naminator2003 Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Salut...Am si eu nevoie, daca se poate, de o schema si de un cablaj pentru un preamplificator stereo.....Alimenentarea sa fie la 18V daca este posibil, iar el sa fie pe tranzistori, ca pe celebrul TL082 nu prea as vrea sa-l mai folosesc...Multumesc mult......... Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Salut, scuze dar de ce nu-i bun tl082? Intreb din curiozitate nu vreau sa fiu carcotas. Link spre comentariu
naminator2003 Postat Noiembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Pai in primul rand din cauza alimentarii... am 18 V... si nu pot sa alimentez TL 082 care cere + - 12 V... si montaj cu masa flotanta sau cum ii zice nu prea am timp sa fac si un montaj auxiliar.....Deci ar merge si ceva cu integrat, numai sa fie alimentarea la 18 V....Si cablaj daca exista cu atat mai bine..... Link spre comentariu
Nemesis Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Nici eu nu vreau sa fiu carcotas insa ti se pare atat de greu sa faci un divizor rezistiv ca sa obtii U/2 (U = tensiunea de alimentare) cu care sa polarizezi intrarea unui tl072 82 etc. pentru al putea folosi si la alimentare asimetrica ? In caz ca nu ai inteles (pp ca facem un amplificator neinversor ...adica bagam semnalul de intrare in intrarea din IC notata cu + si reactia negativa pe aia notata cu - ):-la alimentare simetrica legi intrarea notata cu + (neinversoare) la masa printr-o rezistenta de 10-100k ;-la alimentare asimetrica intrarea neinversoare o legi (polarizezi) la un divizor rezistiv legat intre Vcc+ si masa si format din 2 rezistente egale (orientativ tot de 10-100k ) ; Operational de zgomot mic si cu alimentare asimetrica tin minte ca e M387 si parca si M381 (de asta din urma nu-s f sigur ) . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Noiembrie 28, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Eu am deja un preamplificator facut cu TL 082... ce modificari trebuie sa-i fac pentru a-l alimenta la 18 V...Te rog frumos fa-mi si mie o mini schema.... cum vine cu alea pe acolo, cu rezistentele si divizorul de tensiune....Mersi mult de tot..... Link spre comentariu
Nemesis Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Cam asta voiam sa zic . Am facut schema pt un singur canal din TL072 celalalt canal fiind evident identic . N-ai mai desenat dar in caz ca apar ceva zgomote parazite (si chiar daca nu apar) sa pui si ceva nepolarizati de vreo 100nF in paralel cu condensatorii aia de 10 si de 100 uF din schema . Link spre comentariu
naminator2003 Postat Noiembrie 29, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Multumesc mult... Are cineva si cablaj pentru asa ceva? ca daca nu trebuie sa il fac eu........ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum