de grila comanda=grila de comanda intra in regim pozitiv pe o singura semialternanta/pozitiva la amplitudini mari ale atacului ca aici download/file.php?id=53229&mode=view =Na !, ca am mai "scapat" ceva...,situatie de evitat pe cit posibil). Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 La nivel de mesterit in casa , consider ca orice trafo out cu Ranod mai mare de 5 Kohmi / 50 W nu prea mai are legatura cu calitatea Hi Fi , decat in cazuri exceptionale gen Misa si Gabriele , si poate or mai fi cativa norocosi , bravo lor.....un om de rand , fara scule si resurse , este practic vorbind un om legat la maini , un visator.....condamnat etern sa saliveze privind succesul altora.....Dar totusi exista sperante daca ai vointa ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 In concluzie "CE FACEM ?!" procuram 211 sau raminem la GM70...(traful ala out a lui misa e special ,"basca" un Ra=mic asa cum "cer" tuburile alea trei-paralel-SE ,nu trebuie nici inductanta prea mare primar si "tot asa"...). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Am gasit schema (driverul)de la care am inceput constructia ampului cu GM70 functioneaza perfect e necesar initial doar reglajul biassului cu ajutorul semireglabilului din catodul primului tub.........singurul dezavantaj ar fi necesitatea folosiri a 2 tensiuni 400V pt driver si 1000-1200v pt finala .......deci un traf facut ca la carte si ff bine inzolat pt ca se insumeaza tensiunile fata de massa si se ajunge la 1400-1600V Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Buna searaDaca imi este permis domnule Valderama v-as ruga sa ne postati si noua o schema pentru aceasta lampa si eventual un calcul al trafului de iesire, Mie subiectul mi se pare destul de interesant dar nu sunt in masura sa corespondez cu dumneavoastra asa ca ma abtin momentan.Dupa cum stiti eu am inceput cu un proiect destul de ambitios pentru prima data si a iesit foarte bine asa ca acum cred ca ma pot apuca de unul cu GM70 dar as dori sa folosesc o schema de atac fara traf interstage iar de la acest amplificator as vrea sa obtin un minim de 35w sinus si o banda de frecventa de 20hz-30khz la putere maxima. Domnul Lazaroiu sa oferit sa ma ajute si citesc cu interes tot ce se scrie aici despre tubul aceasta. Am scos schema folosita de rus asa ca daca aveti de adaugat ceva sau de modificat la ce a facut omul acolo va rog sa o faceti. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Eu sunt curios sa stiu cate persoane de pe aici au realizat si definitivat un amplificator cu GU70 ?Pina acum @gabriele este unul dintre dansii. Mai sunt alte persoane ?Consider ca cele mai bune Lectii le ofera practica.Dincolo de orice discutii teoretice , practica face diferenta.Rugamintea mea se adreseaza realizatorilor de amplificatoare cu GU70 , sa posteze scheme utilizate si detaliile constructive .Multumiri ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Ups......................................................... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum