misuraelectronic Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) Acum 53 minute, mihaiaurul a spus: Un cântar nu măsoară masa unui corp. O deduce folosindu-se de gravitație. Nu are ce căuta cântarul în ecuația E=mc2 poate ca tu masori masa unui corp oarecare folosind voltmetrul ! sa ne inveti si pe noi cum faci asta ? eu am invatat la scoala ca masa unui corp face parte din cele 7 unitati fundamentale de masura si se masoara in kg , folosind un cintar sau o balanta ... vezi ca faci confuzie intre G = m x g si m ... G se masoara in Newtoni , iar m este masa si se masoara in kg ... LE ... si nu te mai lega de amanunte , ca nu asta conteaza ... eu am facut doar niste analogii referitoare la celebra galeata de curent ... din demonstratia mea trebuie sa intelegi ESENTA , pt ca ESENTA este cea care conteaza , iar nu faptul cum ca virgula cintarul este vopsit in galben sau albastru ... Editat Februarie 3 de misuraelectronic Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) 6 minutes ago, misuraelectronic said: poate ca tu masori masa unui corp oarecare folosind voltmetrul ! Cam deplasată exprimarea, nu crezi ? Eu am spus că UN CÂNTAR NU ARE CE CĂUTA ÎN DISCUȚIA LEGATĂ de E=mc2. Pricepi ce spun ? Editat Februarie 3 de mihaiaurul Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 9 minutes ago, misuraelectronic said: vezi ca faci confuzie intre G = m x g si m ... G se masoara in Newtoni , iar m este masa si se masoara in kg ... Un cântar măsoara GREUTATEA unui corp. Dar o afișează , aproximativ, ca MASĂ, pe baza accelerației. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 amice , nu ma intereseaza citusi de putin ceea ce ai postat tu ulterior demonstratiei mele ... daca ai argumente sa combati valabilitatea demonstratiei mele , sint gata sa te ascult ...daca nu , te rog eu frumos , nu te mai lega de faptul ca face cintarul asa si pe dincolo ... este total irelevant de modul cum o face nenea cintarul ...important este ca iti afiseaza in KG MASA m A OBIECTULUI CINTARIT .... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) 14 minutes ago, misuraelectronic said: amice Amice, nu știu ce să zic. Dacă cu cântarul tău măsori masa bateriilor auto de 12v pomenite de tine mai sus la nivelul Mării Negre și apoi pe Vârful Omu, vei avea o surpriză ! Eu mă opresc aici. Deși în urma jignirii cu măsurarea masei cu voltmetru, cred că am să te întreb și ce măsoară voltmetrul (adică nu ce afișează). Editat Februarie 3 de mihaiaurul Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Acum 6 minute, mihaiaurul a spus: Dacă cu cântarul tău măsori masa bateriilor auto de 12v pomenite de tine mai sus la nivelul Mării Negre și apoi pe Vârful Omu, vei avea o surpriză ! din nou te legi de questii TOTAL PE LINGA subiectul in cauza ... aici dezbatem altceva ... nu ma intereseaza variatia masei bateriilor cu altitudinea ... eu am presupus ca se subintelege ca acele 2 baterii din demonstratia mea se afla fix la aceeasi inaltime fatza de nivelul marii ... poftim , pentru cei care cauta nod in papura pt acest experiment , folositi O SINGURA BATERIE IN LOC DE 2 BATERII ...prima oara incarcata full si apoi descarcata complet ... este absolut acelasi lucru ca si finalitate ... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) ... Editat Februarie 3 de mihaiaurul Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) 1 oră în urmă, misuraelectronic a spus: eu am invatat la scoala ca masa unui corp face parte din cele 7 unitati fundamentale de masura si se masoara in kg , folosind un cintar sau o balanta ... vezi ca faci confuzie intre G = m x g si m ... G se masoara in Newtoni , iar m este masa si se masoara in kg ... Einstein se refera la masa inertiala (masa ca masura a inertiei corpului): masa mare inseamna o tendinta mai puternica a corpului de a se opune fortei care-l accelereaza. In sensul acesta zice de cresterea masei corpului o data cu cresterea vitezei fata de obvservator. La limita, cand viteza corpului tinde spre viteza luminii in vid, masa corpului tinde spre infinit. Masurarea masei cu cantarul se refera la masa ca masura a cantitatii de substanta din corp, este un proces care are loc la viteza zero (obtinem masa de repaus, adica masurata de observatorul aflat in repaus fata de corp, corpul si observatorul se afla in acelasi sistem de referinta inertial). Este o intreaga sarada cu relatia dintre masa ca masura a inertiei corpului si masa ca masura a cantitatii de substanta din acel corp. Daca nu se stapanesc definitiile notiunilor si marimilor fizice din formule si contextul valabilitatii formulelor (valabilitati care decurg din constructia logica a teoriei), daca vezi numai forma grafica a literelor si a cuvintelor, ajungi la chestiuni hilare, ca in urmatorul "rationament": Un cosmonaut isi pregateste ratiile de hrana, de exemplu 2 kg de zahar (verifica cu cantarul, da, am exact 2 kg de zahar). Pleaca in calatorie si nava accelereaza contunuu, viteza navei fata de Pamant crescand treptat prin efectul fortei de reactie, sau prin alt mijloc mai eficace. Einstein ne-a aratat cum ca masa corpului in miscare creste, comparativ cu masa de repaus a corpului. Deci, iata!, in loc de 1kg de zahar avem in nava zahar din ce in ce mai mult... Deci vom avea din ce in ce mai multe graunte de zahar tos, mai multe molecule de zahar, mai multe kilograme de zahar, din nimic, doar acelerand. Deci cresterea vitezei (a energiei cinetice pe seama acelerarii produse de motor) duce la cresterea masei, a cantitatii de substanta, fara sa mai avem nevoie de materie prima, fabrica, utilaje etc. Problema hranei, si a celorlalte necesitati la drum lung este rezolvata! Editat Februarie 3 de Sorin2015 corectare gramaticala 1 Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Acum 28 minute, Sorin2015 a spus: Problema hranei, si a celorlalte necesitati la drum lung este rezolvata! Pentru cine? Cosmonautul care se deplaseaza cu aceiasi viteza poate folosi linistit un cantar. Omiteti sistemul de referinta inertial. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) 10 minutes ago, daniels said: Cosmonautul care se deplaseaza cu aceiasi viteza poate folosi linistit un cantar. Dacă viteza este constantă, nu există accelerație, un cântar este echivalent cu nimic. Moare cosmonautul de foame numai dacă vede indicația cântarului, ZERO ! Editat Februarie 3 de mihaiaurul Link spre comentariu
merck Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Ca sa nu faca diabet cosmonautii se face vorbire de m0 (masa de repaus) care este constanta indiferent de viteza obiectului . Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Asa este, cantarul obisnuit e dependent de gravitatie. Ideia era ca pt cel ce se deplaseaza odata cu zaharul, zaharul nu se inmulteste. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) 12 minutes ago, merck said: Ca sa nu faca diabet cosmonautii se face vorbire de m0 (masa de repaus) Asta este ca și cum ne-am număra flocii cu mănușa de box. Adică să numeri atomii și să-i sortezi după fizionomie. Cum poți aproxima masa unui obiect ? Poate apelând la Arhimede. Editat Februarie 3 de mihaiaurul Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 6 hours ago, misuraelectronic said: cum c este constanta universala Adica viteza luminii ( ca sa nu se lase loc de interpretari ). 6 hours ago, misuraelectronic said: rezulta ca m1 la final MAI MARE decit m2 la final ... Masa nu-i acelasi lucru cu greutatea. Ori aici despre greutate de discuta. Teoria relativitatii restranse a lui Einstein nu dovedeste de ce o baterie e mai grea ca alta ( nici n-ar avea cum ), ci ca energia si materia sunt interschimbabile, marele "bang" a convertit energia in materie ( in cel mai simplu si raspandit element din univers, Hidrogenul ), iar stelele convertesc in mod constant materia in energie ( fuzionand Hidrogen in Heliu si eliberand cantitati astronomice de energie ). PS: Valabil pentru toti de pe topic, Incercati sa nu ma provocati, pe celalalt topic am cadorisit deja 3 zile de vacanta, n-am nici o problema in a o face si aici daca este cazul, indiferent despre cine este vorba. Va puteti contrazice si fara sa va intepati. Link spre comentariu
cimitavita Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 (editat) Problema cu acumulatorul și greutatea electronilor din el, e din fizica de clasa 5. Pentru ca să existe curent electric printr-un fir, un electron intră printr-un capăt al lui în timp ce altul iese prin celălalt capăt. Exact la fel e și la un acumulator. Pentru fiecare electron ieșit prin borna minus, un altul trebuie să intre prin borna plus. Altfel nu există curent. La încărcare, electronii sunt forțați să se miște invers, adică sunt luați de pe electrodul pozitiv și mutați pe cel negativ unde sunt stocați prin intermediul unor reacții chimice. Ca acumulatorul să piardă electroni, ar însemna ca numărul de electroni ieșiți de la borna minus să fie mai mare decât numărul de electroni intrați la plus. Dar cum curentul depinde de numărul de electroni, asta ar însemna ca curentul măsurat pe borna minus să fie mai mare decât cel de la borna plus, or așa ceva e imposibil. Editat Februarie 3 de cimitavita 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate