Alic Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Uite ca s-a rezolvat dilema. E mai greu un scuipat decat curentul pe un an de zile. 1 Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 14 minutes ago, misuraelectronic said: nimeni nu are destul curaj in instalatie ca sa ia taurul de coarne si sa faca o afirmatie simpla pe forum si sa spuna CONCRET daca acumulatorul descarcat este sau nu mai usor decit acelasi acumulator incarcat full ... Cineva care nu participă la măsurătoare nu are cum să spună Da sau Nu ! Energia acumulatorului "full" există mereu, dar DOAR DACĂ încercăm să o măsurăm pe ea (energie) ni se relevează ca masă. Din cauza asta aminteam mai sus de pisica închisă in cutie. Link spre comentariu
Alic Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Le-ai dat greu cu pisica. Acum e toti pe guugle... Schrödinger? 1 Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Sa nu sesizeze careva protectia animalelor. 1 Link spre comentariu
Alic Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Poate o vor si pe asta cantarita... Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Acum 2 ore, Alic a spus: Acum e toti pe guugle... Schrödinger? Nu. Defectul de masa. Se manifesta si în cazul reactiilor chimice dar e mult mai redus decât în cazul interactiunilor tari. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Un prost arunca o piatra intr-un lac iar 1000 de destepti se chinuie sa o scoata. 1 Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 De la energie moca la fizica cuantica, pe o sectiune vizata de aia care cred in cai verzi pe pereti... Chiar ca le-ati dat greu Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Acum 22 ore, Alic a spus: Uite ca s-a rezolvat dilema. E mai greu un scuipat decat curentul pe un an de zile. Ca tot vorbim de animale. Scuipatul nu are nimic relativ, in schimb se incadreaza in teoria haosului (efectul fluturelui). Asa ca daca scuipi in Prahova, poti declansa un cutremur in Vrancea. 1 Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 (editat) 1 hour ago, daniels said: (efectul fluturelui). fluture = butterfly fluturili = butterfli Editat Februarie 5 de mihaiaurul Link spre comentariu
Alic Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Acum 1 oră, daniels a spus: Ca tot vorbim de animale. Scuipatul nu are nimic relativ, in schimb se incadreaza in teoria haosului (efectul fluturelui). Asa ca daca scuipi in Prahova, poti declansa un cutremur in Vrancea. S-a nimerit la greci. 1 Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 (editat) 6 minutes ago, Alic said: S-a nimerit la greci. Incă nu. Dar se poate să se repete situația de acum ceva zeci de ani, și insulele să fie măturate de tzunami ! http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stations/maps/recent.html Editat Februarie 5 de mihaiaurul Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Acum 23 ore, sesebe a spus: Un prost arunca o piatra intr-un lac iar 1000 de destepti se chinuie sa o scoata. Nu ne chinuim, menirea celor 1000 este sa atraga spre intelegere cat mai cuprinzatoare mintea celui neinstruit si nazdravan. Acum am priceput deplin cum sta treaba: colegul este agitat ca vorbim prea mult si nu-i zicem un raspuns monosilabic intrebarii lui retorice (zic retorice, pentru ca raspunsul monosilabic "da" il pescuise de-a gata din adresa de net pe care a postat-o aici - si ardea de nevoia sa ne lapideze in public). Onorabil, ar trebui sa-si arate buna credinta, explicand cu cuvintele lui cum sta treaba cu castigul de "greutate" (corect castigul de masa) in cazul unui acumulator pus la incarcare, in doua cazuri: 1. acumulator "special" cu o carcasa perfect inchisa, perfect izolata termic (termos ideal), perfect fara vibratii, nesupusa la campuri electromagnetice externe etc. 2. Acumulator real, chiar unul de moda veche, cu busoane. Poate ne face si un calcul, sa estimam ordinul de marime al litigiului. ************ Despre masa relativista transversala si longitudinala nu cred ca mai ajungem sa discutam vreodata. Multumim d-lui moderator, ne-a spus-o foarte fin, totusi am priceput. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 (editat) Ca de obicei , in buna mentalitate a romanului , dupa razboi multi viteji se-arata...! Ai grija , amice , ca intinzi coarda si nu iti permit asa ceva ...pentru stiinta matale ,afla ca nu am pescuit de-a gata nimik si am facut o mica demonstratie a afirmatiei mele cu o zi inainte sa va postez acel link si fix din capul meu ...chiar nu am nevoie de internet ca sa fac o afirmatie care este la mintea cocosului , pt ca am invatat fizica si matematica dintotdeauna cu placere si am si avut nota 10 la ambele la bacalaureat ... Daca tie iti place sa latri a paguba in pustiu si nu esti In stare sa compilezi o demonstratie simpla a unui lucru evident , asta nu inseamna ca altcineva -- in speta eu -- este batut in cap si nu poate formula din creierul propriu si fara internet acest lucru ... LE ...este un veche vorba de duh care spune asa ..crea ce se vede cu ochiul liber nu ai nevoie sa il pui la microscop ! Editat Februarie 5 de misuraelectronic Link spre comentariu
Alic Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Acum 6 ore, misuraelectronic a spus: ca am invatat fizica si matematica dintotdeauna cu placere si am si avut nota 10 la ambele la bacalaureat ... Dăcât atât? Înseamnă că în facultate stergeai pe jos cu asistenții. Link spre comentariu
Postări Recomandate