Florin8 Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Bună ziua Bolboroseste chiuveta uneori când o folosesc eu, dar și vecinii de deasupra. Când este activitate mare la etajele superioare bolboroseste neîncetat. Locuiesc la etajul 1, la parter sunt magazine și depozite. Vecinul de la etajul 2 are scurgerea în fluviala. Nu știu de ce a făcut asta,am înțeles ca nu are voie,dar nu l-am reclamat pentru ca suntem vecini și oricum a devenit violent, agresiv doar când i-am atras atenția ca ma deranjează cu zgomote noaptea și m-a amenințat. La etajul 4 a schimbat țeava dar nu știu dacă a respectat planul blocului. A fost un incident neplăcut anul trecut. Mirosea a mucegai de mult timp în dormitor, a început să se încălzească întrerupătorul de lumina apoi a curs apa pe peretele din dormitor din întrerupător. Nu s-a ars instalația electrică. A curs pe peretele din hol și bucătărie de la țeava de scurgere din nișa de la bucătărie. Instalatorul a spus ca de la o mufa de la etajul 3,dar datorita unui cot de la mine din construcție care s-a înfundat cu mizerie. La etajul 3 i-a venit apa în chiuveta. Cel de la 2 are scurgerea în fluviala. Doar eu am fost afectat. Vecina de la 3 nu a reparat mufa,nu a vrut sa spargă deoarece instalatorul a spus ca nu vor mai fi probleme dacă desființez eu acel cot din construcție unde se înfunda. Nu știu dacă acest incident sau acel cot pe care l-am lăsat în pace deocamdată creaza această problemă. Când a fost inundatia a băgat șarpele de la etajul 3 până în cot,iar recent a băgat de la mine în jos de a ajuns în principală pentru ca m-am plâns de bolboroseala. A spus ca nu sunt probleme cu infundarea ca a dus totul,dacă era ceva ,în principală. Dar problema persista și e foarte enervanta. Ce anume ar putea fi și ce pot face? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Trebuie curăţată bine toată coloana de scurgere a chiuvetelor, începând de jos până la ultimul etaj, începând de la subsol.Degeaba o desfunzi doar la un etaj dacă la subsol e un cot parţial înfundat de mizerie.Instalatorul trebuie să se asigure că la subsol nu există porţiuni de canalizare cu ,,burtă,, în care apa bălteşte în loc să se scurgă complet gravitaţional.Câtă vreme unor locatari de la etaje superioare le-a ieşit apa în chiuvete, iar la parter nu s-a întâmplat asta, problema a fost undeva în coturile lor.Dacă se înfunda prima dată jos, primii afectaţi erau parterul şi primul etaj, fiindcă toată mizeria ieşea la ei... Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Acum 1 oră, Florin8 a spus: Bolboroseste chiuveta uneori când o folosesc eu, Coloana de aerisire, de la ultimul etaj, e infundata. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Foarte posibil, mai ales dacă ultimul locatar a făcut renovări de capul lui şi a astupat aerisirea... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 E o varianta si colmatarea cu grasimi a tevii de scurgere, dar mai e o posibilitate. Acum gospodinele au la indemana fel de fel de smacuri pt spalat vase. Cele mai multe ca sa nu spun toate, spumeaza de numai. Smacurile, nu gospodinele. Din comoditate se foloseste detergent in exces, se aduna apa in chiuveta, se spala vasele, pe urma se da drumul la apa cu detergent pe teava, care se transforma in spuma. Imediat se trece la clatire. Daca teava se umple cu spuma densa, asta temporar se comporta ca un dop, si ce vine de sus de la clatire, disloca aerul si il impinge unde e mai liber, adica in sifoanele de deasupra zonei infundate cu spuma, si apare borboroseala. Trebuie urmarit, daca orele sunt aceleasi cam in fiecare zi, poate fi si asta o explicatie. Nu prea ai remediu, decat sa arunci detergentul buclucas din bucataria cu pricina. Fara pretentia ca am nimerit-o, merita verificat, e din caz real, nu din auzite. PS- nu ai nici o treaba cu separatia vecinului. Tevile sunt separate, deci nu el e cauza. El acum e echivalentul unui vecin care nu e niciodata in bucatarie...nu te ajuta, nu te incurca. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Daca vecinul de la 2 evacueaza in pluviala, si pluviala nu "respira" bine (adica nu ia suficient aer pe sus) apoi bolboroseala e normala (in fine, nu e normal sa apara, dar apare). Oricum, bolboroseala ar trebui sa auzi si cand ploua tare. Instalatia de la pluviala are hibele ei, dupa cum zic. Link spre comentariu
Florin8 Postat Iunie 2, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2022 Acum 1 oră, validae a spus: Foarte posibil, mai ales dacă ultimul locatar a făcut renovări de capul lui şi a astupat aerisirea... Are voie sa facă asta? Legal,ma refer. Nu se lasă cu amenda? Chiar și dacă ar fi așa nu cred că m-as apuca sa ii reclam. 1 oră în urmă, doru3160 a spus: E o varianta si colmatarea cu grasimi a tevii de scurgere, dar mai e o posibilitate. Acum gospodinele au la indemana fel de fel de smacuri pt spalat vase. Cele mai multe ca sa nu spun toate, spumeaza de numai. Smacurile, nu gospodinele. Din comoditate se foloseste detergent in exces, se aduna apa in chiuveta, se spala vasele, pe urma se da drumul la apa cu detergent pe teava, care se transforma in spuma. Imediat se trece la clatire. Daca teava se umple cu spuma densa, asta temporar se comporta ca un dop, si ce vine de sus de la clatire, disloca aerul si il impinge unde e mai liber, adica in sifoanele de deasupra zonei infundate cu spuma, si apare borboroseala. Trebuie urmarit, daca orele sunt aceleasi cam in fiecare zi, poate fi si asta o explicatie. Nu prea ai remediu, decat sa arunci detergentul buclucas din bucataria cu pricina. Fara pretentia ca am nimerit-o, merita verificat, e din caz real, nu din auzite. PS- nu ai nici o treaba cu separatia vecinului. Tevile sunt separate, deci nu el e cauza. El acum e echivalentul unui vecin care nu e niciodata in bucatarie...nu te ajuta, nu te incurca. Sa știi ca ai dreptate. În general sunt cam aceleași ore din zi.Dupa amiaza când vin ei acasă de la serviciu și seara târziu. Si în preajma sărbătorilor masiv: adică luna decembrie, ianuarie plus săptămâna de dinainte și după Paște. Deci când se folosește foarte mult și des. Atunci e mult mai rău. Dar nu numai. Cam tot timpul. Acum 35 minute, Mircea a spus: Daca vecinul de la 2 evacueaza in pluviala, si pluviala nu "respira" bine (adica nu ia suficient aer pe sus) apoi bolboroseala e normala (in fine, nu e normal sa apara, dar apare). Oricum, bolboroseala ar trebui sa auzi si cand ploua tare. Instalatia de la pluviala are hibele ei, dupa cum zic. Nu am observat sa aibă legatura cu momentul în care ploua tare,dar o sa mai urmăresc. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Dacă cineva modifică instalaţiile sau părţi de rezistenţă ale blocului şi e reclamat de vecini, plăteşte şi o amendă şi trebuie să restaureze pe banii lui ce a afectat... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Teoretic. Practic ii doare pe toti la basca. Nu pateste nimeni nimic pana nu se darama blocul. Link spre comentariu
Florin8 Postat Iunie 3, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2022 Am uitat sa menționez ceva: vecina de la 4 a făcut golirea mașinii de spălat rufe în țeava de scurgere de la bucătărie. Nu știu dacă afectează și asta. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 Nu ar trebui să afecteze asta cu nimic, maşina de spălat goleşte intermitent ,,în şuturi,, apa şi nu suprasolicită conducta... ,,Bolborositul,, apei în chiuvete e cauzat de înfundarea conductelor principale de scurgere, care nu mai pot prelua debite mari... Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 Masinile de spalat mai noi au debit mare la refulare, mai ales scurgerea de la bucatarie la blocuri e mica, plus ca sunt depuneri de grasimi la pretii conductelor. Suplimentar pot aparea mici bulgarasi de detergent solid care se aglomereaza pe conducte. Din proiectare nu a fost prevazuta scurgerea de la bucatarie sa preia debitul masinii de spalat (ma refer la blocurile mai vechi, dar cred ca si la cele noi se face la fel). Parerea mea este sa-ti montezi o clapeta /robinet antiretur si sa fii cu urechea pe teava, e posibil sa-ti refuleze in chiuveta. Link spre comentariu
asterix196803 Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 ,Trebuie curăţată bine toată coloana de scurgere a chiuvetelor, începând de jos până la ultimul etaj, începând de la subsol.Degeaba o desfunzi doar la un etaj dacă la subsol e un cot parţial înfundat de mizerie.Instalatorul trebuie să se asigure că la subsol nu există porţiuni de canalizare cu ,,burtă,, în care apa bălteşte în loc să se scurgă complet gravitaţional.Câtă vreme unor locatari de la etaje superioare le-a ieşit apa în chiuvete, iar la parter nu s-a întâmplat asta, problema a fost undeva în coturile lor.Dacă se înfunda prima dată jos, primii afectaţi erau parterul şi primul etaj, fiindcă toată mizeria ieşea la ei... " (validae) De citeva zile tot cauta rezolvari pe diverse forumuri https://forum.softpedia.com/topic/1213140-bolboroseste-chiuveta-bucatarie/#entry29091819 .......dar cel mai sigur cauta un instalator cu experienta si vezi ce trebuie remediat.... (verifica instalatia din casa si undeva la subsol in cazul daca nu este inundat si canalizarea blocului este cu probleme !!) Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 De regula principala de la bucătărie are 50mm diametru. Suficient sa preia debitul chiar dacă ar fi de la 8...10 nivele. Depuneri pe țeavă verticala nu ai sa vezi prea curând. Trebuie văzut în subsol ce traseu are pana întra în 110. Dacă nu are suficienta panta, atunci poate apare depunerea de materii ca o gelatina pe pereții țevii, dar dacă are panta suficientă, nici aici nu o sa ai depuneri. Acum, spre deosebire de trecut, sunt detergenți puternici care dizolva bine grăsimile, evitându-se astfel depunerile. Cu spuma e alta treabă, și m-am confruntat și eu cu asa ceva. Nu prea ai remediu decât clapeta de sens, dar având în vedere ce curge pe acolo, ai toate șansele sa-ți faci singur probleme. Dacă nu refulează în chiuvetă și e doar zgomotul, eu zic ca ar trebui să-l ignori după ce te convingi ca nu e ceva mai grav. Vad ca încerci sa găsești acarul păun...nu e nimeni vinovat de la etajele superioare, asta e instalația. Dacă nu te împaci cu ideea asta, fă-ți separație de coloana blocului și du-te cu țeavă proprie pana în subsol. Nu ma întreba cum, pt ca daca nu știi, mai bine cheamă un instalator. Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 Acum 2 ore, validae a spus: ,,Bolborositul,, apei în chiuvete e cauzat de înfundarea conductelor principale de scurgere, care nu mai pot prelua debite mari... Bolborositul e cauzat de infundarea aerisirii. In coloana nu patrunde aer pe unde trebuie (pe la capatul superior) ci prin sifoane. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum