darius_bv Postat Mai 26, 2022 Partajează Postat Mai 26, 2022 Salutare! Reconditionez un magnetofon TEAC X-1000 si nu gasesc cureaua care antreneaza cele doua cabestane. Poate cineva sa ma ajute cu informatii pentru a procura aceasta curea? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
cipcirip Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Salut, văd variante pe e-bay, ar putea fi o soluție... Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 27, 2022 Autor Partajează Postat Mai 27, 2022 Da, dar din ce-am citit, multe sunt neconforme (ca dimensiune, grosime, elasticitate) si genereaza altfel de probleme... Multumesc mult! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Cureaua veche mai exista ? Sau...macar bucati din ea ? Si daca da si daca nu ...eu pot rezolva ... Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 27, 2022 Autor Partajează Postat Mai 27, 2022 Cureaua veche s-a lipit pe cei doi tamburi, am recuperat doar bucatele lipicioase, nu-mi dau seama cum de s-a topit cauciucul acela, cu trecerea timpului. Am gasit dimensiunea ei, pe un forum din Japonia. "The Marrs Belt is the best I have used but on occasion I have squeaked by with a CEI belt. The critical dimension is the 16.8" as I have had to change even Teac belts that were over 17" after 6 months use. If a belt dimensions are not given on any E bay seller, I have a 98% chance that the part will be junk. I have had to change so many belts on decks that is it almost every one and when I ask where did you get this oily piece and they always say E bay. I don't think that if you searched the World over to find the worst belts imaginable that you could beat E bays results in doing the same." Link spre comentariu
blueicon Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Curea originala nu cred sa mai fie pe undeva.Eu am folosit din cele de pe ebay si sunt in regula. Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 27, 2022 Autor Partajează Postat Mai 27, 2022 Multumesc pentru informatie! Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 27, 2022 Autor Partajează Postat Mai 27, 2022 @okean Multumesc pentru informatie, este bine sa ramana pe acest site, poate fi de folos si altora. Numai bine! Link spre comentariu
darius_bv Postat Mai 31, 2022 Autor Partajează Postat Mai 31, 2022 Am gasit cureaua si pana a ajuns prin posta, am reusit sa verific electroliticii din partea de sursa, servo si de pe calea de semnal. Nu a fost nevoie sa inlocuiesc decat un condensator in sursa (avea 700uF in loc de 1000) ceilalti masurand perfect. Sfatuindu-ma cu @sesebe (caruia-i multumesc pentru discutiile pe care le-am avut de-a lungul timpului), am inlocuit toti electroliticii de pe calea de semnal cu valori echivalente MKP Philips. Am desfacut, curatat periile si gresat motoarele, cabestanele si celelalte piese in miscare. Magnetofonul suna bine, dar am o alta problema: au fost dezaliniate capetele, si aici apelez la colegii pasionati de pe acest forum, care pot sa-mi imprumute o banda calibrata pentru alinierea capetelor. As putea cumpara una, dar sincer nu fac nicio afacere din aceasta reconditionare si n-as cheltui banii inutil. Multumesc inca o data! Numai bine tuturor! Link spre comentariu
okean Postat Iunie 1, 2022 Partajează Postat Iunie 1, 2022 Niste poze cu MKP Philips ? Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1, 2022 Partajează Postat Iunie 1, 2022 Chiar contează pozele? Bănui că-s mai multe valori iar pozele ar putea fi diferite. Link spre comentariu
darius_bv Postat Iunie 1, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2022 @okean: Nu sunt multe valori, 1uF si 10uF. Pe cele de 10uF le-am facut din 3x3,3uF, ESR zero masurat cu PeakTech 2170, la 10KHz. Nu arata profi, dar sunt incomparabile cu cele originale. Este remarcabil ca electroliticele originale erau marcate LL (Long Life) si masurau inca binisor dupa 30 de ani. Nu sunt decis daca sa rectific capetele sau nu... Inclin sa n-o fac, Capetele "noi" costa peste 200lire bucata si nu stii ce cumperi, ies din calcul. Capetele au ceva urme de uzura, dar am tot testat pe benzi "BASF Studio master 911", "AGFA Professional PER 528", "ORWO", sterse in prealabil pe ambele sensuri si pe redare sunt mici diferente la frecvente mari, se pierde un pic din "stralucire". Oricum, sa ai un magnetofon e un moft, tine doar de nostalgia tineretilor, altfel nu are nicio finalitate intreg acest efort, orice s-ar spune. Sunt mici bucatele de istorie care merita respectate si admirate, atat. Lumea digitala nu mai poate fi detronata. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 1, 2022 Partajează Postat Iunie 1, 2022 Multumesc, eram curios daca e o serie de polipropilena care nu o stiu..." cad " totusi mai bine polipropilenele de la WIMA, KEMET, nu contest calitatea celor de la PHILIPS ! Daca uzura la capete ," oglinda " e mare, slefuirea e unica varianta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum