Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VTP din MDF de 22

Vizitator jensen

Postări Recomandate

Vizitator jensen

salutare, am ajuns la faza de cutie si am cate intrebari inaite de debitarea materialului:am inteles ca MDF-u e mai bun ca PAl-u, pana aici e ok, domnul VTP spunea ca ar fi buna fata dubla, intrebarea este :e mai bine din MDF de 22 in loc de 18(cu riscul cresterii greutatii binenteles) ?si daca e mai bun MDF de 22 atunci mai are rost sa pun fata dubla?a 2-a intrebare, daca pun material de 22 atunci trebuie sa am in vedere interiorul incintei sa ramana ca in schema ceea ce inseamna ca boxa va fi mai mare in exterior cu 4mm pe fiecare parte, datorita cresterii grosimii mdf-ului?(asa mi se pare logic)-3 placa din mijloc(din interiorul boxei) are rost sa fie de 22 ? influenteaza cu ceva sunetul grosimea ei ?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

2

• Sharky

1

• radue

1

• CBI

1

Top autori în acest subiect

La 8" este suficient din mdf de 18-19mm.Am facut si din pal de 16mm cateva cutii de teste si nu vibreaza nimic.Are peretele ala interior si ranforseaza f bine.Fata ai putea s-o faci din 22 daca ai de gand sa faci lamaje,sa nu slabesti rezistenta,sau sa pui o intaritura ceva mai mare pe interior in dreptul unde dai gaurile,lipite si stranse la prese.Am facut din mdf de 19 si vtp-uri pt 12" si la putere mica n-au nimic.Din pacate la volum mai mare tinde sa se umfle lateralele spre iesirea hornului si sa se umfle putin si in V-u.Oricum nu rezisti in casa la f multi w,ca au spl mare cele profi de fel.La 12" este bun de 22-24,si fata dubla sau intarita.Trebuie sa tii cont si de difuzoare,sunt unele amarate,usurele,lesinate,care nu exercita forte mari de presiune,dar sunt si cele mari,pro,cu sasiu gros ,magneti mari si sunt destul de grele,si forteaza panoul si filetul.La care se mai adauga si kick-ul specific.Dimensiunile interioare cam trebuie sa ramana aceleasi,deci socotesti din nou dimensiunile corespunzatoare.Placile le tai si tu la fel din acelasi material,ca e interior sau capace etc..Cam ce difuri ai in plan sa folosesti?

Link spre comentariu

salutare, am ajuns la faza de cutie si am cate intrebari inaite de debitarea materialului:am inteles ca MDF-u e mai bun ca PAl-u, pana aici e ok, domnul VTP spunea ca ar fi buna fata dubla, intrebarea este :e mai bine din MDF de 22 in loc de 18(cu riscul cresterii greutatii binenteles) ?si daca e mai bun MDF de 22 atunci mai are rost sa pun fata dubla?a 2-a intrebare, daca pun material de 22 atunci trebuie sa am in vedere interiorul incintei sa ramana ca in schema ceea ce inseamna ca boxa va fi mai mare in exterior cu 4mm pe fiecare parte, datorita cresterii grosimii mdf-ului?(asa mi se pare logic)-3 placa din mijloc(din interiorul boxei) are rost sa fie de 22 ? influenteaza cu ceva sunetul grosimea ei ?Daca ai MDF de 22 mm e f. bine!- se pastreaza dimensiunile interioare, deci incinta este mai mare la interior;- peretele din interior se poate face de 18 mm. MDF;- la grosimea asta poti renunta la dublarea fetei. e mai bine daca aliniezi in plan vertical cele doua difuzoare ( nu spui care sunt!)Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator jensen

difuzoarele care le am si intentionez sa le pun in VTP sunt PA800 si PCT 300.- daca tot am material de 22 are ceva daca pun si placa din cutie tot de 22? sa nu ma mai complic sa caut de 18 , condesatoare MKT nu am gasit,am luat bennic sper ca sunt ce-l putin la fel de bune.multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări