sh0t Postat Mai 26, 2022 Partajează Postat Mai 26, 2022 Dupa servisarea completa a deck ului (curele noi , re gresare mecanism , rebuild la toate motoarele si lubrifiate, deck ul prezinta zgomot static la play , are niste pocnituri la interval de cateva secunde. Pe fast forward si rewind , unde motorul rolelor are turatie mai mare, zgomotul nu se mai prezinta cand monitorizezi banda , dar se prezinta la monitorizarea sursei , si nu mai sunt pocnituri la interval de cateva secunde , e un bazaait continuu. Dupa cum se aude pe play , pare sa fie zgomotul de fiecare data cand trece pe urmatorul bobinaj la motor. Am verificat toate suruburile de masa , am adaugat ceramici , 1 pe + si carcasa motor , 1 pe - si carcasa motor (au mai ameliorat , dar zgomotul tot acolo e). Ce mai e de verificat? Link spre comentariu
validae Postat Mai 26, 2022 Partajează Postat Mai 26, 2022 Ai îndepărtat vreun ecran de tablă de pe vreun motoraş ? Link spre comentariu
sh0t Postat Mai 26, 2022 Autor Partajează Postat Mai 26, 2022 Nu, e tot acolo ecranaajul magnetic. Link spre comentariu
Voltus1 Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Verifica firul de masa-ecranare de la capuri . Link spre comentariu
sh0t Postat Mai 27, 2022 Autor Partajează Postat Mai 27, 2022 Acum 1 oră, Voltus1 a spus: Verifica firul de masa-ecranare de la capuri . E ok si ala... Zgomotul e acolo indiferent ca monitorizez sursa sau banda , deci nu e preluat de cap Link spre comentariu
validae Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Ai schimbat motoarele originale sau periile lor ? Link spre comentariu
sh0t Postat Mai 27, 2022 Autor Partajează Postat Mai 27, 2022 Nu le am schimbat. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Dacă nu ai găsit nimic cu probleme atunci trebuie sa începi investigații sistematice "citind" semnalul din diferite puncte ale schemei și văzut unde apare acel zgomot. Este posibil sa fie o componenta cu probleme. Eu am mai găsit condesatorii dar și componente active ce generează astfel de zgomot. Link spre comentariu
okean Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Sevisare completa, in opinia mea include recap obligatoriu, oricum, scula cand se " dezbraca " se fac cat mai multe poze ca sa poti " developa filmul ", greseli se fac si la case mari, mai suna telefonul cand esti in lucru...etc! Link spre comentariu
sh0t Postat Mai 27, 2022 Autor Partajează Postat Mai 27, 2022 Am uitat sa precizez ca toti condensatorii au fost schimbati. Pe supply sunt Nichicon Great Supply si restul sunt ELNA Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 Salut, Incercati sa refaceti lipiturile , mai ales in zona capului. BR/Daniel Link spre comentariu
sh0t Postat Mai 28, 2022 Autor Partajează Postat Mai 28, 2022 Toate lipiturile sunt ok. Link spre comentariu
vera Postat Mai 28, 2022 Partajează Postat Mai 28, 2022 (editat) Cineva mi-a trimis un cass cu motorul uns. Il unsese asa de bine, incat am gasit ulei pe colector. Facea niste flame de toata frumusetea. Dupa ce l-am curatat, totul a revenit la normal. Cred ca si in cazul de fata, este ac. problema. Greu de crezut ca respectivul depanator a desfacut motorul, l-a curatat si uns cat si unde trebuie. Poti verifica daca motorul face flame cu un aparat de radio (UL sau UM) apropiat de motor, la capetele axului (unde este posibil). PS-cu un ac, curata fantele dintre placile colectoare, unde se aduna o pasta formata din pilitura din perii si ulei. Editat Mai 28, 2022 de vera Link spre comentariu
validae Postat Mai 28, 2022 Partajează Postat Mai 28, 2022 Motoarele de casetofon nici nu se ung de fel....au bucşe de bronz grafitat fără ungere.Când e cazul, se schimbă motorul.... Link spre comentariu
eos Postat Mai 29, 2022 Partajează Postat Mai 29, 2022 Verificati toate suruburile care strang sasiul de metal sau placa electronica. Pare ca aveti o masa nelegata undeva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum