Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

zgomot pe semnal cand alimentez mp3 de la baterie auto

Vizitator vilitopor

Postări Recomandate

Vizitator vilitopor

Am un RC standard Solenza. M-am informat(inspirat) de pe net si am lipit un cablu stereo cu jack pe pinii 1 si 16 ai integratului(rpeamplificare?)de la casetofon. Cu un mp3 portabil si o caseta fara role si banda in casetofon, ascult muzica la o calitate rezonabila. Ca sa scap de schimbarea bateriei de 1,5V de la mp3, m-am gandit sa iau tensiune de la alimentarea RC(chiar de la mufa de alimentare) si printr-un montaj gasit pe net, cu un LM317 si rezistente adecvate, am obtinut cei 1,5 v necesari. Intrucat mp3-ul nu ia mult curent, nici macar nu se incalzeste radiatorul la LM 317. Problema este urmatoarea:in casa in timpul testelor(folosind un alimentator(14V), mergea perfect. Pun "scula" pe masina, masor tensiunea la intrarea in mp3, 1,53V. Dau drumul la probe si constat ca se aude un zgomot de fond, senzatia mea este ca acel zgomot este sincron cu zgomotul motorului de la casetofon. Cum pot rezolva sa nu se mai auda? Precizez ca schema de reducere tensiune de la 12 la 1,5 are pe intrare intre + si - un condensator ceramic de 0,1 micro iar pe iesire unul electrolitic de 1 micro. Precizez inca o data ca atunci cand alimentez mp3 cu o baterie AAA nu se aude acel zgomotStie cineva de unde pot lua din casetofonul de Solenza o tensiune de 1,5 V, la un curent de circa 150mA?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

1

• madkat

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

alimenteaza circuitul cu lm printr-o dioda si un soc(bobina) puse pe +pune si o dioda antiparalel pe alimentare(intre + si -),dupa socpune cate un condesator de 2200uF si cate unul de 100nF(0.1uF) inainte si dupa lm,intre + si -,asta ar trebui sa reduca o parte din zgomotdaca nu merge ce am scris mai sus atunci:cablul de semnal sa aiba ecranarea conectata la masa doar in casetofon,iar la mufa nu

Link spre comentariu

poti lua plus din interiorul casului dar nu direct de la mufa - exista o bobina de deparazitare pe traseu dupa mufa (e ca un traf micut) - ia curent dupa acea bobina si nu o sa mai ai brumul :yawinkle: off - ciudat e ca am avut un montaj cu lm317 pt 3v sa alimentez un cd portabil din masina - si direct de la bricheta ioc brum... ce masina ai?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări