Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Holter digital cu PIC !?


Bird

Postări Recomandate

Va salut ! Ma intereseaza sa realizez asa ceva , sau ceva ce poate inlocui asta . Si anume : pentru cei ce nu stiu , Holterul este un aparat care monitorizeaza si inregistreaza semnale (ale inimii ) culese de pe cativa electrozi , un fel de electrocargiograma , pe 24 de ore . Apoi exista un soft cu care citeste si interpreteaza inregistrarea . As dori , fie sa realizez ceva de genul acesta ( semnalele culese de pe senzori sunt electrice ) sau sa inregistrez intr-o memorie un semnal audio al batailor inimii , tot pe o perioada de 24 ore , pe care apoi sa-l pot : vizualiza pe un monitor de PC , sorta in functie de ritm , amplitudine . NU-MI TREBUIESC MAI MULTE CANALE - UNUL SINGUL MACAR . Va rog , daca aveti vreo idee , de ori ce fel (chiar mai trasnita ), spuneti-mi-o si om vedea ce iese . Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Bird

    4

  • bogdan_

    1

  • vsurducan

    1

  • SirRoger

    1

Top autori în acest subiect

Pe romaneste ar fi vorba de un electrocardiograf portabil cu stocare in memoria proprie.Simplu nu e, dar nici imposibil de facut. Etapa 1: realizarea amplificatorului ECG, aici un singur canal tot ar insemna cam 3 electrozi macar, Norman Holter a imaginat aparatul cu vre-o opt...Etapa 2: interfatarea unui PIC cu AD la un SD cardEtapa 3: verificarea daca rezolutia de 10 biti (max 12 biti) a PIC-ului corespunde pentru inregistrarea corecta a undei la iesirea amplificatorului pentru situatia cea mai defavorabila (montarea defectuasa a electrozilor, miscarea acestora, etc)Etapa 4: achizitia de semnal in SD si varsarea pachetului de date din SD in PC fie prin USART-ul sau USB-ul PIC-ului fie cu un cititor extern de SD.Problema majora este ca scrierea in SD cu FAT (ca sa poata fi accesat SD-ul de catre un cititor standard) este mare consumatoare de memorie SRAM, sistemul va necesita suplimentar fie o memorie FRAM fie o memorie EEPROM depinde cum se stocheaza pachetele de date dinspre registrii PIC inspre SD.A doua problema este consumul, pentru 24 de ore de functionare continua sistemul nu prea poate trece in sleep intre doua batai de inima, asa ca trebuie alimentat dintr-un acumulator bun, de preferinta LiP sau Li-Ion.In rest e doar foarte multa munca.

Link spre comentariu

Intr-adevar despre asa ceva e vorba . Numai ca nu e vorba de ceva pretentios , industrial , ci de ceva cat mai simplu , pentru uz personal . Am nevoie de asa ceva . Din motivul acesta ma gandeam chiar la o achizitie de " sunet/puls ". Pentru stocarea datelor ma gandeam la un Stik pe USB . Pentru alimentare , cele folosite in spital , se alimenteaza de la doua baterii alcaline de 1,5V , care rezista cu brio .

Link spre comentariu

daca de exemplu te-ar interesa doar cand a aparut un plus, si nu si alte masuri ale lui, ar fi simplu, ai putea sa stochezi doar durata dintre 2 pulsuri. ai putea folosi o memorie flash mai micuta de cativa Mb care nu este nici scumpa nici consumatoare de energie.

Link spre comentariu

Sa fiu mai explicit : fac niste aritmii urate , care apar spontan , tin de la 15' la doua / patru ore , perioada in care nu ma prea pot misca si se opresc la fel de brusc dupa cum au aparut . Am pus de mai multe ori cate un Holter dar... nu a inregistrat nimic foarte anormal . E ca " la dentist " . Si totusi am nevoie de niste masuratori pentru a avea o baza de discutie in vederea stabilirii unei conduite terapeutice . Prin masuratori inteleg frecventa dintre batai ,care este cand foarte mica , cand foarte mare si eventual forma . Am vazut cu mai mult timp in urma (atunci nu ma interesa )ceva de genul acesta folosind o inregistrare audio vizualizata apoi intr-un program gen Osciloscop , pe PC . In final , in functie de sfaturile primite o sa ma rezum la cat/cum o sa pot realiza ceva .

Link spre comentariu

Pe romaneste ar fi vorba de un electrocardiograf portabil cu stocare in memoria proprie........................................................................In rest e doar foarte multa munca.

Am gasit urmatoarea solutie in " en_1177584994321_E575_TI_Medical_guideQ207.pdf ": Ce parere aveti ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări