Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ordonarea rezistoarelor

fritz_vali

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fritz_vali

5

• grosu99

5

• BRANCA

3

• icar

3

Top autori în acest subiect

La 04.06.2022 la 20:06, grosu99 a spus:

,1k-10k

@grosu99, intre 1k si 10k ai valorile:1, 1,1, 1,2, 1,3, 1,5, 1,6, 1,8, 2, 2,4, 2,7, 3,... 7,5, 8,2, 9,1. Numai câte doua din fiecare sa fie, ai ce cauta dupa o valoare!

Link spre comentariu

Ohooo, dar multe comentarii pe aici. 

La 05.06.2022 la 20:45, adydep a spus:

Mai există un topic legat de organ-izare ,ar trebuii măritat cu acesta,sau poate o uniune consensuală:

Pai nu m-as supara chiar deloc @adydep, doar ca nu stiu daca se poate. Am organizat pana la urma rezistoarele. Insa dupa o cautare prin alte sertare am observat ca nu aveam prea multe. (in afara de alte seturi cumparate) Daca nu le ordonam aproape sigur ajungeau la gunoi. 

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu
Acum 24 minute, icar a spus:

@grosu99, intre 1k si 10k ai valorile:1, 1,1, 1,2, 1,3, 1,5, 1,6, 1,8, 2, 2,4, 2,7, 3,... 7,5, 8,2, 9,1. Numai câte doua din fiecare sa fie, ai ce cauta dupa o valoare!

Eu am avut 4 sertare asa ca.....

Link spre comentariu
Acum 17 ore, icar a spus:

intre 1k si 10k ai valorile:1, 1,1, 1,2, 1,3, 1,5, 1,6, 1,8, 2, 2,4, 2,7, 3,... 7,5, 8,2, 9,1. Numai câte doua din fiecare sa fie, ai ce cauta dupa o valoare!

Cred ca m-am exprimat gresit. Ideea era ca daca pui in aceelasi loc valorile de la 1 la 10 kiloohm, ai ce cauta dupa o valoare de 3k,  sa zicem. Asa, puse separat, pe caprarii, te duci direct la plicul (in cazul meu au fost plicuri) cu 3K.

Link spre comentariu

Pai RPM-uri am trei cutii de pantofi,si le-am taiat la 1 cm picioarele ...as fi inebunit sa le pun in pliculete.Fiecare cum crede de cuviinta .

Link spre comentariu

M-am tot gândit dacă să arăt dovada sau nu cu ordonarea câtorva rezistoare. Eh, am zis ca să arăt. Mă așteptasem să am mai multe dar, asta e. Sunt sigur ca unii nu s-ar fi miscat din loc pentru o grămadă așa de mică de rezistoare. Vă rog nu râdeți. :rade: Clipul este cel de jos: 

Link spre comentariu

Cel mai putin loc il ocupa pungile cu fermoar.Puse in cutii mari de plastic sunt f bine organizate. Ce umplu casa de rafturi,raftulete si alte cele ?! O iei razna pina le organizezi si vine matza pe masa,le da jos sa vada cum fac poc...mai sunt aia cu clasoarele de prin targuri...ma seaca ! :nerv

Link spre comentariu

E fain pe verticală,dar total neeconomic şi "mâncător" de spaţiu.Cel mai bine,cum s-a punctat,e în pungi puse în cutii de pantofi sau sertare.

Link spre comentariu

Ca hobbyst cel mai bine este să fie magazinul aproape și să nu ai stoc. Cumperi exact ce și cât ai nevoie. 

Eram la un magazin de pe Maica Domnului în perioada pandemiei și vine un tip care comandă vreo 10 rezistoare. De 1k țin minte că a zis 3 buc, celelalte valori câte o bucată. Regula era două persoane în magazin, eu fiind la cealaltă vânzătoare. M-a pufnit rasul și, după ce tipul plătește vreo 3 lei și pleacă, vânzătoarea zice: este un vecin dintr-un bloc din zona. Asa cumpăra de câțiva ani. 

Link spre comentariu

Câţi pot avea norocul să aibă un magazin de piese aproape ? Sau măcar să fie aproape de un oraş cu astfel de magazin....

Sunt pe net seturi de rezistori şi condensatori aranjate după valori standard.Atât THT cât şi SMD.Sunt cea mai convenabilă variantă...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări