Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme fuse bits attiny2313

Vizitator eyeless

Postări Recomandate

Vizitator eyeless

salutaream intrat recent pe domeniul AVR. mi-am comandat de la metrafo cateva attiny2313. problema e ca toate (vreo 5 bucati) au venit cu fuse bitii (inclusiv aia de lock) programati. sau cel putin cred ca-s programati.sa detaliez: - programatorul l-am luat de pe hi-end.ro (din cate am vazut suporta si attiny2313). - transformatorul imi scoate ~12V la placa si am fix 5V la uC. - ca SW folosesc Ponyprog ultima versiune - am incercat cu mai multe cabluri seriale si se pare ca nu asta e problema (chiar am taiat unul sa vad cum is firele dispuse). Am erori de conexiune la PonyProg (Device missing or unknown device, Write failed...) dar cu niste Ignore-uri sa zicem ca merge (mai putin Erase-ul). Din cate am citit, se intampla des faza asta. Buuun. Numai ca daca ii dau Read la fuse bits mi-i afiseaza pe toti programati. Prima data am zis ca am facut vreo prostie cu osc. dar si celelalte uC-uri care erau neatinse s-au comportat fix la fel. Acuma nu stiu ce sa fac: sa ma iau de aia de la metrafo, sa incerc un chip erase...daca aveti ceva solutii feel free to detail... mersi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

2

• ranga

1

Salut,In primul rand eu n-am intalnit pana acum controler cu fuse biti preprogramat altfel decat cel default, eu am versiunea Ponyprog 2.05, acolo nu vad attiny2313, ma rog eu nu-l folosesc..., pe site apare ca este suportat.Ai selectat programatorul care trebuie?Calibrare?

Link spre comentariu
Vizitator eyeless

de la al 3lea controller n-am facut altceva decat sa aleg AVR Micro - ATTiny2313, calibrare si citire fuse bits.azi am deschis ponyprog fara nimic conectat si nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca se comporta exact ca atunci cand am setup-ul legat. deci...portul serial, cablul, programatorul sau controller-ul? cablul pare ok, cand trimit ceva pe serial, led-ul de programare se aprinde, la Vcc-ul uC am 5V...sugestii?

Link spre comentariu

Pentru portul serial nu-ti trebuie driver sub XP, eventual incearca in ponyprog .ini, il gasesti unde-i instalat, si acolo ai:....AVRByteWriteDelay=20AVREraseDelay=50I2CBusSpeed=NORMALSPIBusSpeed=NORMAL....poti incerca sa pui SPIBusSpeed=LOW, poate ajuta, dar numai in cazul in care ai problema de sincronizare...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator eyeless

problem solved: am folosit ISP-ul de pe programator. concluzia: programatorul de mai sus nu suporta attiny2313, desi suporta at90s2313. din cate am citit, controllerele astea doua sunt destul de diferite intre ele, desi unul vine ca versiune noua a celuilalt

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări