Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino + DOG display 128x64

djlove

Postări Recomandate

Am înțeles treaba cu 3 sau 7 acolo, și am testat, ce pui acolo face o multiplicare, dacă pun 0 am o singura linie, dacă pun 1 am 2 linii, dacă pun 3 am 4 linii și asa mai deoparte... Uite ce iese cu 

DOG.rectangle(0, 0, 61, 0x07, 0x81)

https://postimg.cc/7fLXtrrw

Linia e pana la coloana 61 cat am setat

O sa ma apuc sa studiez libraria sugerata de tine si sa vad cum o pot implementa in programul meu

Editat de djlove
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

11

• nico_2010

6

• cimitavita

1

Nu se multiplica nimic, doar reproduce acelasi "pattern" pe fiecare pagina din cele 8 disponibile. Se pare ca paginatia este de sus in jos. In alta ordine de idei, libraria este prost gandita iar functia de "desenare" a unui dreptunghi nu functioneaza asa cum ar trebui si nici n-o s-o faca vreodata. Poti incerca libraria din link sau, si mai bine, U8glib sau u8g2 care ar fi mai de actualitate.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, djlove a spus:

OK, multumesc frumos pentru ajutor, imi fac putin timp si incerc cu alta din cele mentionate de tine

Toate cele3 librarii au implementat driverul pentru chipul ST7565R.

Un exemplu de initiere a display-ului ar putea fi asta, pentru U8glib:

U8GLIB_DOGM128 u8g(12, 6, 11, 10, 13);   // C++/Arduino: (sck, mosi, cs, a0 [, reset])
U8GLIB_DOGM128_2X u8g(12, 6, 11, 10,13);   // SPI Com: SCK = 13, MOSI = 11, CS = 10, A0 = 9

L.E.: Fiecare din ultimele doua librarii beneficiaza de un listing de fonturi impresionant, dar mancator de memorie.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, djlove a spus:

OK, multumesc frumos pentru ajutor, imi fac putin timp si incerc cu alta din cele mentionate de tine

Si inca o librarie care contine si functia corecta de desenare a unui dreptunghi:

https://github.com/generationmake/DogGraphicDisplay

Sper sa functioneze asa cum iti doresti.

Si un generator de fonturi:

https://github.com/generationmake/freetypeconverter

Link spre comentariu

Multumesc inca o data

Am incercat putin sa inteleg varianta u8g2, si am reusit sa scriu cu ea pe display, dar la incarcare imi spune ca foloseste peste 60% din memorie.

Am descarcat acum /DogGraphicDisplay si pare ca are potential, ocupa putin si exemplele fac ceea ce nu aveam libraria veche, DAR.... nu are decat un singur font, pot adauga cumva fonturile care existau in libraria veche? daca da, cum as putea face asta corect, le-am copiat in folderul cu proiectul

Editat de djlove
Link spre comentariu

Posteaza codul utlizat (in varianta u8g2) care a facut sa ajungi la 60% memorie.
Poate sunt incarcate prea multe fonturi de care poate nu ai nevoie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări