Shutter Postat Mai 25, 2022 Partajează Postat Mai 25, 2022 Va salut. As vrea sa intreb despre confectionarea unei antene radio. Am probleme cu receptionarea unor posturi de radio in fm. atat la combine audio, cat si la recivere audio. Folosesc si antenele lor, cat si alte antene achizitionate, dar rezultatul este acelasi, unele se aud, altele mai slab. Daca misc de ele sa le schimb pozitia, se aud altele bine, si celelalte nu. Nu imi dau seama ce antene sunt montate pe masini care receptioneaza perfect orice post de radio. Daca aveti ceva sugestii pentru confectionarea unei antene bune astept ideile voastre. Multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2022 Partajează Postat Mai 25, 2022 Daca semnalul posturilor radio este mai slab in zona, trebuie sa incepi prin a scoate antena in exteriorul cladirii. Link spre comentariu
Shutter Postat Mai 25, 2022 Autor Partajează Postat Mai 25, 2022 Sunt in oras, fara obstacole, stau chiar in cladire inalta. Nu sunt in localitati indepartate sau in zone izolate unde sa se piarda semnalul. Am o antena pentru aviatie la geam, si am incercat sa trag firul afara sa il leg de acesta, dar tot asa, unele se aud bine, altele nu. Link spre comentariu
validae Postat Mai 25, 2022 Partajează Postat Mai 25, 2022 Ai încercat o antenă ,,activă,, cu amplificator de bandă largă ? Sau măcar între limitele 88-108MHz ? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 25, 2022 Partajează Postat Mai 25, 2022 Cel mai bine ar fi sa construiesti un simplu dipol, acordat pe mijlocul benzii. Dipolul acordat este și un fel de filtru, are o oarecare atenuare in afara benzii. Binenteles, dipolul amplasat in exteriorul cladirii , daca se poate, cam la 3m de cladire. Nu cred ca ai nevoie si de preamplificator. O antena de banda larga urmata de preamplificator de banda larga nu-i o solutie bună, s-ar putea sa ai in apropiere un dispecerat taxi sau o alta institutie care foloseste statii emisie-receptie. Ce vreu sa spun e ca un semnal puternic pe 165MHz (taxi) poate satura preamplificatorul. Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 25, 2022 Partajează Postat Mai 25, 2022 (editat) Prin antena degajata se intelege antena pe bloc la 2-3 lungimi de unda de acesta si de fieratanii...5-6 metri.Nu langa bloc,nu pe balcon ! Pentru receptie in conditii grele ! Antena cu 4-5 elementi Yagi ....am avut la un moment dat o antena de canalul 1 Costila (Breaza) pusa la nivelul acoperisului (sindila ).Nu prindeam aproape deloc dar dupa ce am inaltat-o 2-3 m intra bum-bum ! Si Costila venea tare ! Editat Mai 25, 2022 de grosu99 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2022 Partajează Postat Mai 25, 2022 Daca mergi cu unul din receptoare la geam sau pe balcon se receptioneaza bine posturile ? (cu antena aparatului) Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat August 4, 2022 Partajează Postat August 4, 2022 Doua bare țevi de Al sau Cu de 75cm fiecare, cu o distanta de 3-4 cm între ele poziționate vertical, la care se leagă cablu ecranat da rezultate în recepția posturilor ce emit cu polarizare verticala, cele private Link spre comentariu
franzm Postat August 4, 2022 Partajează Postat August 4, 2022 Cladirea aceea 'nalta, n-are antena comuna? Link spre comentariu
grosu99 Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Din 25 mai a tot facut 7 antene Link spre comentariu
Shutter Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 Acum 11 ore, ovidiu grigore a spus: Doua bare țevi de Al sau Cu de 75cm fiecare, cu o distanta de 3-4 cm între ele poziționate vertical, la care se leagă cablu ecranat da rezultate în recepția posturilor ce emit cu polarizare verticala, cele private Unde legi firul mai exact ? Poate faci repede un desen simplu. Acum 7 minute, grosu99 a spus: Din 25 mai a tot facut 7 antene Nu am facut 7 antene, am facut cam 22, sunt la a23-a acum, inca lucrez, nu e gata. Cat timp ti-a luat sa dai comentariul asta ? Am cumparat una din magazin dar nimic, aceasi poveste. O misti si reglezi cat de cat un post, se pierde semnalul la altul, si tot asa. Acum 10 ore, franzm a spus: Cladirea aceea 'nalta, n-are antena comuna? Sa fim seriosi.. Alea erau pe timpul lui ceasca. Nu stiu cate blocuri mai au antenele alea. Da, am avut, dar nu o mai am de peste 20 de ani. A fost taiata, sa facut acoperisi pe bloc. Link spre comentariu
grosu99 Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Si peste trei ani n-o sa faci nimic...pui o antena omnidirectionala cu amplificator si prinzi tot. Cauta pe dipol.net. Link spre comentariu
franzm Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Amu, io am zis ca stai în "Germany". Ca acolo mai prinzi oareceva prin cablu. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 (editat) @Shutter Eu te-am mai intrebat acum un ceva timp: Daca mergi cu unul din receptoare la geam sau pe balcon se receptioneaza bine posturile ? (cu antena aparatului) Ai incercat asta ? Daca asa nu merge, nu prea ai sanse nici cu antena cu aplificator (in regim de amator) sa receptionezi in conditii bune posturile. Unde semnal nu e, nimic nu e. Editat August 5, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
telefunken Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Poate doar antena bonibon sa dea ceva rezultate in aceste conditii... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum