misuraelectronic Postat Marți la 05:59 Partajează Postat Marți la 05:59 (editat) Spune , domnule draga ,cu subiect si predicat ...este sau nu acumulatorul descarcat complet Mai usor decit un acumulator incarcat full ? Aceasta este intrebarea ! Vad ca toata lumea se invirte in jurul cozii si / sau se ascunde dupa cires ! Haideti ,ca va astept pe cei care vor spune ca este absolut la fel si inainte si dupa ....ca masa ma refer , pt a va face de ris ... Editat Marți la 06:09 de misuraelectronic Link spre comentariu
Alic Postat Marți la 06:28 Partajează Postat Marți la 06:28 Răspund eu. Nu este mai greu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Marți la 06:30 Partajează Postat Marți la 06:30 Stai jos, nu vorbi neintrebat! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Marți la 06:31 Partajează Postat Marți la 06:31 Negarea negatiei egal afirmatie ...asta inseamna ca acumulatorul descarcat este Mai usor , nu-i asa ? Link spre comentariu
Alic Postat Marți la 07:00 Partajează Postat Marți la 07:00 Acum 29 minute, doru3160 a spus: Stai jos, nu vorbi neintrebat! Da' n-am vorbit. Am scris in soapta. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Marți la 14:34 Partajează Postat Marți la 14:34 Acum 19 ore, daniels a spus: Pentru cine? Cosmonautul care se deplaseaza cu aceiasi viteza poate folosi linistit un cantar. Omiteti sistemul de referinta inertial. Bineinteles ca tot 2 kg de zahar constata cosmonautul ca are in nava sa, fata de care zaharul continua sa fie in repaus! Am creat cumva impresia ca zaharul s-ar inmulti? Mai citeste o data cum am scris: [...] ajungi la chestiuni hilare, ca in umatorul rationament:" [...]. Am ridiculizat un asemenea "rationament". Cauza fundamentala care determina efectele relativiste (variatia masei cu viteza, dilatarea duratei cu viteza, contractia lungimilor cu viteza etc) este aceasta: comonautul si fizicianul de pe Pamant nu pot comunica instantaneu ( cu viteza infinit de mare).Viteza maxima cu care se transmit informatiile intre cosmonaut din nava in miscare si fizicianul ramas pe Pamant este uriasa, totusi finita: viteza luminii in vid (viteza radiatiilor electromagnetice in vid, concret undelele radio prin care comunica cei doi). Daca informatia s-ar fi putut propaga instantaneu (adica cu o viteza infinita, adica nu ar mai exista nici o intarziere pentru parcurgere distantei), atunci toate aceste efecte relativiste nu s-ar mai produce, mai precis nu s-ar mai observa vreodata). Dar Universul in care traim functioneaza foarte riguros in urmatorul mod: Materia (adica tot ce exista, dar nu si sufletul, spiritul) se prezinta sub doua forme: substanta si campurile fizice ( electromagnetic, gravitational, mezonic si cate or mai fi nedescoperite inca). 1. Substanta poate avea orice viteza in intervalul [zero, viteza luminii in vid). Adica poate fi in repaus sau, prin accelerare cu o forta poate avea orice viteza, insa fara a atinge viteza luminii in vid - am pus interval deschis la dreapta mai sus. 2. Campul electromagnetic in propagare, adica radiatiile electromagnetice (radioundele, microundele, infrarosiile, lumina, ultravioletele, radiatiile X, radiatiile gamma) au o unica viteza in vid c = 300000000 m/s (rotunjire prin adaus), aceasta viteza este una dintre constantele universale in Universul nostru. Spre deosebire de substanta (corpuri), lumina nu poate avea orice viteza, ci oricum am masura-o (fata de orice sistem de referinta inertial) obtinem constant valoarea c. Dar nici lumina nu-si poate depasi viteza c, nu poate fi accelerata. c este maximul vitezei in universul nostru, corpurile nu o pot atinge, o are numai lumina - dar si lumina (si celelate radiatii electomagnetice) nu o poate depasi. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Marți la 15:11 Partajează Postat Marți la 15:11 (editat) Acum 9 ore, misuraelectronic a spus: Spune , domnule draga ,cu subiect si predicat ...este sau nu acumulatorul descarcat complet Mai usor decit un acumulator incarcat full ? Aceasta este intrebarea ! Vad ca toata lumea se invirte in jurul cozii si / sau se ascunde dupa cires ! Haideti ,ca va astept pe cei care vor spune ca este absolut la fel si inainte si dupa ....ca masa ma refer , pt a va face de ris ... De ce te grabesti? Suferi de sindromul "zi in doua cuvinte, ca n-am rabdare!". In lumea relativitatii einsteiniene, nu e bine sa te grabesti. Eu ti-am sugerat sa fii atent la cuvinte (notiuni), dar nu te corectezi. "Mai usor" este un termen referitor la greutate, la cantarul cu arc. Mai usor nu este identic cu masa mai mica. O alta impresie pe care o lasi: iti inchipui, cumva, ca energia este de sine statatoare, adica este ceva ca un "fluid" (cu oarece "greutate") care se transmite si modifica pur si simplu atributul "mai usor sau mai greu". Cumva energia o vezi ca a treia categorie existentiala, alaturi de substanta si campuri fizice? Oare energia electrica are masa? Ai rabdare, ca ajungem si la celebra formula a lui Einstein, relatia energie- masa, mai ales sub forma variatia masei este proportionala cu variatia energiei. Dar cum sa ajungem, daca nu cercetam cu rabdare (dedicare) cum s-a elaborat teoria relativitatii si nu stapanim exactitatea termenilor (nu patrundem in "mintea" lui Einstein)? Cum adica "pentru a va face de ras"? Adica simti nevoia sa jubilezi: "Prostu', prostu'!", ca la gradinita? La vremea respectiva, au fost fizicieni consacrati care au avut obiectiuni si neincredere. Printre motive: fizica cuantica urma sa dea intelesuri mai profunde (mai cuprinzatoare) pentru marimile fizice, iar secolele de stiinta de la Galilei, Newton au tinut mintea fizicienilor intr-un fixism triumfator si autosuficient. Editat Marți la 15:26 de Sorin2015 adaugire 3 Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Marți la 17:28 Partajează Postat Marți la 17:28 2 hours ago, Sorin2015 said: Oare energia electrica are masa? Dacă o folosim să aprindem un bec, are. Are și în momentul în care încercăm să o măsurăm. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Marți la 17:33 Partajează Postat Marți la 17:33 prea multe vorbe si absolut nimic concret ... eu am adresat o intrebare simpla si vreau un raspuns concret ... nu ma intereseaza pe mine vrajeli cu cintare cu arc , istoria stiintei , Galilei si alte questii care ocolesc problema enuntata de mine ... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Marți la 17:42 Partajează Postat Marți la 17:42 (editat) 9 minutes ago, misuraelectronic said: eu am adresat o intrebare simpla si vreau un raspuns concret ... nu ma intereseaza pe mine vrajeli cu cintare cu arc Eu am ți-am spus că referirea la "cântar" nu are ce căuta în discuția despre E=mc2. Adică, E=mc2 nu are nici o legătură cu masa corpurilor măsurată prin cântărire. Părerea mea. Editat Marți la 17:42 de mihaiaurul Link spre comentariu
Alic Postat Marți la 17:48 Partajează Postat Marți la 17:48 (editat) Acumulatorul asta de care tot vorbiti, e mai greu cand are sau nu are o sarcina? Editat Marți la 17:49 de Alic Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Marți la 17:55 Partajează Postat Marți la 17:55 5 minutes ago, Alic said: Acumulatorul asta de care tot vorbiti, e mai greu cand are sau nu are o sarcina? Trebuie să dăm de mâncare Pisicii lui Schrödinger dacă măsurăm consumul sarcinii. 1 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Marți la 18:06 Partajează Postat Marți la 18:06 Acum 15 minute, Alic a spus: Acumulatorul asta de care tot vorbiti, e mai greu cand are sau nu are o sarcina? pai , ce facem , stimate tovatase , raspundem la o intrebare cu alta intrebare ? eu am adresat primul intrebarea asta , asa ca eu astept un raspuns primul ... Link spre comentariu
daniels Postat Marți la 18:17 Partajează Postat Marți la 18:17 (editat) Acum 43 minute, mihaiaurul a spus: Adică, E=mc2 nu are nici o legătură cu masa corpurilor măsurată prin cântărire. Părerea mea. Nu exista nicaieri o restrictie referitoare la modul de evaluare a masei. Nu stiu de ce tot legati E=mc2 de teoria relativitatii, aceasta formula reprezinra o consecinta a teoriei si reprezinta o echivalenta intre masa si energie. Adica energia E este echivalenta cu produsul duntre masa si o constanta, care in cazul nostru este viteza luminii in vid la patrat. Echivalenta nu este egalitate. Teoria relativitatii se leaga in primul rand de sistemele de referinta. Un ovservator situat intr-un sistem de referinta observa un fenomen si spune ca are dreptate. Un alt observator situat in alt sistem de referinta care observa acelasi fenomen spune si el ca are dreptate. Si penrtru ca un observator, observa o masa si celalalt o energie a trebuit sa se rescrie o parte din legile fizice astfel incat ambii observatori sa aiba dreptate fiind vorba de acelasi fenomen. In felul asta s-a gasit aceasta eelatie de echivalenta intre energie si masa. Cam asta e povestea teoriei relativitatii. Editat Marți la 18:25 de daniels Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Marți la 18:22 Partajează Postat Marți la 18:22 din citi oameni cu scoala exista pe acest forum , vad ca absolut nimeni nu are destul curaj in instalatie ca sa ia taurul de coarne si sa faca o afirmatie simpla pe forum si sa spuna CONCRET daca acumulatorul descarcat este sau nu mai usor decit acelasi acumulator incarcat full ... va rog sa cititi cu atentie materialul urmator , unde afirmatia mea de ieri este sustinuta si demonstrata si chiar cuantizata la nivel de jumatate de microgram --- evident , raportata la bateria analizata de catre autorul articolului ... https://physics.stackexchange.com/questions/34421/does-the-mass-of-a-battery-change-when-charged-discharged Link spre comentariu
Postări Recomandate