Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interferente statice la un casetofon deck pioneer ct 757 high end.

sh0t

Postări Recomandate

Dupa servisarea completa a deck ului (curele noi , re gresare mecanism , rebuild la toate motoarele si lubrifiate, deck ul prezinta zgomot static la play , are niste pocnituri la interval de cateva secunde.

Pe fast forward si rewind , unde motorul rolelor are turatie mai mare, zgomotul nu se mai prezinta cand monitorizezi banda , dar se prezinta la monitorizarea sursei , si nu mai sunt pocnituri la interval de cateva secunde , e un bazaait continuu. Dupa cum se aude pe play , pare sa fie zgomotul de fiecare data cand trece pe urmatorul bobinaj la motor.

Am verificat toate suruburile de masa , am adaugat ceramici , 1 pe + si carcasa motor , 1 pe - si carcasa motor (au mai ameliorat , dar zgomotul tot acolo e).

Ce mai e de verificat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sh0t

8

• validae

4

• vera

3

• okean

2

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, Voltus1 a spus:

Verifica firul de masa-ecranare de la capuri .

E ok si ala...

Zgomotul e acolo indiferent ca monitorizez sursa sau banda , deci nu e preluat de cap

Link spre comentariu

Dacă nu ai găsit nimic  cu probleme atunci trebuie sa începi investigații sistematice "citind" semnalul din diferite puncte ale schemei și văzut unde apare acel zgomot. 

Este posibil sa fie o componenta cu probleme. Eu am mai găsit condesatorii dar și componente active ce generează astfel de zgomot. 

Link spre comentariu

Sevisare completa, in opinia mea include recap obligatoriu, oricum, scula cand se " dezbraca " se fac cat mai multe poze ca sa poti " developa filmul ", greseli se fac si la case mari, mai suna telefonul cand esti in lucru...etc!

Link spre comentariu

Cineva mi-a trimis un cass cu motorul uns. Il unsese asa de bine, incat am gasit ulei pe colector.

Facea niste flame de toata frumusetea. Dupa ce l-am curatat, totul a revenit la normal.

Cred ca si in cazul de fata, este ac. problema. Greu de crezut ca respectivul depanator a desfacut motorul, l-a curatat si uns cat si unde trebuie.

Poti verifica daca motorul face flame cu un aparat de radio (UL sau UM) apropiat de motor, la capetele axului (unde este posibil).

PS-cu un ac, curata fantele dintre placile colectoare, unde se aduna o pasta formata din pilitura din perii si ulei.

Editat de vera
Link spre comentariu

Motoarele de casetofon nici nu se ung de fel....au bucşe de bronz grafitat fără ungere.Când e cazul, se schimbă motorul....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări