Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DT-182

vera

Postări Recomandate

Am un DT-182, pe care din greseala l-am cuplat la retea, pe scala R, X200. A iesit fum din R16. Acum functioneaza aiurea.

Va rog, daca are cineva schema aparatului, sau macar stie valoarea R16, sa mi le dea si mie.

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vera

5

• sesebe

2

• draku

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Am rezolvat problema. Erau arse R16=1k5 si R21=900R.

Aparatul masoara acum cu ceva eroare, deoarece nu am avut pt. R21 valoarea de 900 ohmi si am pus 820 ohmi (nu e loc pt R serie sau paralel).

Nelamurirea mea este neconcordanta intre valorile SMD si ce este inscriptionat pe ele (dupa ce cod?):

a-R6=20K (masurata), dar pe ea scrie 300 (aici nu inteleg nimic);

b-R21=900 ohmi (schimbata), iar pe ea scrie 9000 (aici cred ca este 900x10^0);

c-R1=1M (masurata), dar pe ea scrie 1006 (aici daca am 100x10^6=10^8=100M ??).

In ce cod au fost inscriptionate aceste SMD-uri?

Link spre comentariu

@Mircea, am schema ac. aparat cu THT si SMD. In schema THT R6=30 ohmi. In schema SMD R6=20K (eu am masurat 19,97k). Pe rezistenta am vazut, cu lupa, scris 300, dar s-ar putea sa ai dreptate sa fie 30C. Voi desface aparatul si ma voi chiora mai bine.

Pe ambele scheme R21=900 ohmi si este scris 9000.

R1=1M (pe ambele scheme) si este inscriptionat 1006. Ac. rezistenta nu a fost schimbata, este buna, am masurat 1M.

Cand am depanat aparatul, am masurat toate rezistentele, asa descoperind ca si R21 este arsa (arata bine, spre deosebire de R16).

Nedumerirea mea este de ce in ac. aparat, se gasesc componente inscriptionate in coduri diferite. Daca aparatul era facut de "Coop. Avantul Prabusirea" mai intelegeam, dar asa...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, vera a spus:

..........

Nedumerirea mea este de ce in ac. aparat, se gasesc componente inscriptionate in coduri diferite. Daca aparatul era facut de "Coop. Avantul Prabusirea" mai intelegeam, dar asa...

Pt ca nu toate au aceleasi cerinte de precizie si pt ca au fost achizitionate din surse diferite in functie de cerinte si disponibilitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări