Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TEAC X-1000

darius_bv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• darius_bv

23

• sesebe

6

• okean

4

• franzm

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este gata, functioneaza perfect!

Caracteristica Bode este obtinuta cu semnal aplicat pe LINE IN. 

Nivelul de zgomot al placii de sunet externa in bucla este de -120dBFS. 

DSCN6609_1.jpg

DSCN6614.jpg

tube Bode R.JPG

tube output R.JPG

Link spre comentariu

Ai inclus si impedanta de iesire a sursei si de intrare a etajului urmator?

Ai spus pe pagina anterioara ca impedanta la CCS este de "20Mohm" iar asta este si impedanta de iesire (pt alternanta pozitiva cel putin) si deci ma astept sa fie ceva diferente.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Daca-i bal, bal sa fie! Trec pe tuburi complet, pe partea de redare. Am terminat sursa si un etaj doar pentru teste si reglaje. 

Mai trebuie sa fac o bucla inductiva pentru a injecta semnal in capul de redare.

DSCN6734.jpg

DSCN6737.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am abandonat complet varianta initiala: CCS-urile si corectia NAB activa nu se impaca cu semnale atat de mici. Am trecut la etaje clasice de zgomot mic: cascode si tuburi in paralel. 
A fost mult de munca, multe provocari, teste si masuratori, mai ales ca nu am cautat tuburi fancy (6N23P, etc). Una din concluziile pe care le-am tras: pentodele legate in mod trioda sunt de evitat la semnale mici. 

Urmeaza testele de auditie.

IMG_20231206_000222.jpg

IMG_20231206_000229.jpg

Link spre comentariu

Am facut conexiuni direct pe capete, in paralel cu circuitul original; din masuratori n-am observat nicio influienta a cablurilor suplimentare, care oricum sunt scurte. Era o solutie si cu transformatoare, dar sunt prea scumpe. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da, dom'le! Suna frumos!

Daca spun ca suna extraordinar, sigur ceva este gresit, intrucat si TEAC-ul este renumit pentru calitatea sunetului. Diferenta sesizabila este in detaliile muzicii, care de multe ori sunt ingropate in reactiile negative puternice ale dispozitivelor semiconductoare cu amplificare mare. Bineinteles ca totul tine de psihoacustica si niciun argument nu este infailibil. Insa cand ascult aceeasi muzica de multa vreme si comut alternativ intre preul cu tuburi si cel original, pot sa sesizez diferenta.

Pe langa finetea detaliilor, gama dinamica a preului cu tuburi este peste cea a preului cu tranzistoare. Ca nivel de zgomot, sunt la fel, atat in masuratori cat si in auditie, nu se aude mai nimc in incintele mele VTP. 

Atasez cateva masuratori facute succesiv celor doua preamplificatoare.  Intr-unul din grafice am aliniat caracteristicile, pentru a fi mai usor de comparat.

Placa de sunet e calibrata la 0dBu.  Mentionez ca testele au fost facute cu banda profesionala noua LPR90 la nivelul de inregistrare de 0dBu pe VU-metre, calibrarea magnetofonului fiind la un nivel de fluxivitate de 254nWb/m. Conform datelor tehnice ale TEAC X-1000, nivelul de iesire la 0dBu/VU este de -5dBu. 

In mod normal aceste masuratori se fac la un nivel de -10dBu pe VU-metre.

Continui cu testele de auditie.

teac vs tube 2.jpg

teac vs tube.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări