Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ulei motor uzat ca si combustibil

Sharky

Postări Recomandate

Ce spuneti de asta?

Am vrut sa duc zecile de litri de ulei ars la benzinarii si nu l au acceptat sau poate era omul cu capsa pusa.

Ma bate gandul sa il ard in motor nu exagerat maxim 2l la un plin de motorina 70l

Ce probleme ar putea aparea?

Uleiul e decantat, il misc cu grija, il trag cu o pompa si il bag printr un filtru de motorina folosit si apoi in cazan.

Eventual sa combin cu motorina acel ulei ca sa fie mai subtire in timpul filtrării?

Am pompa de tras ulei, cu ea ma gandesc sa fac operatiunea.

Ati facut careva asa ceva?

Ce probleme pot aparea?

Pana la urma la 9 lei litru, nu i rau.

Cazanul e m57 525d e39 euro 3, common rail deci nema catalizatoare, dpf si alte povesti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

13

• merck

5

• franzm

4

• Ion_Bumbu

4

Top autori în acest subiect

Am vazut la tv cum filtrau. Aveau niste saci din material filtrant suspendati in care turnau uleiul. Se filtra gravitational. Erau cateva treceri. Motorul se va incalzi ceva mai mult in functie de cat ulei bagi.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, Sharky a spus:

Ce probleme pot aparea?

Se murdareste si mai mult evacuarea. Nu as incepe cu 2 litri la un plin din motive de fum (nu stiu daca se fac controale si se ridica certificatul de imatriculare)

Link spre comentariu

La depunerile si cocsarea segmentilor te-ai gandit? Ai sa faci motorul praf...sa nu mai vorbim de injectia common rail care va munci din greu! Se poate folosi ulei 2T special, cu ardere completa si care nu creeaza depuneri...dar in nici un caz uleiul de motor ars.

Eu zic sa duci uleiul ars la tara ca sa dea cu el pe uluci. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

E vb de un experiment util.

Cine vrea sa dea sfaturi, preferabil din experienta, e binevenit.

In nici un caz nu il arunc la gunoi sau alte solutii de genul.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Sharky a spus:

Ma bate gandul sa il ard in motor nu exagerat maxim 2l la un plin de motorina 70l

Asta vine 1:35 (cam ca la trabanturile vechi).

Eu am o motocoasa cu benzina cu care taiam iarba pe linga bloc.

Cind am pus ulei 1:33 a scos fum vizibil. Cind am pus 1:50, cum scrie pe ea, nu s-a mai vazut fumul.

Motorul nu vad de ce s-ar strica, fumul si filtru de particule ar putea pune probleme.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, Sharky a spus:

Pai alte cazane papa 300 400ml la mie si merg bine multa vreme.

De ce s ar distruge asta cu cantitati mici adaugate?

La cazane, uleiul ajunge in cilindru fie prin admisie fie din baie "prin" segmenti, deci nu prin injectoare. Aici este "emotia", la sistemul de injectie, in rest nu cred ca sunt impedimente. 

Pune si tu intr-o sticla de 1 litru proportia de ulei uzat care vrei sa o folosesti si vezi daca se decanteaza sau nu.

Eu am o mica experienta prin 2007: mers cu un amic sa vedem de ce o pompa de alimentare face figuri la alimentarea unor tiruri. Pompa era smechera: fiecare avea un card, dadea cu cardul si alimenta. Pompa era conectata la un computer si acolo se avea situatia in format electronic (eu trebuia sa vad daca nu sunt probleme cu softul si comunicatia). Amicul meu a montat un contor si a dat drumu la "motorina" in galeata sa compare daca ce afiseaza pompa este la fel cu ce afisa contorul si ... ne-am crucit amandoi cand am vazut si ulei in galeata. L-a chemat pe jupanu' de acolo si l-a intrebat: bre, asta ii ulei? De unde a aparut acest ulei? Jupanu' de acolo i-a zis: pai bagam ulei de floarea soarelui in motorina. Tirurile mergeau dar ... pompa facea figuri. Cand am ajuns in Iasi am cautat pe internet la vremea aia si am gasit ca se mai adauga un aditiv daca se baga ulei de floarea soarelui in motorina care impedica sedimentarea si jupanu' nu baga si aditiv ca era scump.

Deci la tine este riscul cu sistemul de injectie. Sunt multe motoare diesel (inlusiv 1.5DCI de la Renault) care nu tusesc deloc daca merg doar pe ulei, dar nu stiu in timp daca nu apar probleme. Feedback dupa 1 an sau 2 nu am vazut pe net, doar teste ca merge si in spatele masinii miroase a gogosi am vazut. 

Link spre comentariu
Acum 37 minute, Sharky a spus:

Pai alte cazane papa 300 400ml la mie si merg bine multa vreme.

De ce s ar distruge asta cu cantitati mici adaugate?

Intreb si eu...

Pai acel ulei ajunge in fata pistonului prin sistemul de ungere , (segmenti, piston, cilindru),e normal sa fie ars .Asta e normal , dar sa nu-l introduci pe alt traseu , pompa de motorina, pompa de injectie , injectoare, carora  le compromiti drastic functionarea. 

Link spre comentariu

Se ia o pompa de injectie in linie, se cupleaza toate iesirile in paralel pe un injector care se baga intr-un butoi de tabla de 200l prevazut cu cos.

Asa va incalziti atelierul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări