Blind Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Rezultatele mai mult ca sigur vor fi utile, nu te retrage tocmai acum. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 In curand voi pune si eu poze cu controloreul, macar atat ca inca parte mecanica nu am Azi am fost si am cumparat un calculator p3 la 1G si un monitor de 15" cu touch screen Am luat un calc cu carcasa tower destul de mare ca sa pot inghesui in ea controloerul asta http://www.hi-end.ro/images/Cnc4ax.jpg si un transformator Soft folosit va fi win 2000 + mach 3 Vin poze cum ma apuc de treaba :smt003 PS edit: Habar nu aveti cat ma costat sa-mi dea voie navasta ca sa imi bag gunoaiele in bucatarie... :smt005 Link spre comentariu
mkreszan Postat Decembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Am cateva intrebari pt. mkreszan: 1. Nu m-am hotarat inca daca folosesc curele sau suruburi lungi, asa ca vreau sa te intreb cum ai facut prinderea dintre suruburi si cadru?, din cate reiese sunt "luate" la strung si puse bucse?(eu m-am gandit cu rulmenti) 2. Evident m-am gandit si la un CNC mult mai fiabil, si l-am gandit cu totul altfel, teoretic ar trebui sa aiba tolerante mici dar vom vedea, ceva de genul unui brat care se misca in X-Y ....... Pt asta voi avea nevoie de niste piese frezate la strung, cunosti sau stie cineva vre-un strungar care sa imi faca piesele?? O sa postez si eu pe parcurs starea lucrarii. Bafta si Sarbatori Fericite :yawinkle: Cred ca ar fi mai bine daca ar muta cineva topicul la sectia Automatizari> Scule Automate :yawinkle: 1.Suruburile le-am "luat" la strung si le-am prins in niste bucse de teflon, si cu ajutorul piulitelor autoblocante am eliminat jocul axial. Evident ca este mult mai bine pe rulmenti. 2.Cu bani se face orice, deci se si gaseste un strungar care sa faca treaba. Dar trebuie sa gasesti un strungar care accepta sa stai tot timpul langa el ca altfel nu e sigur ca va face ceea ce vrei tu. Pentru ei solutia finala este ciocanul. Eu in Arad cunosc asemena strungari. Link spre comentariu
mkreszan Postat Decembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Haideti sa ne unim toti ideile si sa facem un proiect unic. Apoi sa gasim si modalitatea de realizare practica. X gaseste strungarul, Y face rost de ghidajeiar Z le asambleaza. (A nu se confunda cu axele X, Y,Z :smt003 ) Link spre comentariu
ranga Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 Haideti sa ne unim toti ideile si sa facem un proiect unic. Apoi sa gasim si modalitatea de realizare practica. X gaseste strungarul, Y face rost de ghidajeiar Z le asambleaza. (A nu se confunda cu axele X, Y,Z :smt003 )aaa... nu cred ca ideea asta o sa prinda. Poate doar sa va gasiti cativa pentru a imparti cheltuielile. Update, am pus motorasele pe masina :supz: :supz: ! Am fol mpp recuperate din imprimante de 0.2 Nm de 7.5grade/step. sambata asta o sa cumpar controlerul de la Vasile si o sa-i fac o proba (sper sa nu-l scumpeasca :smt005). Nu am inca fotografii ptr ca masina nu mai este la mine acasa. O sa ajunga pana miercuri si o sa pun poze atunci. Munca naibii zau asa. :smt005 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 eu cred ca nu iti sunt bune motoarele de 7 grade, nu o sa ai precizie. Nu scumpesc controlerul pentru ca e un potential client la orizont numai saptamana trecuta am dat 4 bucati :smt003 Link spre comentariu
ranga Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 Asa am zis si eu, pana cand inginerul cu care lucrez mi-a dat in cap cu niste calcule/simulari in cosmos si alte lucruri pe care nu le-am inteles pe deplin! :axe: pe larg :7.5 grade pe pas=> 48 de pasi pe rotatie.1 rotatie = avans de 1mm.rezulta o rezolutie de 1/48 mm adica 0.0208(3) !cum pe mine ma intereseaza o rezolutie de 0.1 mm si o abatere mai mica de 0.02 ... se pare ca ma incadrez.ca sa ma mut la pozitia (x=0,y=1.1) fac 53 pasi. asta inseamna ca voi fi la pozitia (x=0,y=1.1041(6)) abaterea fiind de 0.0041(6)mm! la asta se mai adauga si joc si restul si ajung pe la aproximativ 0.02 mm. Pentru mine este suficient. Link spre comentariu
SirRoger Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Ca sa nu mai deschid un nou topic....Ce reprezinta reperul acela ascutit din dreapta microfrezei? Link spre comentariu
SirRoger Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 E posibil sa fie o scula aschietoare nerotitoare pe care o foloseste la gravare? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 9, 2009 Administratori Partajează Postat Iunie 9, 2009 eu cred ca e pentru taiat autocolant Link spre comentariu
SirRoger Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 eu cred ca e pentru taiat autocolantAha...la asta nu m-am gandit... Link spre comentariu
Vizitator robertcristian Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 eu am luat un proxxon m70 (dezamagit complet de performante mai ales ca pe verticala treb montata contragreutate sa poti ridica capatul de frezat, plus ca piulita este din plastic la toate axele, credeam ca e bronz) deci nu va aruncati la proxxon.NU este "lasata" fiind noua se deplaseaza extrem de greu pe axe, mai bine de acei bani incropeam eu "ceva". plus ca sup de lucru e mica.Nici nu ma mai stresez sa fac placile adaptoare.... o sa incerc cu ghidajele pt mobila sau cornier aluminiu cu rulmenti, cred ca e mai bine si o sa am aceleasi tolerante ramane de vazut... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 17, 2010 Administratori Partajează Postat Martie 17, 2010 plus ca piulita este din plastic la toate axeledepinde ce fel de plastic, este plastic care rezista mult mai bine la uzura si frecari ca bronzul Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 Pentru cei din prahova pot sa va ajut cu relatii la o masina in coordonate, pentru cine are piese de facut. Eu va duca la perosoana respectiva retul negociati voi. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Se pot folosii motorasele de hdd ca motoare pas cu pas....vreau sa fac unul in miniatura pentru dizertatie si nu prea am bani sa cumpar motoare pas cu pas nici macar dinalea mici de tot...respect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum