Vizitator wickerman Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 Am si eu o curiozitate. Undele electromagnetice se pot transmite prin vid? As vrea sa fac urmatoru experiment. Iau doua bobine, le pun sub un castron, bag o lumanare acolo si astept pana se arde tot aerul dinauntru. In una din bobine bag curent si pe cealalta o masor sa vedem daca se induce ceva. Merita sa incerc sau stie cineva raspunsul la intrebarea mea? :smt003 Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 sau o metoda mult mai simpla: iei o carte de fizica sau cauti pe net raspunsul la intrebarea ta . eu stiu ca in vid undele elctromagnetice nu tre sa aiba probleme (adica trec ca prin branza- doamne ce exprimare de kk)viteza lumini = c0 = 299792,456 Km/s si lumina este o unda electromagnetica .ca tot a venit vorba de fizica : profu' meu incearca sa faca un mare fizician din mine dar nu prea cred ca are sansa(vede ca sunt sg din sala care pricep cate ceva). mai ales ca nu invat nik. :smt005 :smt005 :smt005 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 In primul rand, in experienta cu castronul, in nici un caz nu vei obtine vid. Era o "lege" a chimiei: nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma. In concluzie, sub castron vei obtine o atmosfera de dioxid de carbon, monoxid de carbon, ceva oxigen, azot si alte gaze. In al 2-lea rand, ce curant "bagi" in prima bobina? Daca este vorba de curent continuu, se va produce un camp magnetic. Variatia acestuia (cand conectezi si deconectezi sursa de alimentare) o vei constata ca o tensiune la bornele celei de-a 2-a bobine. Daca e vorba de curent alternativ, vei obtine o tensiune alternativa la bornele celei de-a 2-a bobine, si tocmai ai descoperit transformatorul.In al 3-lea rand, undele electromagnetice se propaga foarte bine in vid. Asa exista radiotelescoape, sonde spatiale (care mai si transmit ceva), sateliti si multe altele. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 In primul rand, in experienta cu castronul, in nici un caz nu vei obtine vid. Era o "lege" a chimiei: nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma. In concluzie, sub castron vei obtine o atmosfera de dioxid de carbon, monoxid de carbon, ceva oxigen, azot si alte gaze. In al 2-lea rand, ce curant "bagi" in prima bobina? Daca este vorba de curent continuu, se va produce un camp magnetic. Variatia acestuia (cand conectezi si deconectezi sursa de alimentare) o vei constata ca o tensiune la bornele celei de-a 2-a bobine. Daca e vorba de curent alternativ, vei obtine o tensiune alternativa la bornele celei de-a 2-a bobine, si tocmai ai descoperit transformatorul.In al 3-lea rand, undele electromagnetice se propaga foarte bine in vid. Asa exista radiotelescoape, sonde spatiale (care mai si transmit ceva), sateliti si multe altele.asta chiar era ceva simplu! tocmai acum noi folosim din plin un sateli si eu incercam sa ma gandesc unde se propaga undele electro in vid Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum