Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente de putere - notatie

Postări Recomandate

Va salut pe toti !Am si eu niste rezistente de putere (mari majoritatea ca volum) pe care este scrisa rezistenta nominala, toleranta, si inca o notatie care este formata dintr-un numar de doua cifre, un semn W intr-un Omega, si iar un numar de doua cifre. Ex:71W50.In poza de mai jos am pus niste exemple de rezistente de valori diferite, cu notatia de pe corpul lor si dimensiunile acestora.Stiti cumva ce inseamna notatia aceea cu W si Omega ?(ma gandesc ca notatia are o legatura cu puterea nominala)Va multumesc !Radu :rock:PS : maine o sa pun si niste poze cu unele rezistente.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

10

• zal

3

Salut ZAL si merci pt raspuns !E o chestie....dar parca 16W la cele mari mi se pare cam putin.adica si una cat un degetul mic, si una cat pumnul sa aibe amandoua 16W mi se pare cam ciudat d'asta zic.... :yawinkle:

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa caut pe internet.Am incercat diverse combinati....poate ca producatorul e mort de zeci de ani :supz: M-am uitat in fuga (recunosc) pe Agenda Radioelectronistului la rezistentele produse in RSR si nici una nu se aseamana la toate cele trei dimensiuni, maxim doua fiind cat de cat apropiate. :smt005

Link spre comentariu

Este interesat cineva de rezistente de putere mare (25/100/200 W ) ?Am foarte multe de diferite valori si puteri, si rezistente normale si rezistente variabile cu cursor.O sa fac o lista. :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări