dre Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 As dori sa-mi fac 2 proiectoare auto ..Problema e ca nu stiu ce fel de leduri sa cumpar...As vrea sa fie cam 5 leduri pe bucata ,ceva mai puternice.Careva cu mai multe experienta? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 As dori sa-mi fac 2 proiectoare auto ..Problema e ca nu stiu ce fel de leduri sa cumpar...As vrea sa fie cam 5 leduri pe bucata ,ceva mai puternice. Careva cu mai multe experienta? Vorbeşte cu userul ranga, el şi-a făcut un far pentru motocicletă din leduri. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 doar că nu sunt 5... doar "puţin" mai multe!!!(tocmai voiam şi eu să-i recomand acelaşi lucru mă bate gândul să adaptez schema pentru 220...) Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 mă bate gândul să adaptez schema pentru 220...)Ar fi extrem de interesant un tavan făcut din leduri, deşi s-ar putea să fie cam luminos. :weedman: Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 pai reglezi tu luminiozitatea,dar la maxim :rock: ,stai cu ochelari de soare in casa :smt005 Link spre comentariu
Siconi Postat Decembrie 18, 2007 Partajează Postat Decembrie 18, 2007 Dr.L are in poza de la avatar un astfel de LED de care ai nevoie. E vorba de Luxeon care au o lumina destul de puternica si ghici?! se foloseste exact in ce vrei tu. O singura remarca la chestia asta: un astfel de LED costa in jur de 20-30 ron. De gasit il gasiti la Zexstar pe site... (sa nu fiu inteles gresit, nu fac reclama). Link spre comentariu
ranga Postat Decembrie 18, 2007 Partajează Postat Decembrie 18, 2007 Ok... Un astfel de led nu este util in aplicatii de gen proiector. poate fi in schimb folosit la iluminatul decorativ sau mai stiu eu ce. Un proiector, un far, o lanterna are niste caracteristici mai aparte: Geometria spotului trebuie sa fie intr-un anumit fel ca sa ai ce face cu el.Uite: o comparatie, un Led foarte puternic este ca un bec de 150 W, pentru ca da o lumina puternica pe un unghi de aproape 360grade, iar un led cu unghi mic de dispersie este ca o lanternuta mica cu beculet cam de 1 W. Acum pentru aplicatia ta ce ai folosi daca ai avea de ales intre cele 2? un bec de 150W fara oglinda directoare sau vre-o 50 de lanternute ?Daca vrei sa vezi cat de proaste sunt unele si cat de bune celelalte te invit sa vezi cu ochii tai rezultatul. Eu personal fac o afacere din lucrul asta, deci am ceva experienta. Daca vrei: am o sursa de led-uri ideale pentru apliicatia asta, si o masina cnc care sa-ti faca gauricile in cablaj. Masina inca nu are controlerul pus dar i-l pun saptamana viitoare. Inca un lucru! un LED de 4 W costa in cel mai fericit caz 10? (dar de obicei cam 20?)pe cand un led potrivit costa cam 0.2 ? (dar de obicei cam 0.1?). $Dr.L a vazut farul ! Asta ca mi-am adus aminte! (din pacate doar pozitia, ca nu aveam pus comutator) :axe: Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 18, 2007 Partajează Postat Decembrie 18, 2007 asa este,si e impresionant! :rock: nu inteleg,de ce 40 de leduri de 0,1w rareori se iau in considerare ca inlocuitor pt unul de 4w de exledurile de putere mari au nevoie de o oglinda speciala,radiator si costa mult,pe cand astea mici,castiga la aceste capitoleledurile mici,au o 'lupa' facuta din plasticul in care sunt turnate,asa toata lumina se concentreaza intr-un punctmai multe leduri,si spotul de lumina se mareste,ca sa nu zic ca geometria spotului se poate modifica,indoind ledurileps:zexstar sunt prea scumpi,pt ce vand(platesti mai mult brandul decat produsul) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum