Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

frecvente 2m locale

yo9hrb

Postări Recomandate

Vizitator mikyo

Ptr Resita-Caras-Severin pot adauga 145,575........145,450.........145,637,5(iesire repetor YO2B).Atentie mare:pe S23-145,575 este cuplat si linkul de 2m care intra si pe repetorul Cioara de 70 cm...asa ca cine striga in 145,575 se face auzit si pe 70cm si daca cineva actioneaza pe 70cm se aude si in S23(145,575.........Sa ne auzim cu bine si poftiti pe frecventele mentionate daca aveti trecere prin Resita.....73!de Andy

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

7

• yo9hrb

6

• Ovidanie

3

• Yo4You

3

Top autori în acest subiect

Foarte bun linkul se aude si la Timisoara , se deschide cu putere mica si merge exceptional, felicitari celor ce au facut asa ceva, insa va fi o problema minora altul dorea liniste si s-a mutat acolo acuma a devenit galagie HI! , oricum ma repet eu zic ca este excelent pe langa atata liniste si plictiseala mai trebuia sa se mai auda ceva si pe CH23.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu am vorbit in Campina, pe direct. Antena e un Diamond 510 la et 9, dar din pacate cam prost instalata, adica la 0.5m de sol .. Si stau la et3, deci cam 40m de cablul, noroc ca H-100, iar statia un FT8857D. Daca retin bine am dat la blana si am primit un 47, si auzeam cam la fel...Cand -asta nu stiu- o sa mai inalt antena si o sa fie si directiva, (F9FT) apoi si rotativa, cred ca o sa primesc alte note..

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator yo2lxb

Seara buna la toata lumea.Pentru zona Caras-Severin/Resita si zone limitrofe pot da frecventele de simplex dupa cum urmeaza:145,6375...iesire R1X(mai rar)....145,500 si 145,450/ch40-CB...27,405FM...sa auzim de bine...73!Andy

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator seriojaa

nu sunt radioamator nici cunostinte pre stralucite in domeniu nu am ...dar am o curiozitate cam mare..de cand miam luat pe logan o statie cb am studiat din curiozitate propagare undelor radio pentru ca nu eram lamurit de ce statia mea nu bate de la vaslui la timisoara :rade: carti de specialitate nu am asa ca am apelat la google si am aflat cauza ....dar am o curiozitate cu emisia acceast in banda de 2m...am citit tot pe internet ca un radioamator a facut o legtura adica un DX peste continent in banda de 2m sau 4 m nu mai tin minte cu ajutorul reflexiei suparafetei lunei !!!!!!! intrebare:undele din aceasta banda din ciam citit eu strabat toate starturile din atmosfera deci nu pot fi reflectate inapoi corect ??? atunci cum se pot face legaturi in tara intre diferite orase in aceasta banda???? sau nu mam iformat bine despre propagare ????

Link spre comentariu

Legaturile in banda de 2m sunt, de regula, locale (adica in limita orizontului optic). Bineinteles se pot face legaturi si prin repetor. Repetoarele fiind amplasate, de regula, pe inaltimi, ele au un orizont mult mai mare.

Link spre comentariu
Vizitator yo2lxb

Da referitor la canalul CH23(145,575....asta este situatia "mon cher" :da se mai intampla si cate o chestie de asta.Si chiar daca mai stau unii pe cate un simplex dacai deranjeaza se poate rezolva.Adica yo2lyn Pisti care este tata lui 70cm din Resita(dealul Ciorii)a oprit linkul.Ce sa facem daca unii cumpara cate un simplex si au impresia ca-i al lor..............73!Da nu-i bai mare...noi sa fim sanatosi...hi

Link spre comentariu

Din cate stiam in Vaslui sunt si radioamatori. Sper sa nu fiu acuzat de reclama, dar daca intri in http://www.radioamator.ro/call-book/cbjud.php si deschizi judetul tau, apoi cauti prin indicativele afisate, e foarte posibil sa gasesti pe cineva din Vaslui.

Il cauti si il rogi sa iti explice...

PS.Vezi ca te poate imbolnavii de radioamatorism..Primele simtome le ai, asa ca..Dintr-un om normal faci un radioamator, dar un radioamator nu mai este niciodata un om normal.. Viseaza doar antene, statii, legaturi EME, DX, QSL-uri....

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua domnilorAstazi am facut prima ascultare cu o portabila Alinco DJ 180 (sa ma laud si eu putin...ca doar sunt incepator :jytuiyu ), chestia ciudata este ca pe 145,575 se aude un post de radio...se joaca "cineva" sau?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări