Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GM70

pusttiu

Postări Recomandate

... Ra nu-l putem micsora prea mult,...

Ra nu trebuie micsorat!!!(gresit), si asa e prea mic...Ra trebuie marit !(adica virful de tensiune este in primar pt Ra=5k 5000 x 0,1 =500V pe fiecare semialternanta asadar 1000Vvv=353Vef adica tot acolo ajungem Pw0=<353 x 353>/5000= 25W).

__Va astept la meditatii...

Repet: schema este pusa aici pentru discutii nu pentru bascalii !!!...altfel o sa cer moderatorilor sa imi stearga postul!

Cred ca un Za=8000 ohm ar fi perfect,fara a mai modifica altceva in configuratia etajului de atac !?

Ce am mai vazut si in alte scheme de pe net,cam toti lucreaza cu Za=5000 ohm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

21

• pusttiu

9

• hpavictor

8

• gabrielbecheanu

6

Sinteti suparat ca nu se poate obtine 40W din GM70-SE(Ra=5k ,Ia0=100mA) in conditile specificate de dumneavoastra ?!(conform schemei furnizate spre "discutie" ,am analizat in citeva secunde acel PSF_propus in schema si cu ce sit eu de vina ?!,am furnizat cumva acele valori ?! ,la dumneavoastra de unde a rezultat acel Ra pentru 40W !?!?!? GM70-SE... ).

Link spre comentariu

Sinteti suparat ca nu se poate obtine 40W din GM70-SE(Ra=5k ,Ia0=100mA) in conditile specificate de dumneavoastra ?!.

Nu asta ma supara,discutiile sunt constructive,eu am intrebat cam ce sa modific in arhitectura schemei ,poate sa ma situez pe alta caracteristica a tubului GM70,fara a modifica Za (!?) si pastrand etajul de atac actual.

Am spus mai devreme ca majoritatea schemelor gasite pe net cu GM70 au OT cu Za=5000 ohm (!?)...bineinteles ca nu-i batuta in cuie aceasta treaba,pot modifica foarte usor datele OT-ului pentru Za=8000 ohm.

Probabil ca majoritatea aleg Za=5K pentru a avea un raspuns bun in partea superioara a benzii de frecvente....,!!??

Dv acei 25W ii considerati sinus nelimitat pe sarcina????.....si daca da,atunci cat ar fi puterea maxima,muzicala pe sarcina???? (nu conteaza cat % sunt distorsiuni)

Link spre comentariu

Aaa...,Da , la 8k teoretic cel putin Pw0 devine 40W si tensiunea la bornele primarului 1600Vvv=565Vef in regim dinamic pentru puterea maxima.De ce doriti sa dregeti "busuiocul" cu putere muzicala si distorsiuni cit o fi ?(eu consider ca trebuie discutat macar de sinus NE-limitat ,in rest nu stiu pe cine ar interesa puterea muzicala si asa mai departe...,oricum am aratat o deficienta de PSF-GM70-SE foarte clar dar vad ca sint dat la " întors" ca de obicei...).

Link spre comentariu

Aaa...,Da la 8k teoretic cel putin Pw0 devine 40W si tensiunea la bornele primarului 1600Vvv=565Vef in regim dinamic pentru puterea maxima.

Dar fara sa modific Za,cam ce curent trebuie sa modulez prin tub (GM70) pentru a obtine 40W sinus -nelimitat si cam ce excursie trebuie sa aiba tensiunea de atac pentru G1 (bineinteles mergand pe alta caracteristica) ?....Va rog sa-mi sugerati o schema anume pentru atac,tot m-ati chemat la meditatii!!! :da
Link spre comentariu
:nas: Totusi , ce are aceasta lampa atat de special , incat sa se justifice dpdv energofag , dar si Ranod f. mare , oare solutia lui Misa nu este mai convenabila ? Cel putin , pe mine ma roade Ranod foarte mare , deci greu de obtinut o calitate decenta , fara eforturi de Superman.....parca si puterea e cam mare pentru uz casnic normal ( eu folosesc pana in maxim 5 W ziua si maxim 1 W seara , pe incinte 90 dB / 1 W / 1 m )Sper ca nu sunt offtopic , pur si simplu doresc sa aflu punctul Dvoastra de vedere....
Link spre comentariu

...Dar fara sa modific Za,cam ce curent trebuie sa modulez prin tub (GM70) pentru a obtine 40W sinus -nelimitat...

Mai e cazul acum ,se subintelege(Ra=5k) 100mA-EFECTIV(adica Pw0=50W si Psarcina=40W TEORETIC SI SUMAR) , adica Ia0=142mA -dar nu se poate pentru ca depasesc Pda...,Asadar un Ra mai mare Ne aduce intr_o situatie mai "fericita" raportat la puterea obtinuta in sarcina la iesire...,raspunsul a fost dat cu o pagina in urma

...

__In regimul dat in schema(Ra=5K,Ia0=100mA) rezulta in cel mai fericit caz 20W sinus nelimitat la iesire in sarcina.

(ca sa se poata obtine Pw0=50W curentul modulat efectiv !!! ar trebui sa fie de 100mA atunci in sarcina la iesire ar putea ca puterea sa devina 40W)

Link spre comentariu

:nas:

Totusi , ce are aceasta lampa atat de special , incat sa se justifice dpdv energofag , dar si Ranod f. mare , oare solutia lui Misa nu este mai convenabila ? Cel putin , pe mine ma roade Ranod foarte mare , deci greu de obtinut o calitate decenta , fara eforturi de Superman.....parca si puterea e cam mare pentru uz casnic normal ( eu folosesc pana in maxim 5 W ziua si maxim 1 W seara , pe incinte 90 dB / 1 W / 1 m )

Sper ca nu sunt offtopic , pur si simplu doresc sa aflu punctul Dvoastra de vedere....

Adevar graiesti si d-ta.

Eu am ascultat in vara asta amplificatoarele lui si al lui ,fratele lui .Pe langa faptul ca sunt realizate impecabil,au si un sunet pe care nu l-am auzit absolut nicaieri si am si eu o varsta si am ascultat foarte multe amplificatoare...,sincer,suna incredibil,nu au nicin fel de zgomot,puterea este de 15W sinus-nelimitat si de 21W muzicali.Basii se aud extraordinar de bine...ce sa mai spun!?!?!?.....EXCELENTA realizare!

Asa ca imi inchipui cum se poate auzi amplificatorul lui .

De ce o asa putere???......pentru ca muzica trebuie sa aiba "testicole",ca sa nu spun alfel!!!!......dinamica acustica redata de un amplificator cu "viata" este o cu totul alta treaba!

Scuze pentru off-topic...acum ma retrag spre casa!

Link spre comentariu

Vad ca nimeni nu se incumeta sa abordeze un proiect asa de indraznet cum ar fi un SE cu GM70(in afara de ),iar cine a reusit sa-l finalizeze nu vrea sa ne lumineze si pe noi sau macar sa ne dea o cale de urmat spre un astfel de proiect...

..............................................................................................................................................................................cred si eu ca am facut ceva fara cusur,...Poate va iesi ceva frumos si elegant pe gustul audiofililor adevarati!

Sa gasit un "mic"-"cusur"=PSF GM70-SE in raport cu "prezumtia" de putere in sarcina...(in rest nu mai conteaza,PSF_ul era important-cred...,vorbim de 40W-TEORETIC si in fond obtinem 20W-practic...,minunat ,vine omul si arata/explica "neajunsul" ca sa ce ?!...)

__Si oricum n_am sa mai port un dialog cu dumneavoastra(pe acest forum sau alt_undeva) pentru ca nu stiti de gluma vad...,("va las" cu Ra=5k si 40W GM70-SE ,incepe sa_mi para rau ca am intervenit cu precizarile de rigoare in acest "caz" evident eronat... ,dar poate va fi folositor ... :rade: ,"in final m_am lămurit",analizind mai atent inceputul de citat in special zonele ingrosate/subliniate... ).

Link spre comentariu

Dar fara sa modific Za,cam ce curent trebuie sa modulez prin tub (GM70) pentru a obtine 40W sinus -nelimitat si cam ce excursie trebuie sa aiba tensiunea de atac pentru G1 (bineinteles mergand pe alta caracteristica) ?....

Va rog sa-mi sugerati o schema anume pentru atac,tot m-ati chemat la meditatii!!! :da

Fara sa modificati Za=Ra NU SE POATE !Pw0=40W se depaseste Pda...,uite meditatia pentru Ua=950V si Ia0=100mA ca in schema dumneavoastra:

Aici se afla toate raspunsurile pe care le cereti inclusiv un Ra>8K !:

__ Tensiune primar dinamic la puterea maxima 1700-110=1590Vvv=562Vef pentru puterea maxima sinus nelimitata in sarcina

__Modulatie curent anodic la putere maxima 200mA-10mA=190mAvv

__Tensiune de atac grila +40V cu -220V = 260Vvv=atac g1 91Vef pentru puterea maxima in sarcina la iesire sinus nelimitat.

__Va las placerea sa calculati Ra si Pw0

__Am pastrat date din "propunerea" dumneavoastra pentru 40W ?!, NUMAI CARE SE PUTEAU PASTRA(respectiv Ua si Ia0).

__Dadusem la un moment dat pe forum o formula simpla pentru cazul SE in care spuneam ca Ra=0,86(Ua/Ia0) cazul de fata Ra=8k2.(din grafic rezulta Ra=8k3 CA SA VEZI CE COINCIDENTA ?! domnule LAZAROIU !).

__Un PSF adevarat ,nu pus asa din "burta"...

__Astfel lesne se constata ca pentru Pw0=38W cazul GM70-SE este necesar un Ra=8k2-8k3(Nu "ce zic"unii diletantii pe internet...).

Link spre comentariu

Ce vorbesti d-le ? Ia vezi ce poate amplificatorul de Havilland GM70 si la pretul pe care-l are, nu cred ca le arde de glume cind spun 50w/8 Ohm :ras:

D-le dumneta HABAR NU AI !!!(in acest moment ce se discuta), discutam de GM70-SE in aceasta situatie:<-atunci cind Ua=950V Ia0=100mA si Ra=5k> .Ia fa bine(daca poti) si pune dumneata un PSF de 50W in conditiile date :ras: !(stii ce,-Wattul asta a devenit "elastic" pentru uni... :rade: ).

Aici http://www.dehavillandhifi.com/GM70-CLASSIC.html se discuta de GM70-SE dar garantat nu avem Ua=950V Ia0=100mA si Ra=5k faceti un calcul va rog pentru Ua=1200V Ia0=100mA si Ra=10K vedeti ca rezulta Pw0=49W asadar in sarcina sa zicem 45w asa cum sustine deHavilland pentru GM70-SE acolo...

__Asta_i PSF_ul la deHavilland pentru GM70-SE si 45W in sarcina pe care il exprim eu in fraza mai sus !!!(ca sa ai HABAR acum).

Link spre comentariu

eu am dat la facut un traf dupa schema d-lui lazaroiu :) asa ca pina iese traful, mai am timp sa coc o schema de pe undeva, sincer mie mi-a placut ceva din fulmuletul de pe youtube...dar mai caut

Link spre comentariu

Ce vorbesti d-le ? Ia vezi ce poate amplificatorul de Havilland GM70 si la pretul pe care-l are, nu cred ca le arde de glume cind spun 50w/8 Ohm :ras:

Proiectul la care m-am gandit este cerut de unde d-lui a specificat foarte clar ca nu doreste un proiect cu GM70 in care sa fie utilizat un traf-interstage.Schema propusa de mine este aici tocmai pentru a fi analizata,imbunatatita sau de ce nu,o alta schema propusa in asa fel incat sa reusim un proiect frumos. Nu trebuiesc luate in personal chestiile de pe aici.Suntem prezenti pe acest forum tocmai pentru a ne consulta rezultatul fiind tocmai niste realizari de exceptie. Am inteles "lectiile de la meditatia" lui si voi face modificarile dupa specificatiile d-lui. Stiu de gluma d-le Vali,doar ma cunoasteti....dar aseara eram extrem de obosit si mai eram si la serviciu ,oricum asta nu explica greseala facuta de mine cu Za,imi asum vina.... :jytuiyu Ce spuneti dv. d-le , de amplificatoarele Havilland GM70 e un vis,mai ales ca aceasta firma foloseste OT de la . Inca odata va cer ajutorul pentru realizarea unui proiect cu GM70 !!!!Va rog sa priviti atenti filmuletul pus aici de si se pare ca acel electronist chiar a realizat acest montaj !!!!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=CeyWagbHZQI
Link spre comentariu

Vine frigul asa ca folositi cu incredere acest tub.... :rade: pt a optine 2x25w veti consuma permanent 350w sub forma de caldura nimic nu se pierde totul se transforma :freaza: eu recomand Ra 10k...cu un trafo iesire de tot atitea kg.... GM70 specifications:filament voltage: 20Vfilament current: 3Amax plate voltage: 1.5kVlong-dissipated anode power: 125Wmax minute-dissipated anode power: 150WInterelectrode capacity: grid-anode 12pF grid-cathode 8pF anode-cathode 4pF height 185mm, diameter 68mm- Plate resistance calculation 2300ohm- Amplification factor 8x- Amplification factor on 10Kohm load 6.7Personal sunt la a 3 a generatie de amp SE cu acest tub .........recomand varianta cu anod in cupru din lipsa de timp nu am reusit sa postez ultima varianta de schema....care este cu cuplaj direct de la intrare mufa RCA pina la trafo iesire (fara trafo interstadio,condesatoare sau alte complicatii)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări