mkreszan Postat Noiembrie 21, 2007 Partajează Postat Noiembrie 21, 2007 Deschid acest topic in speranta ca mai sunt oameni interesati sa-si construiasca o masina CNC in 3 sau 4 axe. Daca ne unim fortele sunt convins ca vom reusi. Avand in vedere ca sunt destule elemente la o astfel de masina, propun ca fiecare din cei interesati sa se ocupe de o anumita parte; de ex: sasiu, partea electronica, elementele de ghidaj, elementele de deplasare, motoare, etc. Astept propunerile voastre. Link spre comentariu
ranga Postat Noiembrie 22, 2007 Partajează Postat Noiembrie 22, 2007 In luna martie voi achizitiona o freza. Minifreza, de birou (45 kg).O sa-i caut un sistem CNC. Daca pana atunci nu gasiti pe ce sa-l montati... imi ofer spre teste freza. Link spre comentariu
mkreszan Postat Noiembrie 22, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2007 In luna martie voi achizitiona o freza. Minifreza, de birou (45 kg).O sa-i caut un sistem CNC. Daca pana atunci nu gasiti pe ce sa-l montati... imi ofer spre teste freza.Intentia mea este sa construim toata masina inclusiv partea mecanica. Dar te asteptam in hora, fiecare idee conteaza. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Ar fi interesant de construit asa ceva , mai sunt topicuri despre asta dar se pare ca rezultatele concrete sunt putine.Pot sa ma ocup de partea electronica , inclusiv proiectare si realizare cablaje. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Dacă aveam calculator aş fi putut ajuta la partea de proiectare mecanică. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 mda, si eu am in plan asa ceva...din pacate imi lipsesc acele elemente pe care aluneca masa, rulmenti liniari mi se par ca le zice. in fine, uite o idee de constructie simpla aici http://www.instructables.com/id/Easy-to ... g-Machine/ Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 din pacate imi lipsesc acele elemente pe care aluneca masa, rulmenti liniari mi se par ca le zice.Nu e nevoie. O pot adapta pentru rulmenţi obişnuiţi, dar trebuie să fie de precizie şi costă. Mai ales că sînt şi greu de găsit. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 da, bun, stiu. e simplu teoretic. si eu vreau sa o fac tot pe rulmenti, principiu sa am ca un carucior care aluneca pe rulmenti. dar apare problema de joc pe o directie perpendiculara pe cea pe care se misca. asa ca incerc sa fac inca un sistem care sa asigure ca nu se misca si asa. problema e ca daca per total calbaju(presupun ca pt ast il vei folosi) nu va fi perfect plan, chiar si 0,1 mm sunt deajuns ca sa nu il poti freza cum trebuie. eu unul vreau sa dau doar gaurile cu masina... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 Si pentru gauri conteaza 0,1mm , daca cablajul e complex. E nevoie de cineva care lucreaza curent cu mecanisme fine , ca asa la nivel de idei toata lumea se cam pricepe :smt003 Link spre comentariu
ranga Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Si pentru gauri conteaza 0,1mm , daca cablajul e complex. E nevoie de cineva care lucreaza curent cu mecanisme fine , ca asa la nivel de idei toata lumea se cam pricepe :smt003Pai ... am sarit peste nivelul de idee.Mi-am achizitionat deja niste ghidje patrate din otel, si niste suruburi fara sfarsit (2 x 1m). Saptamana viitoare achizitionez inca o parte din piese .Vreau sa fac o masinuta care sa dea gurile in cablaje (Am obserat ca s-a mai incercat cu un topic lucrul acesta, insa prefer sa postez aici).O sa fac constructia mecanica si apoi o sa am cu adevarat probleme! La cea de imbinare mecanico-electronico-software !!! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 eu tot pentru gaurit cablaje vreau....spune-mi si mie te rog, ce fel de ghidaje ai gasit si de unde?eu asta caut in principiu, dar nam reusit sa gasesc. eventual un magazin sau site ceva...si daca poti sa pui si o poza.. :prayer: Multumesc.Iar la partea de electronica si soft colaboram daca vrei, eu in principiu cred ca voi folosit Mach 3. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Pai ... am sarit peste nivelul de idee. Mi-am achizitionat deja niste ghidje patrate din otel, si niste suruburi fara sfarsit (2 x 1m). Saptamana viitoare achizitionez inca o parte din piese . Vreau sa fac o masinuta care sa dea gurile in cablaje (Am obserat ca s-a mai incercat cu un topic lucrul acesta, insa prefer sa postez aici). O sa fac constructia mecanica si apoi o sa am cu adevarat probleme! La cea de imbinare mecanico-electronico-software !!!Si ce precizie ar avea mecanismul ( fara partea electronica ) ? Cred ca ati calculat macar aproximativ. Link spre comentariu
ranga Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Pai eu sper la o precizie de 0.1 mm cu o abatere de maxim 0.02, in planul ox-oy. pe axa z o sa pun deocamdata doar un controler de tipul on/of (gaureste/scoate) cu arc!Astea ar fi nevoile mele. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 Mi-am achizitionat deja niste ghidje patrate din otel, si niste suruburi fara sfarsit (2 x 1m)Spune-mi si mie, te rog, ce fel de ghidaje ai luat si de unde...si eu caut, dar nam gasit nimic bun pana acum... Link spre comentariu
ranga Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 Am luat ghidaje din teava patrata de otel, platband din otel pentru a confectiona alunecatorii, tije filetate din otel. Le-am cumparat de la Mr. Bricolaj de pe Mihai Bravu, din zona dristor. Pretul destul de ridicat dar pana mea.... in alta parte nu gasesti deschis la ora aia... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum