Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar autotransformator trifazat reglabil.

H Robert

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

9

• Toni Marginean

3

• sesebe

2

• cipcirip

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar trebui sa precizati si ceva parametri : tensiune, putere, etc...

@Toni Marginean avea la vanzare ceva autotrafo monofazate, luati 3 si puneti pe un ax comun; iesiti mai ieftin...

Link spre comentariu

Alea monofrazate nu vor suporta 400V. Dacă vrea trifazic, bănuiesc că-l şi alimentează dintr-o reţea trifazică. Măcar puterea maximă dorită e necesar să o spună...

Link spre comentariu

Nu-i obligatoriu sa fie alimentate în triunghi, pot fi alimentare și în stea (depinde și de aplicație).

Si eu tot la soluția cu 3 autotransformatoare de la @Toni Marginean ma gindeam, dar cred ca la alea nu pleacă reglajul chiar din 0V. Cine a mai folosit poate confirma sau infirma. 

Link spre comentariu

Nu ma intereseaza puterea,  vreau sa il folosesc pt. testarea unor relee si am nevoie sa fie trifazic si reglabil.

Editat de H Robert
Link spre comentariu

În regim de amator se poate construi un autotraf trifazat reglabil în trepte....pentru reglaj continuu trebuie o electromecanică adecvată ,lucru mai greu de obținut la o costrucție DIY....de cumpărat gata făcut ,mă îndoiesc că veți gasi pentru că vă trebuie unul micuț pe la 400VA....dar,poate aveți noroc!...spor!

Link spre comentariu

In caz ca se opteaza pentru 3 bucati monofazate, se pot automatiza si sincroniza toate 3 cu servouri de modelism. Exista modele cu un cuplu suficient de mare cat sa controleze acele autotransformatoare. Nu costa o avere si poti obtine minimum 180 grade rotatie. Pentru maximum de rotatie trebuie testat inainte, dar probabil ca se poate ajunge catre 270 de grade. Acuma depinde si ce variatie se doreste. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări