Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanari TV-LED miticamy

dumitrumy

Postări Recomandate

E un client vechi care nu stia ca nu depanez tv LCD. Am pus intrebarea aici ca sa stie totusi omul ce il asteapta daca se duce pe undeva. Dupa ce i-am dat o copie dupa raspunsul de pe forum a mai dat detalii: prima lentila a cazut la 2 ani dupa cumparare si apoi treptat cate una-doua.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu trebuiau puse înapoi lentilele,ci schimbate baretele.

Când cad lentilele ledurile/baretele sunt ”coapte”.

De ce apar pete?Pentru că nu a reușit să le centreze bine.

Ca să le centreze bine trebuia să alimenteze baretele cu un curent redus cât să se vadă ledul și să-l poată privi fără să-l orbească,apoi să vină cu lentila în așa fel încât punctul luminos să vină în centrul ei.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Sunt si ledurile la care sa incins si sa dus stratul de deasupra si ele lumineaza mai puternic , am avut si eu unul asa si iam pus inapoi lentilele centrate bine, dar tot cu pete erau din cauza ledurilor, am facut asta pentru ca clientul nu avea la ce se uita pana veneau baretele ca era cu precomanda si a durat doua saptamani

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Am vrut sa-l ajut ca este foarte insistent, am sunat data trecuta la 3 depanatori din BUC/ google dar niciunul nu a dorit sa se bage motivand ca nu au barete pt acest model. Nu cunosc depanatorul care l-a primit, m-au pus doar pe speaker sa aud discutia dintre ei. Depanatorul mi-a spus insa varianta lui, el banuieste deteriorarea unei folii. Nu mi-am permis sa-l intreb daca are cont pe forum si nici nu am tel. lui.

dep-tv.jpg

Link spre comentariu

oricat de laudarosi sant unii,,difuzoarele,, nu le mai poti pune cum au fost,si aici ma refer la punerea la månå fara echipament dedicat,mai ales la cele mari precum lg

o metoda ce mi.a dat rezultate de 2 ori,a fost lipirea pe centrul la ,,difuzorului,,(lupå,lentila) la suprafata a unui cerculet de folie aluminiu de cca 3-5mm latime,exista banda in comert destul de subtire ,cum e folia de aluminiu bucatarie doar ca e lata de cca 5cm,si e adeziva pe una din parti,banda e la rola precum sotchiul lat ,taierea benzii o fac cu un element antena telescopica tv(cum cele de la radio) am cumparat dintr.un magazin uz-caznic,gen fierarie..,unde au de toate .vopsea,pensule,sobe,banda,furtun,suruburi,ceasuri butelie,saci........

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

...eu schimb led-uri de aprox.5/6 ani la tv-uri si cred ca s-au adunat cateva sute, nu-mi amintesc sa pun barete noi la mai mult de 20 (televizoare). La inceput am dat-o si eu in bara, mai ales la LG-uri (cele cu lentile mari), dar cu timpul mi-am dat seama ca lentila trebuie centrata exact pe centrul ledului si asta o fac privind de sus. Odata ce se modifica pozitia ledului, trebuie adusa lentila pe centrul lui si privind de sus, se poate centra fara prea mare greutate. Este adevarat ca nu este acelasi lucru ca la o bareta noua, dar rezultatul este unul ok, nu apar pete suparatoare pe imagine. 

Ca adeziv eu folosesc " Plastic Adezive " de Bison, cred ca ar fi loc si de ceva mai bun, dar nu am riscat !!! Voi ce adeziv folositi ???

Link spre comentariu

Y7000 , B7000 , T7000 dintre toate cel mai bun este Y7000 , mai este si adezivul cu intarire ultraviolet la care se intareste daca dai cu lumina ultraviolet peste lentila si nu mai astepti asa mult sa se intareasca

Link spre comentariu

Ok, mulțumesc ! Într-un târziu l-am găsit și eu pe powerlaptop.ro, dar am văzut că rezistă la max.90grade, cel de la bison rezistă până la 100grade. Dacă ziceți că e ok asta, o sa fac comanda și o să-l testez și eu !

Link spre comentariu
Acum 37 minute, cornel1962 a spus:

Ok, mulțumesc ! Într-un târziu l-am găsit și eu pe powerlaptop.ro, dar am văzut că rezistă la max.90grade, cel de la bison rezistă până la 100grade. Dacă ziceți că e ok asta, o sa fac comanda și o să-l testez și eu !

Ce ledurile se incalzesc peste 90grade 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, cornel1962 a spus:

De cel cu uscare UV m-am ferit , este mai incomod

Gresit! Este cel mai bun din absolut toate punctele de vedere,comoditate,rezistenta,rapiditate,usurinta la centrare...tot ce vrei...b7000,8000,Y,Z samd,am folosit si mereu s-au intors cu lupe cazute

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări