Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare legare difuzoare

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Vizitator no_nick

Avem un amplificator cu 4 iesiri, cate 2 pe fiecare canal. Puterea amplificatorului este de 100w/8ohmi si 180w/4ohmi. Mai avem 2 boxe home made pe 3 cai(8 ohmi). Deci vom avea 100w pe fiecare boxa. Daca legam firele conform schemei de mai jos, care boxa se va auzi mai tare ?? Avand in vedere ca amplifultine si 4 ohmi m-am gandit sa leg woofer-ul pe iesirea B iar mediile si tweterul pe iesira A ale aceluiasi canal. Teoretic ampliful ar vedea 4ohmi si ar trebui sa avem pe acea boxa o putere de 180W.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

Top autori în acest subiect

• zal

zal 2 postări

Faci 2 greseli fundamentale:1) Crezi ca ampliful are 4 amplificatoare inauntru, ai doar 2 si cite 2 perechi de mufe pe fiecare, trebuie sa verifici daca la comutare de pe sistemul A pe B se inseriaza boxele (varianta corecta si care protejaza amoliful de greseli grosolane, cum ar fi sa pui cite 2 boxe de 4Ohmi si sa te trezesti cu 2Ohmi impedanta totala la iesire), sau le pune in paralel (varianta gresita de mai inainte). Ca sa verifici: pune o boxa pe A si ii dai semnal, apesi sau comuti si B, daca se intrerupe semnalul inseamna ca le inseriaza, daca nu... le pune in paralel.2) Nu poti sa legi separat difurile pe acelasi canal fara sa folosesti filtre. Practic nu obtii nimic diferit si muncesti degeaba, plus ca rezultatul te va desamagi si mai arzi si difurile mai slabe (mediile si inaltele). Lasa boxele asa cum sint. Sper ca ai filtre in ele. :smt003

Link spre comentariu
Vizitator no_nick

stiu ca are doar 2 amplificatoare si el leaga A+B in paralel.Deci 2 boxe de 8 ohmi vor fi simtite de amplif ca una de 4ohmi si puterea pe care o da amplif pe 4 ohmi e de 180w fata de 100w pe 8ohmi.P.S. Tre sa experimentez intr-o zi. Practic imi mai trebe inca un cablu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări