Ovidanie Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Arata in halul asta dar totusi, pe catometru, este OK. Este vorba de un PL500. Despre ce fenomen este vorba? Parca s-a mai discutat pe forum, va rog un link. Mai avea un colier metalic pe exteriorul tubului, ce rol are acel colier? Avea si urma de cositorire, probabil colierul a fost conectat la masa montajului. Link spre comentariu
icar Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Colierul, din ce tin minte, era un inel de garda, legat la masa. Link spre comentariu
SorinC Postat Mai 29, 2022 Partajează Postat Mai 29, 2022 (editat) In legatura cu existenta inelului exterior,iata traducerea unei explicatii oferite de Wolfgang Scharschmidt,inginer care a lucrat la Philips/Valvo in Hamburg: "Dupa cum este cunoscut deja,tuburile de baleiaj-linii au fost concepute pentru lucrul in tensiuni mari si devin foarte fierbinti,ceea ce poate duce la electroliza (descompunere chimica in timp a sticlei,datorita diferitelor incarcaturi electrice).Pentru evitarea acesteia (a alterarii conditiei sticlei),a fost "infasurat" un inel argintiu conductiv pe suprafata exterioara a sticlei - asa-numitul "inel de contact echi-potential",la nivelul izolatiei inferioare de mica.Acest inel ar trebui sa compenseze cimpurile statice sau mai bine zis incarcaturile de pe suprafata de sticla,prevenind astfel avariile la inalta tensiune." In aplicatiile critice,acest inel depus pe sticla se conecteaza la masa (sasiu) printr-un colier fixat mecanic (de citeva ori,am vazut si sirma infasurata,lipita la masa). In legatura cu "mizeria din tub",presupun ca este rezultatul degradarii mai sus-mentionate a sticlei (probabil ca ,la o marire substantiala,s-ar vedea micro-fracturi),cit si a eventualelor impuritati din tub care nu au putut fi "culese si sortate" de getter.Daca e sa ma ghidez dupa sigla,e un PL500 produs de Ei Niš (Jugoslavija),productie de calitate indoielnica din cauza materiilor prime mediocre. Editat Mai 29, 2022 de SorinC Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 29, 2022 Autor Partajează Postat Mai 29, 2022 Daca o Sa-mi amintesc, luni sterg bine tubul si fac cateva foto detaliate. Link spre comentariu
norad Postat Mai 29, 2022 Partajează Postat Mai 29, 2022 O ipoteza ar fi acel strat negru din interiorul sticlei sa fie o parte din materialul ce acopera anodul, material ce s-a vaporizat in urma bombardamentului cu electroni. Citisem undeva ca anodul in unele lampi, printre care si PL500, este acoperit cu un strat de material ce reduce emisia secundara. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 29, 2022 Partajează Postat Mai 29, 2022 Parerea mea e ca daca ar fi acel material vaporizat, ar trebui sa arate asemanator cu cel depus de getter.... Strat cu margino difuze, subtire, destul de uniform.... Am si eu destule tuburi care arata asa, dar merg corect.... O sa sparg unul... Link spre comentariu
norad Postat Mai 30, 2022 Partajează Postat Mai 30, 2022 Posibil sa fie grafit... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 30, 2022 Autor Partajează Postat Mai 30, 2022 Am spart un PL504. Negreala nu se sterge cu izopropilic. Am cateva foto, postez mai tarziu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum