Vizitator Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Domnule valderama credeti-ma ca atunci cind imi doresc ceva si realizez. ...Aveti schema corecta-simpla("de-bordata") capabila sa furnizeze tensiune mare de atac si curent..., in MP ,trebuie sa introduceti decit valorile.(am inteles ideea dumneavoastra) ,chestiunea cu "know-how_ul" din postul meu anterior fiind o bascalie absoluta desigur. Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Din pacate valderama nu sesizeaza diferenta dintre contradictoriu si constructiv, nimeni nu poate sa detina monopolul cunoasterii absolute asa ca eu nu prea inteleg de ce se caleaza pe chestiuni discutabile acolo unde este nevoie de experienta domniei sale pt depasirea acestora, ma rog daca considera ca acestea se pot rezolva prin discutii de genul " sa traiti " hai sa-i facem pe plac Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Pentru a mai destinde un pic discutia mai vin cu o intrebare.Este vorba de alimentarea filamentului la GM70.Uni spun ca datorita factorului de amplificare mare, undeva la 8x alimentarea filamentului acestei lampi ar trebui sa se faca in cc mai ales daca cel care il foloseste are niste incinte eficiente de peste 96 98 dB alti sustin ca alimentate in ca este suficient.Ce parere aveti? cc eventual stabilizat sau ca? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Depinde de la un exemplar la altul GM70 , unele permit alimentarea in CA filament chiar daca folosim incinte cu SPL mare , alte exemplare nu permit CA filament,-in sensul ca se va face simtita prezenta (foarte vaga) a unui usor brum in incinte daca au SPL mare ,practic intodeauna/preferabil si suficient o alimentare in CC_nestabilizata cu un filtraj mediu,-in nici o situatie nu este necesar CC filament stabilizat GM70 din punct de vedere "zgomot".__Schema corecta(perfect-functionala) pentru toata lumea(de sertar/ ) am incheiat cu "know-how_ul" si bascalia :(singurul lucru "remarcabil" fiind existenta doua tuburi distincte 6P6S sepp=srpp=etc =permit decuplarea corecta Uhh=tensiune de filament a fiecarui filament din tub 6P6S ,adica un tub va avea Uhh decuplat la -250V si celalat va avea Uhh decuplat la masa 0V).Prea simpla nu ?! ,sectiunea_doua 6n8s(repetorul) va avea in anod circa 0,1k-0,47k si in catod 15k/2w bla,bla,bla...(te pomenesti ca acum nu va mai place SRPP ?! ). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Cred ca nu prea e in regula legatura la filament la GM70......ii mai trebuie rezistenta de negativare automata ?La tensiuni reduse aceste tuburi nu au nevoie de negativare automata ......acest aspect se observa verificind datele si mai ales graficele de functionare.Valoarea biassuli e direct proportionala cu tensiuna de alimentare, polarizarea grilei fiind in jurul valori o sau putind capata chiar valori pozitive in cazul de fata se incearca obtinera functionari corecte cu 0 volt pe grila urmarind ca valoarea biassului sa se incadreze il limitele date de foaia de catalig al tubului....Va pot da si ex de tuburi care alimentate la anod cu 800v si catodul la massa necesita la grila o polarizare pozitiva de citiva zeci de volti (ex,+25V ... tubul 805)Alimentarea filamentelor in cazul tuburilor cu emisie directa si in particular GM70 e obligatorie indiferent de configuratie sau boxe etc.fara CC si un filtraj ff bun amlificatorul nu are nici o sansa sa se incadreze in HI-FI datorita zgomotului de retea permanent si suparator si o spun si din experienta deci minim 22mF....Citeva date importante a unor tuburi folosite in SE...capacitate grila/anod si coeficient de amplificare(gain):851: 47pF, 20x Eimac 304TL: 8.6pF, 12x WE212E: 18.8pF, 16x Eimac 75TL: 2.4pF, 12x 845: 13.5pF, 5.3x 211: 14pF, 20x GM70: 12pf, 6.7x Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 bn ziua, am si eu o mica problema : am gm70 alimentat la 700Vcc anodica si filament la 18,5Vcc. ce siguranta pe anodica sa pun ca sa nu prajesc traful de iesire cind crapa lampa? rezistenta trafului de iesire este de 330ohmi masurat cu un fluke , inca nu am avut posibilitatea sa fac alte masuratori. Vreau sa pun o siguranta pentru traf ca saptamana trecuta mi-a crapat un GM70 si s-a ars unul din firele de la traful de iesire.,...mare noroc ca nu s-a intrerupt in alta parte. multumesc. Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 (editat) Calibrati siguranta la consumul tubului (I anod) .La 700 de volti anodul consuma circa 280mA [PDF]GM70 High-Power Low-Frequency Triode Editat Septembrie 21, 2014 de romicap Link spre comentariu
itube Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Nu le am cu tuburile, dar in cazul de fata nu se aplica legea lui Ohm ? calculat ar fi 2A Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 (editat) La 2A siguranta pe anod ,sarma din primarul trafo iesire, zboara de nu se vede...in caz de ceva ! Nu am postat PDFul GM70 inutil ... Editat Septembrie 21, 2014 de romicap Link spre comentariu
itube Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Dupa ce eu am postat, ati editat ulterior postul cu noile precizari si pdf--ul. Daca taceam, filozof ... Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Aveti nevoie de o siguranta rapida de 125w(plate disipation)/700V=0.178A deci de poate pune o siguranta de aprox 250mA. (asta fara se vedem schema) Succes! Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 (editat) De unde ....!!! Aveti nevoie de o siguranta rapida de 125w(plate disipation)/700V=0.178A deci de poate pune o siguranta de aprox 250mA. (asta fara se vedem schema) Succes! De unde a`ti scos consumul de 0,178A /700V ?In graficul din PDF consumul respectiv e specific U anod circa 370V !? Editat Septembrie 22, 2014 de romicap Link spre comentariu
300B SE Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 (editat) Se pare ca dl Avram a luat in considerare pdf-ul postat de dvs. scrie clar puterea maxima admisa pe "plate" ( anod) este de 125w. In rest calculul e clar prezentat. La 700 V tensiune anodica cu 250mA puterea anodica este de 0.25Ax700V=175W??? Editat Septembrie 22, 2014 de matropower Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Întîi trebuie aflată Ra trafo de ieşire prin măsurătoarea clasică cu o tensiune ca în secundar, măsurată cea din primar, făcut raportul şi calculat în funcţie de sarcină. S-a tot explicat pe forum. Abia apoi se poate estima mai precis o siguranţă. Aşa ochiometric, orice siguranţă temporizată de 315, 400, 500mA. Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 astazi am mai facut ceva masuratori , tensiune pe lampa in lucru este de 760Vcc, filament 18,65Vcc iar curentul de mers normal, ( lampa noua gm70 ) este de 125ma. o sa incerc miine sa fac masuratori si la traful de iesire. intrebarea mea era ce siguranta sa pun ca sa pot utiliza si lampi uzate,,,,pentru a nu sacrifica traful cind moare gm70. multumesc. pdf-ul il aveam si eu si il studiasem. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum