Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare shi termeni legatzi de asta

Vizitator groparu

Postări Recomandate

Vizitator groparu

Am shi yo o intrebare:ce-i fratzilor cu atatzia termeni(ex.:SPL, parametrii t/s), parerea mea ca denumirile astea sunt pur-comerciale, dc nu vorbitzi clar de impedantza, de putere, de frecventza de rezonantza, etc. exemplu asta e shi cu puterile date, unii zic PMPO, altzii DIN, etc, ori watt-ul este unul singur(1W=1A*1V pt cei ce nu sh), sau alte chestii cum ca un difuzor cu diagonala de 10 cm are 500 de w, cum mai auzeam pe la tzarani. In fene, cert este ca putzine firme fac difuzoare de calitate, eu numarandu-ma printre fanii Eminence care fac nishte dif. de ramai pa spate dupa ce le auzi, sau P-Audio sau JBL, firme care au experientza serioasa.Pe viitor imi voi lua 2 difuzoare Eminence Delta15 din acelea care chipurile zic ei ar scoate 500 de w, de asta mandoiesc, dar de calitatea lor in nici un caz, dar sunt km scumpe shi momentan nam bani asha multzi shi acum vine intrebarea mea, de difuzoarele Atto ce parere avetzi? Eu am cumparat mai de mult unul pt cineva, shi am profitat de ocazie shi lam testat, shi am ramas km surprins dc poate shi vroiam sa vantreb, daca merita 2 difuzoare atto de 15" care costa km 50 de $ /buc in comparatzie cu un eminence delta15 care e 90 de euro/buc, mam gandit la difuzoarele atto pt ca am nevoie de boxe cat mai rpd shi difuzoare eminece inca numi permit, pt ca ma ocup de sonorizari, pt ca pe viitor imi voi lua shi 2 eminence . Oricum daca imi voi lua aceste 2 atto , mam gandit la o configuratzie pe 2 cai, twetter-ul fiind evident eminence:D din acela pe goarna, de cutiile boxelor nu am probleme, pt ca vor fi din PAL-melaminat de 20 de mm shi mochetate.Asha ca ce sugestii imi datzi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• Sharky

2

• al_ex

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

(ex.:SPL, parametrii t/s), parerea mea ca denumirile astea sunt pur-comerciale

Te inseli, parametrii T/S sunt orice numai comerciali nu. Faptul ca anumite firme ii mai "umfla" nu inseamna ca sunt denumiri comerciale. Cauta pe google dupa "Thiele Small parameters", vei gasi o multime de linkuri. Pe scurt: Vas, Fs, Qes, Qts, Qms.

watt-ul este unul singur(1W=1A*1V pt cei ce nu sh), sau alte chestii cum

De fapt 1A * 1V = 1VA... cel putin in curent alternativ.

de difuzoarele Atto ce parere avetzi?

Gasesti in aria "Difuzoare" mai multe topicuri despre difuzoare Atto.

Asha ca ce sugestii imi datzi?

Invata ce-i cu parametrii T/S si cum se construiesc incintele sau roaga pe altii sa ti le construiasca. La nimereala n-o sa faci nimic bun. Ia-o ca pe un sfat cinstit...

Link spre comentariu

Sa-ti cumperi difuzoare profesionale daca zici ca vrei sa faci sonorizari.Nu fac misto de tine, difuzoarele atto sunt cam chinezesti, iar la sonorizari nu-ti permiti sa mergi cu orice scule (asta daca tii la imagina ta), ai nevoie de boxe de calitate cu o rezerva de putere, pe care sa nu le forjezi de fiecare data.

Link spre comentariu
Vizitator groparu

poai, statzii sa sh ca am shi mixere, nui problema asta, shi de asemenea la calculatu incintelor il am pe tata care e electronist , dar am invatzat shi eu cat de cat, shi la capitolu scule cum tzi se par statzii Crown XLS 402 shi 602 shi mixer behringer UB1222 FX PRO?

Link spre comentariu
Vizitator groparu

Shi cum am spus mai sus, pe viitorul apropiat imi voi lua 2 difuzoare sau 2 boxe Eminence, pt ca Eminence cam bat majoritatea firmelor de profil, oricum, nu cred ca ,pe langa viitoarele eminence shi kenwoodurile pe care le am acum(sunt pe 3 cai cu difuzorul de joase de 12"), ar strica o pereche de boxe calculate shi bene facute cu difuzoare atto, ca acum sa fim sinceri da din toate chinazariile la pretzuri mai mici atto sunt cele mai bune.Ahh shi scuze daca am suparat pe cineva cu primu mesaj, in special pe al_ex, dar eu totushi sunt de parere ca, astea sunt denumiri prea complicate , "umflate" pt comertz, ca la baza lor se afla tot puterea nominala a difuzorului, impedantza sa, frecventza sa de rezonantza, in fene, este posibil shi cum spui tu, nu te contrazic.

Link spre comentariu

Desi nu m-am apucat de mesterit boxe si dinastea numai de 3 ani stiu sigur ca parametrii T-S si SPL stau la baza evaluarii performantelor unui dif+incinta, si nu puterea electrica, aia vorbeste mai mult de cat o sa reziste la abuzuri de natura electrica(adica cat poti sa bagi in ea fara sa ia foc), si in legatura cu Delta 15 alea poti sa bagi cat is ele rms linistit, eminence is difuri serioase...Parametrii T-S (Thielle-Small) au fost "inventati" de cei doi banditi cu acelasi nume din nevoia de a avea un criteriu riguros de evaluare a difuzoarelor, doar stiinta reproduceri cu acuratete a sunetelor tine de stiintele exacte(matematica, fizica..etc) nu de magie neagra si de practici oculte invatate de la adevarata fiica a mamei Omida.Difuzoarele nu sunt un dispozitiv electric ca sa iei in considerare puterea disipata si impedanta, e un sistem electro-mecanic la care mai iei in considerare si masa conului, constanta elastica a suspensiei, cuplajul difului cu aerul, interactiune dintre campul magnetic al bobinei cu cel al magnetului in functie de cursa conului si multi alti factori pe care nu mai are rost sa ii mai insir.Puterea este doar o garantie termica(la firmele serioase, la restul probabil indica primul numar "rotund" de 3-4 cifre care i-a venit in mintea celui care a desenat eticheta) ..adica ei te asigura ca bagi X wati in el si bobina nu o sa ia foc.Ce o sa se intample mecanic cu diful si cum o se realizeze transformarea energiei electrice in unde elastice(sunet) si in caldura poti sa afli numai din parametrii T-S.Si nu stiu de ce ai tu parere ca ar fi comerciali, tot ce e comercial trebuie sa fie usor de inteles pt ca se adreseaza omului de rand caruia nu i poti vorbi de parametrii T-S ca se sperie si o ia la goana. El cauta refugiu in termeni simpli care ii vede pe toate gardurile de genul Watti, bass-reflex, eventual SPL, care sunt importanti, dar nu spun prea multe...Sper ca iti dai seama acum ca analiza unui dif doar prin prisma puterii reprezinta un mod barbar de evaluare care nu ajunge nici pe departe sa modeleze comportamentul real al difuzoarelor.

Link spre comentariu
Vizitator groparu

oricum, sharky, merci de informatzii, mam mai informat, dar oricum, logik ca depinde, shi de masa conului sdhi multe altele shi mai sh ca difuzoarele eminence sunt difuzoare sanatoase shi adevarate, cre caeshti de acord la asta, nu?

Link spre comentariu
Vizitator groparu

Aici ai mare dreptate, ce ma enerveaza la oamenii de rand, ca sunt pacalitzi de "marile" firme cu atatea shi atatea chestii, , firmele astea umfla de 10 sau chiar 100 ori mai mult puterea shi dau nishte frecventza total aberante. Apropo, logik, ca daca mash apuca sa fac 2 incinte, de fapt am mai facut, le calculez totul, numai ca eu nu shtiam la ce se refera T/S, credeam ca ar fi ceva comercial, dar acum mam lamurit, oricum, eu shtiam de toate acele marimi fizice care intra la parametrii T/S dar numai ca ii shtiam in lb romana.Am crezut asta, pt ca tot vad atatea porcarii , cum vedetzi shi voi pe piatza(sunt sigur) gen XHIGHBASS, etc, shi tot felu de chestii deastea.E drept ca sunt catziva termeni care sunt adevaratzi.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Fara suparare... de 100 de ori nu umfla nimeni puterea (si nici de 10 ori...), dacat poate la casetofoanele din plastic ieftin, in nici un caz la boxele de sonorizare...In alta ordine de idei, dace nu stii engleza, e cam greu... :cry: Poate ca ar fi bine, macar pana te pui la punct cu calculele, sa faci apel la vreun mester de boxe, sunt pe aici cativa buni, care din asta traiesc... (nu, nu fac publicitate, nu cunosc personal pe nici unul dintre ei) Iar apoi... nu ai decat sa-i copiezi :wink: si de ce nu :wink: sa ameliorezi (dar... nu-i usor... :wink: )Daca nu te apuci sa le faci concurenta deloiala ci doar sa reproduci PENTRU TINE, nu cred ca risti mare lucru...

Link spre comentariu
Vizitator groparu

nu cred ca mai intzeles, la difuzoarele adevarate nu am pus problema puterii pt ca e adevarata, mam referit la rahaturile astea cares pe piatza, intzelegi, gen domotec, shi mlte altele, shi cu engleza stau f bene, shin fene, il am pe tata pt calculat shi facut boxe ca doar cu asta se ocupa.

Link spre comentariu

Nu te axa strict pe eminence, ca orice firma are modele bune si modele mai rele in comparatie cu altele de la alta firma de aceeasi talie..vezi si tu de banii aia poate gasesti ceva mai bun...sau nu...dar merita sa te interesezi...

Link spre comentariu
Vizitator groparu

Tot respectu pt voi, matzi ajutat f mult, prin raspunsuri, shi nunumai pe forumu asta de difuzoare.Dar yo am ramas impresionat de soundu eminence shi Paudio, care dupa parerea mea sunt printre cei mai tari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări