Vizitator eyeless Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 salutaream intrat recent pe domeniul AVR. mi-am comandat de la metrafo cateva attiny2313. problema e ca toate (vreo 5 bucati) au venit cu fuse bitii (inclusiv aia de lock) programati. sau cel putin cred ca-s programati.sa detaliez: - programatorul l-am luat de pe hi-end.ro (din cate am vazut suporta si attiny2313). - transformatorul imi scoate ~12V la placa si am fix 5V la uC. - ca SW folosesc Ponyprog ultima versiune - am incercat cu mai multe cabluri seriale si se pare ca nu asta e problema (chiar am taiat unul sa vad cum is firele dispuse). Am erori de conexiune la PonyProg (Device missing or unknown device, Write failed...) dar cu niste Ignore-uri sa zicem ca merge (mai putin Erase-ul). Din cate am citit, se intampla des faza asta. Buuun. Numai ca daca ii dau Read la fuse bits mi-i afiseaza pe toti programati. Prima data am zis ca am facut vreo prostie cu osc. dar si celelalte uC-uri care erau neatinse s-au comportat fix la fel. Acuma nu stiu ce sa fac: sa ma iau de aia de la metrafo, sa incerc un chip erase...daca aveti ceva solutii feel free to detail... mersi... Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 25, 2007 Partajează Postat Noiembrie 25, 2007 Salut,In primul rand eu n-am intalnit pana acum controler cu fuse biti preprogramat altfel decat cel default, eu am versiunea Ponyprog 2.05, acolo nu vad attiny2313, ma rog eu nu-l folosesc..., pe site apare ca este suportat.Ai selectat programatorul care trebuie?Calibrare? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 25, 2007 Partajează Postat Noiembrie 25, 2007 prima data e sa citesti fusebitii, asta inainte de orice, daca da eroare e posibil sa nu fi setat bine intergata Link spre comentariu
Vizitator eyeless Postat Noiembrie 25, 2007 Partajează Postat Noiembrie 25, 2007 de la al 3lea controller n-am facut altceva decat sa aleg AVR Micro - ATTiny2313, calibrare si citire fuse bits.azi am deschis ponyprog fara nimic conectat si nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca se comporta exact ca atunci cand am setup-ul legat. deci...portul serial, cablul, programatorul sau controller-ul? cablul pare ok, cand trimit ceva pe serial, led-ul de programare se aprinde, la Vcc-ul uC am 5V...sugestii? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 25, 2007 Partajează Postat Noiembrie 25, 2007 ce am zis eu mai sus dar cu greseala si neexprimat intelegator setat bine interfata = programatorul La programamtorul ala chiar nu are ce se strica, il setezi Si prog I/0, la mine asa merge dar e posibil sa nu te lase windozelele sa lucrezi pe i/o http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 25, 2007 Partajează Postat Noiembrie 25, 2007 si pune-i jumper ca si pentru 90S2323 Link spre comentariu
Vizitator eyeless Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 i-am pus si jumper. tot nu merge.cred ca e problema de comunicatie/acces IO. m-am tot jucat la setari pt seriala. o sa pun un win98 sa vad daca merge Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Pentru portul serial nu-ti trebuie driver sub XP, eventual incearca in ponyprog .ini, il gasesti unde-i instalat, si acolo ai:....AVRByteWriteDelay=20AVREraseDelay=50I2CBusSpeed=NORMALSPIBusSpeed=NORMAL....poti incerca sa pui SPIBusSpeed=LOW, poate ajuta, dar numai in cazul in care ai problema de sincronizare... Link spre comentariu
ranga Postat Decembrie 10, 2007 Partajează Postat Decembrie 10, 2007 vezi sa nu fie asta:Nu ma prea pricep dar am achizitionat un astfel de ISP de curand si citind din documentatie am facut legatura intre topicul asta si helpul AVR studio. Link spre comentariu
Vizitator eyeless Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 problem solved: am folosit ISP-ul de pe programator. concluzia: programatorul de mai sus nu suporta attiny2313, desi suporta at90s2313. din cate am citit, controllerele astea doua sunt destul de diferite intre ele, desi unul vine ca versiune noua a celuilalt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum