Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa ne construim inpreuna un CNC !!!!!!!

mkreszan

Postări Recomandate

Vizitator ionut musat

Imi pare rau ca le-am vandut eu ca aveam dealea mici o gramada. Ti le-as fi dat gratis pentru o dizertatie.Poate cineva cu inima larga sa ati dea 3 motoare ca nu e bai, din astea mici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ranga

11

• mkreszan

8

• Depanatoru

5

• bogdan_

4

Top autori în acest subiect

Multumesc de intentie domnule Musat...daca ar fi magazine de asa ceva in Craiova ma riscam....asa sa fac comanda nu ma bag....poate fac rost de imprimante stricate si scot motorasele din ele....cu toate ca sunt cam mari pt ce imi trebuie mie dar merge....inca odata multam...

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Salutare.Pentru un cnc ce va fi folosit la frezare panouri frontale din materiale moi, plastic,abs,fibra,si eventual aluminiu dar si pentru PCB-uri gaurire nu neaparat si trasee.As vrea sa fac unul cu dimensiunile de lucru cat o coala A4.Ar fi suficient de rezistente ghidaje liniare fi12?Multumesc.

Link spre comentariu

La un router CNC construit de mine aveam pe gantry ghidaje de 16 mm lungi de cca 500 mm. Cand axa Z ajungea pe la mijlocul cursei aparea o flambare de cca 0.5 mm in conditiile in care aza Z nu avea mai mult de 4-5 kg cu tot cu motorul de frezare.In cazul tau cred ca ar fi suficient de groase barele de 16 mm pentru axa mai mica si de 20mm pentru axa mai lunga. Cele de 12 le-ai putea folosi doar la axa verticala, pe care presupun ca nu o vei face cu o cursa prea mare avand in vedere ceea ce vrei sa frezezi.

Link spre comentariu

Totusi de 20 mi se par cam groase (nu ca ar fi ceva rau in asta), pentru dimensiunea de 400mm axa y cred ca e suficient si de 16 pe cand pentru X 300mm cred ca ajunge si de 12 tinand cont ca freza nu o sa fie grea, cred ca undeva la maxim 500g, inca nu stiu...

Link spre comentariu

Nu as folosi de 12 decat daca ar fi sustinute si la mijloc, nu doar in laterale. Daca le ai deja, poti incerca. Dar daca trebuie sa le cumperi nu vei regreta sa alegi unele mai groase, mai ales ca diferenta de pret nu este foarte mare fata de cele de 12mm.Daca nu ai fi pomenit si de prelucrare aluminiu, nu as insista.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări