Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul filtru

poiuyt

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

2

• radue

1

• poiuyt

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Incearca sa vorbesti si sa scrii ROMANESTE! Nu suntem toti dupa' blok!Mai studiaza, afla ce-ti da winisd, ce filtru calculeaza cel dat de Vasile, studiaza ce-ti trebuie si vei descoperi singur, daca nu stii sa scrii normal!Respecta ceilalti membri ai forumului!

Link spre comentariu
Vizitator releu

poiuyt, mai bine iei omule o carte de electronica si iti calculezi tu filtrele. In ceea ce priveste soft-urile astea m-am lamurit. Uite o carte utila:

Practica electronistului amator, Albatros 1984

si lista ar continua....

Link spre comentariu

lasati omu' in pace!eu am folosit respectivul program pentru calculul de bobine si am executat dupa rezultatele date si cand le-am masurat a trebuit sa mai dau jos de la 1 la 3 spire (aceasta este in functie de cum este bobinata sarma pe mosor). ca urmare ar trebui sa ai cu ce sa le masori dupa ce le executi pentru a le putea calibra.sa ai spor la treaba!

Link spre comentariu

In principiu, e preferabil sa ai cu ce masura si bobinele si condensatorii, pentru ca se poate nimeri ca pe un canal sa se nimereasca componente cu tolerantele minime si pe celalalt cu tolerantele maxime. Cum componentele uzuale au +/- 10%, vedeti ce frecvente obtineti daca la o valoare nominala de 1 mH si 10 micro, pe un canal este 0,9 mH + 9 micro si pe celalalt canal este 1,1 mH + 11 micro.Am gasit si in filtre de la firme cu mari pretentii, cazuri mai grave de discrepante ale valorilor fata de nominal. Cel mai frecvent la electroliticii nepolarizati!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări