Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Papagali mioritici de youtube

Postări Recomandate

• Răspunsuri 285
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 ore, merck a spus:

Poti dezvalui motivul pentru care ti-ai facut canal pe youtube si ai pus video-uri acolo? (intreb la modul serios)

Cinci motive serios si sincer

1. Am vrut sa vad daca pot atinge 1000 de subscriberi (mai ales dupa ce fetele mele au facut misto de mine sa-mi cumpar o plarie si o esarfa ca sa ma degizez cand sunt printr-un aeroport ca sa nu ma recunoasca lumea)

2. Vreau sa postez despre hobby-ul meu (FPGA) pentru cei ce vor sa se apuce de treaba asta si in particular despre domeniul destul de ingust (specializat si oarecum obscur) al DSP cu FPGA. Poate le foloseste si la altii (se pare ca le foloseste bazat pe comentarii)

3. Vreau sa ramana ceva documentat si public din cariera mea, pana acum destul de interesanta dupa spusele unora.

Nu mi-am propus sa monetizez sa vand sau sa sponsorizez nimic, nu ma intereseaza banii care se fac pe youtube (daca se fac cu asa ceva)

4. Video-urile astea te pozitioneaza ca persoana pe piata de munca mai clar cand e vorba sa te contacteze cineva pentru ceva de facut (proiect sau job) - majoritatea vizualizarilor la video-urile mele care sunt tehnice vin din linked-in. 

5. Telul final este sa scriu o carte despre radiouri cu circuite digitale si am decis sa incep cu YT ca sa-mi calibrez armele, functioneaza cam cum m-am asteptat, nu stiu daca o sa mai scriu o carte mai vedem.

@dumitrumy video-urile pot fi urmarite si in limba romana (subtitrare automata) - la unele am mai corectat subtitrarea dar in general e destul de buna. Nu e asa o problema ca sunt in engleza ca cine e interesat de FPGA (circuite digitale) stie limba engleza deja altfel nu ajungea sa inteleaga la nivelul minim de intelegere. Orice vorbitor nativ de engleza reconaste accentul meu puternic est european. As fi putut sa fac sunetul cu AI dar mi se pare treaba mult mai originala cu vocea mea nasoala.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 17 minute, roadrunner a spus:

video-urile pot fi urmarite si in limba romana

Nu la asta m-am referit, credeam ca este evident.

Deci, ERATA:

1- ce spune initiatorul:  Am observat o moda pe youtube, traduci ideile si videourile straine si incepi sa dai sfaturi.

***Nu este cazul!

2-am dat la intamplare cautare pe YT  <<fpga dsp>> si pe primele locuri a aparut:

FPGA2.jpg

Deci cei interesati nu ar face nicio legatura intre film/ realizator si plaiurile noastre.

Cam asta am dorit sa scot in evidenta.

Link spre comentariu
Acum 40 minute, dumitrumy a spus:

Deci cei interesati nu ar face nicio legatura intre film/ realizator si plaiurile noastre.

Cam asta am dorit sa scot in evidenta.

Am ineles. Nu am priceput initial pentru ca nu mi-am propus sa fie o legatura. Din pacate nu s-au predat lucrurile astea in scoala cand am facut-o eu, le-am invatat eu in timpul liber (pe baza uor chestii invatate in scoala ce-i drept) si deci nu au legatura mare cu Ro si e irelevant pentru cei ce vizioneaza.

Totusi faptul ca m-am nascut in Ro (Scheii Brasovului) nu-l poate schimba nimeni.  - cand ma intreba unii de unde sunt le zic ca-s din Transilvania si ca am fost coleg de scoala cu Dracula. (nuvela Dracula e scrisa in Dublin de un irlandez)

Asta cu ideile originale e un pic gri, de exemplu video-ul cu radio FM e inspirat (ca idee) de un alt video care l-am vazit cu ani inurma pe YT, iferenta e ca eu explic un pic cum e facut si l-am facut stereo. Interesant e ca video-urile cu bla bla mai putin tehnice au audienta mai mare (ma asteptam sa fie invers ca e plin YT de ele dar ma-am inselat) 

Nu am probleme cu gasirea temelor pentru video-uri problema o am cu timpul liber.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 22 ore, roadrunner a spus:

tu cauti video-urile astea sau ti le sugereaza youtube?

Nu, ma cauta ele pe mine.:d Eu nu am cont pe FB sau YT. Sotia are cont pe FB si, nu stiu cum, a aparut, contul ei, si la mine pe telefon. In fine, ma uit dupa unele chestii, vanzari de exemplu, si imi apar si mascarelile de care aminteam. Nu am timp sa caut prostii. Pe YT, vad treburile cu scoaterea energiilor din buji, magneti de difuzor si bobine puse in scurt!

Acum 21 ore, sesebe a spus:

bine ca nu le sugereaza pe alea cu tendinte de xxx.

Nu zi de doua ori!!!! Mai acum cateva zilre, apareau, pe FB, tot feluri de clipuri in care tipe venind spre camera, isi dau jos chilotii, cu vedere la locul acoperit de Eva, cu o frunza de vita. Asa ca...vremea-i înente, cum zice ardeleanul!

Acum 21 ore, roadrunner a spus:

O treaba care e un mister pentru mine e treaba cu copyright-ul la muzica.

Apropo, am mai vazut o chestie, tot felul de papagali interpreteaza scheciuri, dar vocea este a marilor artisti disparuti. Un fel de play-back/karaoke. E ...legal asa ceva???

Link spre comentariu
Citat

Nu, ma cauta ele pe mine. Eu nu am cont pe FB sau YT. Sotia are cont pe FB si, nu stiu cum, a aparut, contul ei, si la mine pe telefon. 

IP-ul (WAN) al routerului de acasa, asa a asociat cele doua device-uri (al tau si al sotiei) . Daca te-ai uitat de pe device-ul respectiv la unul din video-urile repective a mai sugerat unul la fel deinteresant la acelasi device si din cauza asocierii celor doua i-a sugerat si sotiei (si viceversa)

RR 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
19 minutes ago, roadrunner said:

IP-ul (WAN) al routerului de acasa

Nu cred că tipul de reclame le primești după IP, ci după dispozitvul (sau browser) care a accesat paginile.
La clienții casnici IP-uri nu sunt fixe, rds chiar foloseste acelasi IP 'nerutabil' pentru mai multi clienti.
La telefonele mobile este la fel.

Link spre comentariu

la telefon nu poate determina IP-ul device-ului (il obfuscheaza reteaua de telefonie) la fel IMEI-ul si celelalte lucruri legate de setarile retelei de telefonie. Astia suntfoarte opaci (am facurt cateva produse cu CatM1 si NBIoT) . Intredevar pot sa vada browser-ul si OS-ul (din cauza ca le publica browserele) - totusi asocierea celor doua device-uri (pentru ca a zis ca-i vin acelesi lucruri pe ambele - de exemplu s-a auita el la ceva si-i sugereaza si sotiei acel ceva) nu poate venii de la browser/device sau datele de locatie. Singurul mod de asocia cele doua e faptul ca au iesit pe aceeasi adresa de WAN concomitent. 

De exemplu la mine s-a uitat nevasta-mea pe telefonul ei la o melodie cu Richi e Poveri si acum in sufragerie pe televizor imi sugereaza numai Albano si Romina Power. 

Din punctul de vedere al YT s-a facut un request de "muzica italiana" de la WAN-IP ul router-ului si tot baga la greu pe toate device-urile din casa care ies prin Wifi-router-WAN (indiferent de browser sau OS) mai putin pe telefonul meu care nu e conectat la Wifi (din alte motive)

Cu toate ca am IP dinamic acasa e acelasi de luni de zile ca nu se schimba daca nu resetzi conexiunea (cateodata e acelasi si dupa reset si nu-mi explic de ce) - IP-ul de WAN nu e shared cu nimeni in cazul meu.

Cel putin asta e rationamentul meu - nu e neparat sa fie asa.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

cookies (+ restul) posibil, localizare (la cine are enable la localizare si e pe mobil devices) - si daca nu e SmartTV Playstation sau PC care n-au localizare. Probabil ca se foloseste de tot ce poate dar cred ca IP-ul e numitorul comun.

De fapt ei vor sa stie varsta, sexul, si device-ul (eventual locatia) ca sa si dea seama ce sa incerce sa-ti vanda. (restul il afla de pe contul de FB YT din URL de la browser etc) nu mai zic ca unii sunt foarte relaxati cu informatia ce o pun pe net. Isi face o poza pe o plaja din Jamaica si se mira de unde au stut hotii ca nu-i acasa si i-au spart casa. Sau il fura cheile de la masina (la Mall) se suie in masina apsa "Home" la GPS ajunge la om si-i goleste casa cat omul bea o cafea linistit la Mall.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 2 ore, roadrunner a spus:

IP-ul (WAN) al routerului de acasa, asa a asociat cele doua device-uri (al tau si al sotiei)

Corect, asa este. Multumesc pentru explicatie. Deocamdata nu ma deranjeaza, dar ma intreb cum scap de treaba asta.

Link spre comentariu
Citat

Deocamdata nu ma deranjeaza, dar ma intreb cum scap de treaba asta.

Dai cautari la chestii de YT interesante care chiar merita urmarite si te intereseaza (antrenezi de fapt algoritmul YT) si te uiti la chestii care chiar iti folosesc. (ca viata e scurta) - crede-ma sunt o gramada.

Practic faci algoritmul sa lucreze pentru tine, nu impotriva ta.

RR

Extind un pic sfatul de mai sus - daca te uiti la opinie cu o tendinta clara catre o directie (bias) cauti si video-uri de opinia opusa ca sa vezi si puncele de vedere opuse ca altfel o sa vezi numai video-uri de opinia initiala (pe care ti le recomanda YT) care-ti vor da si tie un bias in directia respectiva. Cand asculti opinii (pareri) totdeauna asculata mai multe opinii din unghiuri diferite si filtreaza informatia prin gandirea proprie. (se cheama critical thinking si am mai spus-o se preda in scoli in west)

Antena3 e un bun exemplu, FoxNews, ALjazeera, BBC astaia toti au bias daca vrei sa intelegi subiectul te uiti la mai multi eventual la opinii avizate (istorice, fizicieni, doctori) si le treci prin filtrul gandirii tale.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

icar.Eu ți-aş sugera să dezinstalezi brouserul pe care îl ai şi să-l reinstalezi.Eventual să foloseşti alt brouser.Eu de ex am telefon Samsung şi merg cu Samsung Internet...

Uită-te şi la adblochere dacă ai sau nu instalate.Dacă n-ai instalează unul de pe net.

Link spre comentariu
Citat

Eu ți-aş sugera să dezinstalezi brouserul pe care îl ai şi să-l reinstalezi.

nu-i mai simplu sa stergi cookies sau sa le dezactivezi (cu dezavantajele de rigoare) ?

Citat

Dacă n-ai instalează unul de pe net.

si de ce esti asa sigur ca ad blocker-ul ala nu te spioneaza si-ti extrage parolele.

Cam asta e problema la Android orice poate publica orice App dareacu stie ce face. (la Apple e un control riguros la ce se vinde in shop-ul Apple) - teoretic OS ul ar trebui sa faca flag la orice resurse folosite pe Samsung-ul ala, de unde stii cine a pus OS-ul ? sau ce OS ruleaza ? e cel original ? e un upgarde "de pe net" 

fa un search la "Samsung Security Issue" - vezi ce zice sau asculta-l pe Buhnici ...ca el se pricepe (a terminat facultatea de youtuberi)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

eu cred ca acest topic ar trebui inchis , multa vorba ,si nu are , sens pentru electronisti,,  acest este un site de electronica bineinteles '''' ELFORUM  dupa mintea mea vine de la electrotehnica ,electronica ,,, nu de la Yt ,,,, ori ne uitam pe YT ,ori construim ceva impreuna in electronica

Editat de alexy
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări