Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Albert Einstein si perpetuum mobile

mafalda

Postări Recomandate

Acum 53 minute, mihaiaurul a spus:

Un cântar nu măsoară masa unui corp. O deduce folosindu-se de gravitație.
Nu are ce căuta cântarul în ecuația E=mc2

poate  ca  tu  masori  masa  unui  corp  oarecare  folosind  voltmetrul !  sa  ne  inveti  si  pe  noi  cum  faci  asta  ? eu  am  invatat  la  scoala  ca  masa  unui  corp  face  parte  din cele  7  unitati   fundamentale  de  masura  si  se  masoara  in  kg , folosind  un  cintar sau  o  balanta ... 

vezi  ca  faci  confuzie  intre  G = m x g  si  m ... G se  masoara  in  Newtoni , iar  m este  masa  si  se  masoara  in  kg ...

LE ... si  nu  te  mai  lega  de  amanunte , ca  nu  asta  conteaza  ... eu  am  facut  doar  niste  analogii referitoare  la  celebra  galeata  de  curent ... din  demonstratia  mea  trebuie  sa  intelegi  ESENTA , pt  ca  ESENTA este cea  care  conteaza , iar  nu  faptul  cum  ca  virgula  cintarul  este  vopsit  in  galben  sau  albastru ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
6 minutes ago, misuraelectronic said:

poate  ca  tu  masori  masa  unui  corp  oarecare  folosind  voltmetrul ! 

Cam deplasată exprimarea, nu crezi ?
Eu am spus că UN CÂNTAR NU ARE CE CĂUTA ÎN DISCUȚIA LEGATĂ de E=mc2.
Pricepi ce spun ?

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
9 minutes ago, misuraelectronic said:

vezi  ca  faci  confuzie  intre  G = m x g  si  m ... G se  masoara  in  Newtoni , iar  m este  masa  si  se  masoara  in  kg ...

Un cântar măsoara GREUTATEA unui corp. Dar o afișează , aproximativ, ca MASĂ, pe baza accelerației.

Link spre comentariu

amice , nu  ma  intereseaza  citusi  de  putin  ceea  ce  ai  postat  tu  ulterior  demonstratiei  mele ... daca  ai  argumente  sa  combati  valabilitatea  demonstratiei  mele  , sint  gata  sa  te  ascult  ...daca  nu , te  rog  eu  frumos , nu  te  mai  lega  de  faptul  ca  face  cintarul  asa  si  pe  dincolo ... este  total  irelevant  de  modul  cum  o  face  nenea  cintarul ...important  este  ca  iti  afiseaza  in  KG MASA  m  A  OBIECTULUI  CINTARIT ....

Link spre comentariu
14 minutes ago, misuraelectronic said:

amice

Amice, nu știu ce să zic.
Dacă cu cântarul tău măsori masa bateriilor auto de 12v pomenite de tine mai sus la nivelul Mării Negre și apoi pe Vârful Omu, vei avea o surpriză !
Eu mă opresc aici.
Deși în urma jignirii cu măsurarea masei cu voltmetru, cred că am să te întreb și ce măsoară voltmetrul (adică nu ce afișează).

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 6 minute, mihaiaurul a spus:

Dacă cu cântarul tău măsori masa bateriilor auto de 12v pomenite de tine mai sus la nivelul Mării Negre și apoi pe Vârful Omu, vei avea o surpriză !

din  nou  te  legi  de  questii  TOTAL  PE LINGA   subiectul  in  cauza  ... aici  dezbatem  altceva ... nu  ma  intereseaza  variatia  masei bateriilor  cu  altitudinea  ... eu  am  presupus  ca  se  subintelege  ca  acele  2  baterii  din  demonstratia  mea  se  afla  fix  la  aceeasi  inaltime  fatza  de  nivelul  marii  ... 

poftim , pentru  cei  care  cauta  nod  in  papura  pt  acest  experiment , folositi   O SINGURA  BATERIE  IN  LOC  DE  2 BATERII   ...prima  oara  incarcata  full  si  apoi  descarcata  complet ... este  absolut  acelasi  lucru  ca  si  finalitate ...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, misuraelectronic a spus:

eu  am  invatat  la  scoala  ca  masa  unui  corp  face  parte  din cele  7  unitati   fundamentale  de  masura  si  se  masoara  in  kg , folosind  un  cintar sau  o  balanta ... 

Einstein se refera la masa inertiala (masa ca masura a inertiei corpului):  masa mare inseamna o tendinta mai puternica a corpului de a se opune fortei care-l accelereaza. In sensul acesta zice de cresterea masei corpului o data cu cresterea vitezei fata de obvservator. La limita, cand viteza corpului tinde spre viteza luminii in vid, masa corpului tinde spre infinit.

Masurarea masei cu cantarul se refera la masa ca masura a cantitatii de substanta din corp, este un proces care are loc la viteza zero (obtinem masa de repaus, adica masurata de observatorul aflat in repaus fata de corp, corpul si observatorul se afla in acelasi sistem de referinta inertial).

Este o intreaga sarada cu relatia dintre masa ca masura a inertiei corpului si masa ca masura a cantitatii de substanta din acel corp. Daca nu se stapanesc definitiile notiunilor si marimilor fizice din formule si contextul valabilitatii formulelor  (valabilitati care decurg din constructia logica a teoriei), daca vezi numai forma grafica a literelor si a cuvintelor, ajungi la chestiuni hilare, ca in urmatorul "rationament":

Un cosmonaut isi pregateste ratiile de hrana, de exemplu  2 kg de zahar (verifica cu cantarul, da, am exact 2 kg de zahar). Pleaca in calatorie si nava accelereaza contunuu, viteza navei fata de Pamant crescand  treptat prin efectul fortei de reactie, sau prin alt mijloc mai eficace.

Einstein ne-a aratat cum ca masa corpului in miscare creste, comparativ cu masa de repaus a corpului. Deci, iata!, in loc de 1kg de zahar avem in nava zahar din ce in ce mai mult... Deci vom avea din ce in ce mai multe graunte de zahar tos, mai multe molecule de zahar, mai multe kilograme de zahar, din nimic, doar acelerand. Deci cresterea vitezei (a energiei cinetice pe seama acelerarii produse de motor) duce la cresterea masei, a cantitatii de substanta, fara sa mai avem nevoie de materie prima, fabrica, utilaje etc. Problema hranei, si a celorlalte necesitati la drum lung este rezolvata!

Editat de Sorin2015
corectare gramaticala
Link spre comentariu
Acum 28 minute, Sorin2015 a spus:

Problema hranei, si a celorlalte necesitati la drum lung este rezolvata!

Pentru cine? Cosmonautul care se deplaseaza cu aceiasi viteza poate folosi linistit un cantar. Omiteti sistemul de referinta inertial.

Link spre comentariu
10 minutes ago, daniels said:

Cosmonautul care se deplaseaza cu aceiasi viteza poate folosi linistit un cantar.

Dacă viteza este constantă, nu există accelerație, un cântar este echivalent cu nimic.
Moare cosmonautul de foame numai dacă vede indicația cântarului, ZERO !

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Asa este, cantarul obisnuit e dependent de gravitatie.

Ideia era ca pt cel ce se deplaseaza odata cu zaharul, zaharul nu se inmulteste.

Link spre comentariu
12 minutes ago, merck said:

Ca sa nu faca diabet cosmonautii se face vorbire de m(masa de repaus)

Asta este ca și cum ne-am număra flocii cu mănușa de box. Adică să numeri atomii și să-i sortezi după fizionomie.
Cum poți aproxima masa unui obiect ? Poate apelând la Arhimede.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
6 hours ago, misuraelectronic said:

cum  c  este  constanta  universala

Adica viteza luminii ( ca sa nu se lase loc de interpretari ).

6 hours ago, misuraelectronic said:

rezulta  ca  m1  la  final  MAI  MARE  decit  m2  la  final ...

Masa nu-i acelasi lucru cu greutatea.

Ori aici despre greutate de discuta.

Teoria relativitatii restranse a lui Einstein nu dovedeste de ce o baterie e mai grea ca alta ( nici n-ar avea cum ), ci ca energia si materia sunt interschimbabile, marele  "bang" a convertit energia in materie ( in cel mai simplu si raspandit element din univers, Hidrogenul ), iar stelele convertesc in mod constant materia in energie ( fuzionand Hidrogen in Heliu si eliberand cantitati astronomice de energie ).

PS: Valabil pentru toti de pe topic, Incercati sa nu ma provocati, pe celalalt topic am cadorisit deja 3 zile de vacanta, n-am nici o problema in a o face si aici daca este cazul, indiferent despre cine este vorba. Va puteti contrazice si fara sa va intepati.

Link spre comentariu

Problema cu acumulatorul și greutatea electronilor din el, e din fizica de clasa 5. Pentru ca să existe curent electric printr-un fir, un electron intră printr-un capăt al lui în timp ce altul iese prin celălalt capăt. Exact la fel e și la un acumulator. Pentru fiecare electron ieșit prin borna minus, un altul trebuie să intre prin borna plus. Altfel nu există curent. La încărcare, electronii sunt forțați să se miște invers, adică sunt luați de pe electrodul pozitiv și mutați pe cel negativ unde sunt stocați prin intermediul unor reacții chimice. 

Ca acumulatorul să piardă electroni, ar însemna ca numărul de electroni ieșiți de la borna minus să fie mai mare decât numărul de electroni intrați la plus. Dar cum curentul depinde de numărul de electroni, asta ar însemna ca curentul măsurat pe borna minus să fie mai mare decât cel de la borna plus, or așa ceva e imposibil.

Editat de cimitavita
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări