Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatii Osciloscop IEMI E0102M

pluto04

Postări Recomandate

Am primit cadou un osciloscop IEMI E0102M defect, cu probleme dubioase, considerand ca este si varianta M, dupa spusele unui amic "merge pe rugaciuni si sperante". 

Tin sa spun ca este primul proiect de genul si consider ca o sa invat destul de mult din el chiar daca nu il pot pune pe picioare

L-am desfacut fiind surprins cat de goala este placa cu foarte multe improvizatii si cat de oribil arata sistemul de comutatoare, sursa nici nu merita mentionata la ce jungla de cabluri si piese dublate pentru valori lipsa. 

Problema este ca, amplificatorul Y este varza, in modul in care si sincronizarea nu declanseaza cand trebuie si am si suspiciuni la baza de timp. 

Voi incerca cat de mult posibil sa documentez video reparatia si procesul. 

Dotarile mele includ:

Multimetru, Un alt IEMI E0102 (de data asta cel mai bun, vechi) semi-functional, sursa variabila si chestiile mici

Intrebarile mele acum sunt :

-La aplicarea unui semnal pe condensatorul de intrare (in spatele mufei deoarece acea este defecta) nu afiseaza nimic, celula de atenuare nu pare sa fi fost atinsa insa zona cu tranzistorii din amplificator este foarte FOARTE incinsa. Cauze posibile? 

-Aparatul nu declanseaza ocazional si este foarte instabil in cea ce consta sincronizarea (posibila cauza amplificatorul Y defect). Posibile solutii? 

Sunt dispus sa ofer oricata informatie pot, nu stiu exact ce trebuie sa ofer. 

Nu stiu inca sa atasez fotografii, o sa incerc.... 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pluto04

2

• Kosmin

1

• doru3160

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.

Reveniţi pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu
Acum 19 ore, pluto04 a spus:

L-am desfacut fiind surprins cat de goala este placa cu foarte multe improvizatii si cat de oribil arata sistemul de comutatoare, sursa nici nu merita mentionata la ce jungla de cabluri si piese dublate pentru valori lipsa. 

Mie daca mi-ar produce atata greata un aparat, nici nu m-as gandi sa pierd vremea cu depanarea lui.

Link spre comentariu

Subscriu la ce spune dl. Doru. @pluto04 ... ai olx la dispozitie, sunt atatea osciloscoape acolo sau pe ebay etc.

Dar daca insisti sa il repari: incepi cu lecturarea manualul de service (se gaseste pe forum plus vreo 2-3 subiecte similare), apoi cu sursa de alimentare si pe urma etajele 'suspecte' ... polarizari, consum de curent etc.

E bine ca ai altul functional, te poti ajuta cu el in procesul depanarii daca vrei sa 'urmaresti' vreun semnal aplicat intrarii Y sau eu stiu ce.

La fel poti masura si in cel functional polarizarile etajelor de deflexie daca sunt asemanatoare etc.

Ar trebui sa ai in vedere ca electroliticii fabricati in urma cu 30-40 de ani nu mai sunt in cea mai buna forma si trebuiesc verificati macar, daca nu chiar inlocuiti toti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări